And the winner is...

2011-02-28
BÄSTA MANLIGA SKÅDESPELARE
Precis som jag gissade så blev det Colin Firth som vann bästa manliga skådespelare.



BÄSTA MANLIGA BIROLL
Christian Bale vann. Det var faktiskt otippat tycker jag, fast å andra sidan har jag inte sett The Fighter. Jag gissade ju på Geoffrey Rush som vinnare.


BÄSTA KVINNLIGA SKÅDESPELARE
Självklart var det Natalie Portman som vann. Det var ju ingen stor överraskning men väldigt roligt!


BÄSTA KVINNLIGA BIROLL
Jag gissade på Hailee Steinfeld i True Grit som vinnare (barn brukar kunna får ganska många röster just för att dom är barn) men istället vann Melissa Leo från The Fighter.


BÄSTA REGI
Ännu en statyett till The King's Speech, jag hade gissat på The Black Swan som vinnare. Fast The King's Speech är en värdig vinnare!


BÄSTA ICKE-ENGELSKSPRÅKIGA FILM
Kul kul! Danska filmen med Persbrandt vann faktiskt, det hade jag aldrig trott! Jag gissade på Bardems Biutiful.


BÄSTA FILM
Även här gissade jag på Black Swan men galans stora vinnare, The King's Speech tog hem ännu ett pris.


Oscars ikväll!

2011-02-27
Hade jag inte varit gravid (och därmed dötrött) så hade jag suttit uppe och kollat på Oscarsgalan inatt. Det är första året på jag vet inte när som jag inte kommer se galan och det känns verkligen förjäkligt men jag måste tänka på bebisen också. Tror inte att h*n blir så glad på mamma om hon är vaken hela natten och sen jobbar på det.


Jag ska dock gissa vilka som vinner den eftertraktade statyetten... Nu har jag ju iofs inte sett alla filmerna men gissa kan man ju alltid.

BÄSTA MANLIGA SKÅDESPELARE
Javier Bardem in “Biutiful”
Jeff Bridges in “True Grit”
Jesse Eisenberg in “The Social Network”
Colin Firth in “The King's Speech”
James Franco in “127 Hours”

BÄSTA MANLIGA BIROLL
Christian Bale in “The Fighter”
John Hawkes in “Winter's Bone”
Jeremy Renner in “The Town”
Mark Ruffalo in “The Kids Are All Right”
Geoffrey Rush in “The King's Speech”

BÄSTA KVINNLIGA SKÅDESPELARE
Annette Bening in “The Kids Are All Right”
Nicole Kidman in “Rabbit Hole”
Jennifer Lawrence in “Winter's Bone”
Natalie Portman in “Black Swan”
Michelle Williams in “Blue Valentine”

BÄSTA KVINNLIGA BIROLL
Amy Adams in “The Fighter”
Helena Bonham Carter in “The King's Speech”
Melissa Leo in “The Fighter”
Hailee Steinfeld in “True Grit”

Jacki Weaver in “Animal Kingdom”

BÄSTA REGI
“Black Swan” Darren Aronofsky
“The Fighter” David O. Russell
“The King's Speech” Tom Hooper
“The Social Network” David Fincher
“True Grit” Joel Coen and Ethan Coen

BÄSTA ICKE-ENGELSKSPRÅKIGA FILM
“Biutiful” Mexico
“Dogtooth” Greece
“In a Better World” Denmark
“Incendies” Canada
“Outside the Law (Hors-la-loi)” Algeria

BÄSTA FILM
“Black Swan” Mike Medavoy, Brian Oliver and Scott Franklin, Producers
“The Fighter” David Hoberman, Todd Lieberman and Mark Wahlberg, Producers
“Inception” Emma Thomas and Christopher Nolan, Producers
“The Kids Are All Right” Gary Gilbert, Jeffrey Levy-Hinte and Celine Rattray, Producers
“The King's Speech” Iain Canning, Emile Sherman and Gareth Unwin, Producers
“127 Hours” Christian Colson, Danny Boyle and John Smithson, Producers
“The Social Network” Scott Rudin, Dana Brunetti, Michael De Luca and Ceán Chaffin, Producers
“Toy Story 3” Darla K. Anderson, Producer
“True Grit” Scott Rudin, Ethan Coen and Joel Coen, Producers
“Winter's Bone" Anne Rosellini and Alix Madigan-Yorkin, Producers

Får se hur många rätt jag har när jag vaknar imorgon...

They put make-up on us. Those bastards!

2011-02-25
Imorgon är det äntligen Supernatural igen och jösses vad jag längtar! Det lär bli århundradets roligaste avsnitt!!

Sam och Dean ska skickas till en annan dimension och dom hamnar då i en annan verklighet där Sam och Dean egentligen är Jared Padalecki och Jensen Ackles, där Sam är gift med Ruby (eller Genevive som hon egentligen heter), där Castiel är en galen twittrande skådis och dom är själva också är skådisar och spelar huvudrollerna i en serie som heter... ja, just det... Supernatural!


What?! Haha


Eftersom "Sam" och "Ruby" är gifta i verkligheten men hon en demon i serien så blir det väldigt konstigt för dom...


Misha Collins är en galning i att Twittra i verkligheten och gör det tydligen som en tok i avsnittet...

Fan vad jag längtar tills imorgon!

Screenrant will make or break my year...

2011-02-23
I morse googlade jag för att kolla om det skulle finnas någon information om en möjlig säsong 7 på Supernatural. Jag var ju dock helt införstådd med att det absolut inte skulle bli någon sjunde säsong men döm om min förvåning när jag läste på screenrant.com att det inte alls var någon omöjlighet.


Om chefen för hela CW-kanalen går ut i en av USAs största underhållningskanaler och säger detta så lär det ju inte alls vara en omöjlighet. Risken är väl att någon av skådisarna inte vill fortsätta och det är ju inte Supernatural utan Dean, Sam, Bobby och Cas.

Mitt hopp har i alla fall tänts och nu kommer jag hålla tummarna ända tills april/maj då bör CW tillkännage vilka serier dom plockar upp för fler säsonger...
(Hela artikeln kan ni läsa här.)

Supernatural goes... real?

2011-02-21
Nästa veckas avsnitt utav Supernatural kommer bli så otroligt roligt misstänker jag. Det verkar bli det absolut roligaste avsnittet någonsin. Garvade som en galning när jag såg trailern för nästa veckas avsnitt.

"You're Jensen Ackles and I'm something called a Jared Padalecki..."


127 Hours

2011-02-20

Igår kollade vi in den Oscarsnominerade filmen 127 Timmar. En verklighetsbaserad historia om Aron Ralston, en kille som hoppar runt bland klipporna i Utah när det som absolut inte får hända händer. I över fem dygn satt han fast i en klippskreva med handen fast emellan klippväggen och en stor stenbumling.
Det är verkligen en otroligt bra film som bara måste ses. Man känner verkligen vansinnet krypa närmre för varje minut när han gör allt han kan för att komma loss och han inser att han faktiskt inte kommer komma därifrån. I alla fall inte med sin arm kvar. Man lider med honom när han säger sina farväl till sina nära och kära genom en videokamera som han hade med sig och man lider med honom när han tänker på den son han aldrig kommer få.

Ni bara måste se denna filmen! Så hiskelig, så bra, så skrämmande och så inspirerande på något sätt.

*gäsp*

2011-02-14
Efter att inte ha jobbat på två veckor så var det en rejäl chock att komma tillbaka till det kaos som är jobbet haha! Det har varit helt galet stressigt idag och det brukar jag älska men nu när man är så jättegravid som jag är så orkar man inte lika mycket lika fort så att säga. Så nu sitter jag här och gäspar och är trött och bara längtar till sängen. Kommer nog lägga mig tidigt idag misstänker jag. Dom säger ju att man ska vila inför förlossningen så jag följer bara riktlinjerna ;)

Kollade ni på Solsidan igår kväll? Jag skrattade så jag tjöt när Mia Skäringers karaktär vaknar mitt i natten efter att ha drömt och skriker; " Men har vi människor i källaren nu också!" Så jäkla roligt! Eller när Fredrik ber en människa han känt i två sekuner att slänga ett getöga på hans anus bara för han är läkare. Hur kommer dom på allt kan man ju undra?! Tycker verkligen att Solsidan blir bättre och bättre för varje avsnitt dock så kan dom döda av Dorsin för den karln är så creepy!




Så jävla spännande!

2011-02-13

Kan inte släppa sista sekunderna utav Supernatural går! Det slutade så jäkla spännande med att Sam började minnas sin tid i helvetet och det var ju just det som INTE fick hända!

Haha! Fan jag är en sån jävla tönt men jag älskar verkligen denna serien. Jisses vad det kommer vara bittert när den läggs ner efter denna säsongen :(

God morgon!

2011-02-13
Eller god morgon? Jag har varit uppe sen halv sju så för mig är det snart lunchtid haha! Vaknade av att sonen låg och ropade att han behövde kissa. Jag undrar bara varför han måste meddela halva grannskapet detta istället för att bara gå på toaletten?
Nu har jag fått upp ångan lite så nu ska jag snart ta och sätta igång och städa lite här och sen är det väl kanske dumt att inte ha BB-väskan åtminstone lite halvpackad så den ska jag ta och börja lite smått med idag. Ut tänker jag inte gå eftersom det är 12!!! minus ute. För några dagar sedan var det fem plus och man fick lite vårkänsla, nu ligger snön igen och det är superkallt! JAG VILL HA VÅR!

Igår kväll så bojkottade vi melodifestivalen (usch!) och kollade på filmen Faster istället. Trodde inte alls att den skulle vara bra för det är ju ändå The Rock, eller förlåt Dwayne Johnson, som har huvudrollen och lets face it hans filmer brukar inte få det högsta betyget men den var ganska bra faktiskt. Billy Bob Thornton lyfte självklart filmen med sin prestation men det gör han ju med alla filmer som han är med i. Filmen handlar i vilket fall om en man som efter att ha avtjänat 10 årigt fängelsestraff för väpnat rån ska utkräva hämd för sin mördades bror skull.


Sons of Anarchy.

2011-02-12

Vi har införskaffat oss en ny serie som vi har hört så otroligt bra saker om. Sons of Anarchy heter den och handlar om en kriminell motorcykelklubb i en fiktiv stad i USA. Ska vara hur bra som helt tydligen. Någon som har sett den? Är den så bra som det sägs?


GleeCrazed!

2011-02-07
Ända sedan Glee började sändas så har jag älskat serien men gårdagens avsnitt (alltså det som visades i USA igår kväll efter SuperBowl) gjorde mig helt galen. Det var verkligen ett helt otroligt bra avsnitt. Dom gjorde en mash-up utav Michael Jacksons "Thriller" och Yeah Yeah Yeahs "Heads Will Roll". Jag vet inte hur många gånger jag har tittat på det uppträdandet nu. Det är så jädrans bra gjort att man får rysningar!

Ni måste kolla in detta, även om man inte gillar Glee. Eller Michael Jackson. Eller Yeah Yeah Yeahs! Jag tror inte att man kan låta bli att gilla den här showen!


Due Date.

2011-02-05

Nu har vi precis sett färdigt Due Date. Ganska roligt faktiskt. Bäst var ju när Zach Galifianakis sprang av en bildörr! Eller när dom drack hans pappas aska. Eller när han sköt Robert Downey Jr. i benet... Ja ni hör ju! Hur fan lyckas man undrar jag haha!

Nu ska jag gå och lägga mig och hoppas att rösten är MYCKET bättre imorgon så jag kan jobba på måndag. Har inte alls lust med någon sjukskrivning... ska ju vara hemma i typ ett år snart så jag jobbar gärna om det går för sig...

Sov gott!

Äntligen lördag!

2011-02-05
Så var helgen äntligen här, jag skulle ju jobbat helgen egentligen men det blir inte lätt då man har pratförbud. Snacka om att det är tråkigt att inte kunna säga godmorgon ens till grabbarna här. Hoppas nu bara att det hjälper. Grabbarna vill åka iväg till Busfabriken idag. Jag undrar dock om jag ska åka med. Risken är att man rycks med och börjar prata och enorm som jag är så är det inte så roligt att sitta och titta på bara... Vi får se hur jag gör, antaligen stannar jag hemma och vilar helt enkelt.

Snart ska jag se det nya avsnittet av Supernatural! Den där extra veckan av väntan var inte alls vad jag ville ha men det är ju ingen som lyssnar på mig där borta på det där jäkla CW. Nu ska det förhoppningsvis inte vara några mer uppehåll tills påsk hoppas jag.