I Fokus: Ian Somerhalder

2011-12-04


Ian Joseph Somerhalder föddes den 8 december 1978. Han började sin karriär som modell men jobbar numera som skådis och dom mest kända rollerna är som Boone Carlyle i Lost och som Damon Salvatore i The Vampire Diaries.

Somerhalder föddes i Covington, Louisiana. Han har en väldigt intressant bakgrundshistoria. Egentligen ska hans efternamn vara Hull. Hans biologiska farfars far var en rik engelsk man som fick en av sina älskarinnor gravid och betalade då en av sina arbetare att gifta sig med älskarinnan. Mannen hette självklart Somerhalder i efternamn.

Ians föräldrar skiljde sig när han var tretton och han växte upp med sin mamma. Han har en syster och en bror och familjen i Louisisana blev väldigt påverkade av orkanen Katrina 2005 och har inte kunnat bo i deras hus bland annat som blev totalförstört.

Somerhalder började sin karriär som model på sin mammas påverkan när han var tio. Han arbetade i New York, Paris, Milano och London och han har jobbar för stora märken so Calvin Klein, Dolce & Gabbana och Versace.
Hans första roll som skådis fick han i 1997 i en serie som hette "The Big Easy". Hans första ordentliga roll var i serien "Young Americans", en spin-off av Dawson's Creek. Han har även gästspelat i CSI, Smallville och Now And Again.



"To explore different parts of yourself and different emotional lives....not to hide from who you are but to actually explore who you are".


0 Comments


Design by: Designbloggar



Leave a Reply



Name *
Remember me!

Email *

Website adress *

Comment

Trackback