Swan Song

2010-05-30
Det har nu gått mer än två veckor sedan jag såg säsongsavslutningen av Supernatural och sedan dess har det varit något som fattats mig varje fredag. Ett antal frågor har dock väcks efter avslutningen och kanske är det passande med en varningstriangel ungefär här för om du inte sett det sista avsnittet så bör du sluta läsa... Om du inte är jävligt nyfiken vill säga.


Sam offrade sig själv för att rädda världen från Lucifer genom att låta Lucifer gå in i hans kropp och sen ta kontroll och hoppa ner i Lucifers bur fullt medveten om att han inte kommer överleva. Han drog även med sig sin bror Adam som hade en inneboende i form av ärkeängeln Michael. Precis i slutet av avsnittet ser vi Dean sittandes tillsammans med sin "familj" medans en gatulykta slår ut och Sam står utanför och tittar på sin bror. Detta borde inte vara den riktiga Sam utan Lucifer misstänker jag. Dock så sa Kripke (skaparen) att han inte skulle dra ut på denna historien utan att Lucifer skulle finnas med till säsong fem och sen skulle det bli en ny historia. Så vem är det då som står utanför huset? Är det Sam? Är det Lucifer? Är det något annat väsen? Är Sam ett spöke?
Svaren på dessa frågor går ju inte att besvara men enligt mig så borde detta inte vara den riktiga Sam. Det borde inte vara möjligt för honom att komma upp ur helvetet utan en ängels hjälp. Ett spöke eller ett annat väsen är ju inte så trolig. Vad än Kripke säger så den enda rimliga tanken att det är Lucifer. Jag hoppas ju självklart att det är Sam. Den riktiga Sam. Fan. Det lär det inte vara.


Vad kan man då förvänta sig i säsong 6? I avsnitt 21 Two minutes to midnight så säger Döden till Dean att han är äldre än Gud och att han i slutändan kommer döda Gud också. Detta kan ju vara en väntad fortsättning på serien. Då kan man ju fundera på om Chuck inte kommer komma tillbaka för han försvann ju i säsongsavslutningen i ett vitt litet dammoln. Han har varit med hela tiden, han har vetat allt. Han har hjälpt på sitt eget vis. Är han Gud?


Sen kan man ju fundera på Bobbys historia. Bobby sålde sin själ till Crowley och man fick aldrig veta om han faktiskt fick den tillbaka eller inte. Chuck sa ju att han fortsatte jaga men man vet ju aldrig. Crowley är ju ändå en demon.
Vissa rykten säger att säsong 6 kommer fortsätta fem år senare. Hur kommer det då se ut i så fall? Det beror ju helt på om Sam är Sam eller om det är Lucifer. Är det Sam så lär väl pojkarna ha nästlat sig in i något dumt. Är det Lucifer så har jag en känsla av att både Lisa och pojken kommer vara döda, Dean kommer vara förstörd och göra en väldigt många dumma saker. Personligen hoppas jag att Castiel kommer tillbaka igen, att Sam är Sam, att Dean lever ihop med Lisa och att allt är precis som det ska. Men vem försöker jag lura? TV är aldrig som man vill.


I slutet av september borde serien komma tillbaka och då får vi se vad som hänt, vad som kommer hända, vem som är död och vem som lever. 

Trackback