Splitsville!

2011-10-31

Realitystjärnan Kim Kardashian och hennes Kris Humphries gifte sig i augusti och bara 73 dagar senare så var skilsmässopapprena inlämnade. Tydligen ska Kim ha tjänat hela 18 miljoner DOLLAR på allt runt omkring bröllopet och nu är det alltså slut.

Det får mig onekligen att fundera på hur mycket som är på riktigt där borta i La La Land. Vad tror ni? Var det äkta kärlek eller inte? Jag lutar nog åt det senare...

Empoweresque!

2011-10-31
The Vampire Diaries Ian Somerhalder hade häromkvällen ett event i Atlanta som kallades Empoweresque! Det handlade om att ge kvinnor kunskapen om att dom är mäktiga nog att förvandla världen. (Va! Vilken man!) Självklart så var det ju ett costumeparty eftersom det idag är Halloween...

Så här såg några av våra favoriter från The Vampire Diaries ut:


Nina Dobrev kom som Hermione Granger med Harry och Ron på var axel. Joseph Morgan kom som Beetlejuice från filmklassikern med samma namn och Candice Accola och Zach Roerig hade den helt klart bästa utklädnaden; Candice var en Toddlers & Tiarias och Zach hennes äckliga stagepappa!

Once Upon A Time - 1X02 - The Thing You Love Most

2011-10-31

Precis som jag väntat mig så var det andra avsnittet bättre än pilotavsnittet. Så är det ju nästan alltid med serier. Det är svårt att få ett pilotavsnitt riktigt bra, mest på grund av att man behöver få fram grundhistorian och kanske inte fundera så mycket på vad som komma skall.

I detta avsnittet så tyckte jag faktiskt att sagovärlden blev mer intressant. Det är spännande att se vilka val som gjordes för att allt skulle bli som det är nu i den verkliga världen. Den onda drottningen känns för mig inte bara ond utan hon lider egentligen mest av ett brustet hjärta tror jag. Fast att döda sin egen pappa är ganska ruttet va?

Som vanligt så stjäl Robert Carlyle varenda scen han är med i. Jisses vilken talang han har! Precis som jag misstänkte så verkar han vara helt på det klara med vem han är, både här och i sagovärlden. Borgmästaren/Den onda drottningen verkade ju dock bli förvånad när hon insåg vad han visste. Jag börjar tro att detta är mer Rumpelstiltskin förtrollning och inte henne.
 
Kristen Bauer van Straten som vi självklart känner igen ifrån True Blood gjorde ett gästinhopp som Maleficent men hon verkade nästan lite tam för en ond häxa tyckte jag. Kanske är det för att man är van vid den väldigt utåtagerande Pam i True Blood som gjorde att det inte riktigt kändes rätt?

Emma visade lite jävlar anamma och det älskade jag. Hon är inte en sån där karaktär som måste ha hjälp med allt utan hon ser till att det händer och det är härligt att se. Vi behöver fler kick ass kvinnor i TV!

Lite shopping...

2011-10-31

Blev lite sugen på att köpa lite nya serieboxar så klickade precis hem den sjätte säsongen av Grey's Anatomy och den första säsongen utav One Tree Hill. Klickade även hem en annan sak som jag tänkte lotta ut här i bloggen.

Kolla in här imorgon för en tävling!

Popularitetstävling

2011-10-31
Varje år så har amerikanska TV Guide en tävling på sin hemsida där man får rösta på dom nya höstserierna för att få fram den populäraste nya serien. Och i år vann ingen annan än...

Min favorit; Revenge!

Revenge har redan fått klartecken för en full säsong och fortsätter det i samma stil så kommer det någ bli många fler! Hoppas kan man ju alltid!


Recension: Grimm

2011-10-30

Den andra nya "sagoserien" i höst är Grimm. Serien baseras så klart på bröderna Grimm älskade sagor. Fast detta är ju så klart inga sagor utan "the big bad wolf" finns på riktigt!
Nick (som påminner alldeles för mycket om en tråkig Brandon Roth) får veta av sin moster (eller faster, vem kan veta) att han är en Grimm. Den siste i sitt slag av en speciell sorts människa som kan upptäcka och bekämpa monster.

Serien tar sig själv på alldeles för stort allvar och det är bara en karaktär som faktiskt verkade som att man skulle kunna tycka om. Monroe (Silar Weir Mitchell) spelar någon sorts varg på en strikt regim med bland annat pilates för att inte äta upp Rödluvan (det vill säga alla tjejer i röd tröja!?). Stannar han kvar och inte bara var en guest star så skulle det kunna funka. Han var mest intressant, även om faktiskt också Kate Burton gör en bra insats.

Ska man titta på enbart pilotavsnittet så är detta en polisserie med övernaturliga kläder och jisses behöver man verkligen en polisserie till? Men det har ett bättre upplägg än "Once Upon A Time" för att kunna få många säsonger ur serien, dock så går det på helt fel dag. Dom som kollar på en serie som denna kollar redan på den, på samma dag och samma tid som "Supernatural" så har inte "Grimm" mycket till chans tror jag... 

Grey's Anatomy - 8X07 - Put Me In Coach

2011-10-29
Här kommer mina tankar om denna veckans avsnitt av Grey's Anatomy. Har du inte sett det så bör du inte läsa vidare för att slippa spoilers!


Karev gör så jäkla dumma saker ibland och sen gå han och gör något sånt här. Att riskera att hamna i fängelse för att han vill hjälpa Meredith och Derek, det är ju bara för gulligt! Och sen så har dom äntligen fått sitt rättegångsdatum. Kanske kan lilla Zola äntligen få komma hem?

Meredith och Cristina fulla är bland det bästa som kan hända haha! Jag verkligen älskar dom fulla, så himla roliga! När jag såg trailern för detta avsnittet så trodde jag (och det var väl antagligen deras mening) när Teddy säger att "You're done" att Cristina inte fick operera mer men istället får Cristina göra en egen Bucketlist med operationer!

Självklart så var jag överlycklig när jag såg det grön ögda monstret hos Lexie när hon såg Mark med sin nya flickvän. Poor Avery! Fast han borde veta bättre än att försöka bryta upp mitt favoritpar ;) Nu hoppas jag att det blir Lexie och Mark igen. (Och denna gången ska jag inte läsa några spoilers om dom så jag blir överraskad när något händer! Lovar!)

Supernatural - 7X05 - Slash Fiction

2011-10-29
Som vanligt, läs inte vidare om ni inte sett avsnittet!


And the baby runs away! Vi börjar i slutet. Ärligt talat, var det Dean gjorde så jäkla farligt? Hon var ett monster och jag är faktiskt benägen att hålla med Dean där... Sen så tycker jag nog att Sam ska ta och hoppa ner från sina höga hästar, som att aldrig han gjort något dumt!? Ska vi dra upp den där med demonen ännu en gång!?

Så Borax kan tydligen skada "the bad guys". Haha! Jag satt verkligen och tänkte "Men för guds skull hugg bara av huvudet så är saken biff!" när Bobby torterade den där killen men tydligen så kryper huvudet tillbaka när man huggt av det. Självklart gör det det. Yuck! Men tvättmedel det är scary stuff för monster haha!

Bobbys lilla dejt var ju hur gullig som helst fast jag ska erkänna att jag trodde att hon var klonad hon också och jag satt och förberedde mig på att Bobby skulle dö! Men tack och lov dog han inte! Bobby är ju min favoritkaraktär numera (eftersom Cas gick och dog) och jag vill ju inte att han ska dö också!

Vad roligt det var att få se killarna onda (och det måste vara riktigt roligt för dom att spela onda också!) När dom satt i dinern och klankade ner på sina respektive kloner så garvade jag högt. Kul att dom spelar på att alla fans gnäller på Sams hår haha! Men ärligt, håret är ju inget emot dom där polisongerna! Går verkligen Jared fru med på dom där!?

I övrigt var detta avsnittet helt klart det BÄSTA avsnittet för säsongen! Jag kände verkligen att nu är serien tillbaka i spår igen! Detta har ju varit den sämsta säsongen i serien så jag har varit riktigt besviken. Men nu är Linda en happy camper igen!

Kungarnas Krig

2011-10-29
Har du inte sett första säsongen utav Game of Trones (eller läst böckerna) och planerar att göra det så bör du nog inte läsa vidare för kanske kommer det lite spoilers...


Till sommaren börjar säsong två utav Game of Thrones. Jag längtar redan men först av allt ska jag ta och läsa bok nummer två "Kungarnas Krig" vilket är en ganska märklig upplevelse måste jag säga. När jag läste första boken så hade jag redan sett första säsongen av serien så jag visste ju vad som skulle hända... Men nu sitter man med boken och blir lite förbannad för att jag inte vet vad som kommer hända! Och samtidigt så är sambon lite förbannad för att jag läser del två och vi kollar ju på serien tillsammans. Så nu kommer jag veta före honom vad som kommer hända... Klurigt det där ;)

Har läst lite mer än hundra sidor och den verkar vara lika bra som första boken. Dock så har jag ett klagomål och det är att jag fortfarande inte fått läsa något om Daenarys! Hon var min favoritkaraktär i både boken och serien men ännu har jag inte fått läsa vad som händer med henne och hennes små drakar!
Det har introducerats ett par nya karaktärer än så länge, kanske hittar man en ny favorit men än så länge så är det Khaleesi som är mest intressant!

Charlie Sheens revansch!

2011-10-28
Dom som hade räknat ut skandalernas man, Charlie Sheen, efter allt tiger blod, porrskådisar, knark och galna uttalanden få nog erkänna att dom hade fel. Nu är det klart att Charlies nya komediserie har fått ett hem. Kanalen FX har köpt in tio avsnitt utav serien som baseras på filmen "Anger Management". Charlies roll är baserad på Jack Nicholsons och till sommaren 2012 kan vi se om detta blir precis lika roligt som när Charlie var med i Two And A Half Men.

Jo då Charlie Sheen är en vinnare precis som hans tatuering säger!


Nu är jag färdig med The Secret Circle

2011-10-28

Jag har försökt ge The Secret Circle en ärlig chans men nu går det faktiskt inte längre. Jag tyckte att pilotavsnittet var någolunda men lite långsamt. Det enda som var riktigt, riktigt bra i det avsnittet var Gale Harolds scen där han dödar Amelia. Men, det var okej och The Vampire Diaries hade inte heller världens bästa pilotavsnitt så jag har gett det några avsnitt till.

Dock så har jag inte kunnat kolla på ett enda avsnitt utan att göra något annat. Antingen har jag kollat mobilen, datorn eller annat samtidigt som jag har kollat och det är hos mig tyvärr inte ett bra betyg då. Jag tror att det ska bli bättre men det harvar bara på i samma stil hela tiden utan att någonsin gripa tag.

Så här säger jag adjö till The Secret Circle. Kanske kollar jag igen om jag får höra att det blir mycket bättre och får mer fart. Men tills dess är denna serien tyvärr död och begraven!

Slash Fiction

2011-10-28


Att bli klonad av ett par Leviathans kan vara jäkligt dumt, eller hur?

The Vampire Diaries - 3X07 - Ghost World

2011-10-28
Spöken överallt and I like it! Speciellt Mason Lockwood. Yummy! Har du inte sett avsnittet så läs inte vidare!


Jag har aldrig gillat Bonnie egentligen men gud jag tyckte så synd om henne men samtidigt kan jag förstå Jeremy som älskar Anna. Men jag tycker att deras förhållande redan från början var dödsdömt så det gör mig inte mycket att det är slut mellan dom (vilket jag antar att det är). Jag vet att många vill ha ihop Matt och Bonnie och jag kan nästan hålla med om det nu, hon behöver någon snäll kille och inte en kille som går runt och kysser spöken. Necrofil någon? Usch!

En sak som är så jäkla fel med Mystic Falls är att alla är så jäkla blinda! Och döva! Lexie smäller Stefans huvud mot en bilruta och inger reagerar! Ingen märker att det är en massa folk som är DÖDA som helt plötsligt stövlar runt i staden. Det är aldrig någon som märker att folk pratar om vampyrer och annat vid bordet brevid på uteserveringen. Jag är ledsen men det är inte trovärdigt... Fast vampyrer är? Hmm...

Men nu lyckades i alla fall Elena låsa in Stefan, eller Lexie snarare fixade i alla fall det dom inte klarade förra avsnittet. Elena börjar irritera mig igen. Fan, att hon inte bara struntar i Stefan och tar en svängom med Damon istället! Låt Stefan vara så han kan springa runt och vara elak och HOT!

Vad var det med dom där grottmålningsliknande grejerna som Hot Uncla Mason hittade då? Nog för att The Originals är gamla men grottmålningsgamla? Antagligen inte...

Ikväll ska vi kolla in Homeland

2011-10-27

Nu när renoveringen av våran hall äntligen är klar (är ni nyfikna så kan ni se en liten teaser här) så kan vi ägna oss åt lite gammalt, hederligt serietittande. Ikväll blir det premiär i vårt hem för serien Homeland då. Ska bli intressant att se om det är något som faller oss i smaken.

The Fix

2011-10-27


Kollar in på serien Person of Interest? Den är faktiskt helt okej om man bortser från det faktum hur dom får veta vem som ska bli dödad... Men en sån maskin hade ju varit bra att ha i och för sig ;)

Revenge - 1X06 - Intrigue

2011-10-27
Detta är mina åsikter och tankar om denna veckans avsnitt, har ni inte sett det så läs inte vidare. Det kommer även lite tankar om kommande händelser, eller snarare saker som jag tror kommer hända.


Ännu ett avsnitt av hög klass! Jag har inte blivit besviken på ett enda avsnitt. Årets bästa serie, helt klart!

Emily börjar få det verkligt hett om öronen nu. Om säkerhets Frank misstänker henne så kommer det inte bli lätt för henne att ta sig ur knipan. Tyvärr kanske det innebär att Frank måste dö, kommer hon vara tvungen att ta hand om honom på ett mer permanent sätt? Eller kommer hon bara att släppa videon där han försöker döda Lydia?

Jag undrar fortfarande över Nolan. Han känns fortfarande lite mysko men samtidigt... Jag kan inte låta bli att känna att han tar någon sorts sjuk storebrorsroll i hennes liv. Han tar hand om henne men samtidigt så väntar jag bara på något som gör att han förråder henne...

Tyler. Vilket litet äckel! Jag börjar bli mer och mer säker på att det är han som skjuter Daniel. Om man är uppmärksam (vilket jag självklart är och med tanke på att jag sett varje avsnitt tre gånger haha!) så ser man att den som skjuter Daniel har handskar på sig. När man sen ser Jack så ser man att han inte har handskar... Ergo, det är inte Jack som skjutit Daniel och Tyler är precis den typen som skulle göra det, han försöker ju redan ta över Daniels liv. Jack är oskyldig! Eller så kanske jag tror så för att jag är förälskad i Jack? ;)

Ja Jack ja... Ärligt talat. Om en man står framför dig och i princip säger att du är en gudinna skulle inte du kasta dig i armarna på honom då? Jisses, Emily är så jäkla skadad! Hur kan man bara stå där och säga "tack men nej tack?" Och sen när hon kommer hem på kvällen så har han varit där och flyttat gungan så hon kan sitta och titta på soluppgången. Ååååh vilken man!

Put Me In Coach

2011-10-27


Dags för ett nya Grey's Anatomy ikväll och det verkar som att det blir både baseball (eller softball antar jag) och lite spänningar mellan karaktärerna och spännande fall.

Ghost World

2011-10-27


Hot Uncle Mason. Jag är galet besatt av den där mannen. Jisses! Spöken kommer på besök i Mystic Falls och Mason ger igen på Damon. Dessutom (om man kollar på den kanadensiska trailern ser man detta) så kommer Lexie på besök. Ska bli intressant att se hur Stefan reagerar, hon var ju hans bästa vän! Även hon kanske vill säga några ord till Damon. Han dödade ju henne också... Han har dödat ganska många i denna serien när man tänker efter...

Tävlar på Seriedrottningen.se

2011-10-27


Jag är med och tävlar på seriedrottningen.se om inte bara första utan även andra säsongen av en av favoriterna The Vampire Diaries. Det är nästan ett måste med en sån fin vinst i potten! Tävla du också, här.

Masked

2011-10-27

Detta avsnittet verkar bli spännande. Eller så har dom bara klippt ihop go´bitarna så man blir lurad. Jag hoppas på det första alternativet ;)

Sons of Anarchy - 4X08 - Family Recipe

2011-10-27
Detta är mina tankar om Family Recipe så har du inte sett det så bör du verkligen inte läsa nedanför bilderna eftersom det är fullt av spoilers för detta avsnittet!



Så Juice klarade sig. Det var ju inte speciellt förvånande med tanke på att man hörde grenen brytas i slutet av förra avsnittet. Så det var inte en stor överraskning. Theo Rossi är verkligen underbar denna säsongen och han spelar sårbarheten hos Juice jättefint.
Man kan ju börja fundera lite på hur mycket Chibs egentligen misstänker, eller vet, nu. Vet han bara att Juice försökte ta livet av sig eller förstår han nu hela sammanhanget med 'Juices lilla färgproblem' och kanske även något annat. Med tanke på Chibs blickar på Juice hela avsnittet så måste han nästan förstå. Om så bara för att föra programmet framåt antar jag. Det är trist när man märker av dockmästarens trådar vilket man gjorde i hela avsnittet tyvärr.

I varenda scen som Piney var med i kunde man känna av Sutter. Allt var så förutsägbart och när Pineys scen med Jax kom då var man helt hundra på att Piney skulle dö inom tjugo minuter. Jag satt där och var så förbannad för att han inte säger någonting. Är det ingen som tycker att Jax borde få veta omständigheterna kring hans pappas död? Det gör mig vansinnig att något sånt döljs för honom och när det väl kommer ut så kommer det inte vara väl mellan honom, Clay, Gemma och även Tara.

Så nu har alltså Clay dödat Opies fru och hans pappa. Fruns död sopades bara under mattan som ingenting, När detta kommer fram så måste det bli en stor showdown annars har jag verklgen förlorat tron på Sutter. Nu vill jag att detta ska komma fram och att Clay ska avgå från tronen och att Jax och Opie ska ta över styret av klubben. Den där gamle mannen kan inte hänga sig fast i all evighet!

Det var en bra avsnitt. Välspelat. Men det var alldeles för uppenbart vad som skulle hända, jag kunde gissa mig till varje händelse i förväg tyvärr. Men det var underhållande och ibland lite äckligt á la Sutter kanske. Låt mig bara säga att det är ett familjerecept jag inte tänker prova!

True Blood castingnyheter!

2011-10-27
Den femte säsongen av True Blood är ännu långt borta men ibland kommer det lite nyheter och denna gången handlar det om Alcide. Han ska nämligen få besök utav sin far och det ska inte heller vara ett kärt återseende.
Dom som läst böckerna (inte jag) vet att Alcides pappa är med ganska mycket i böckerna och detta var väl ganska väntat eftersom True Blood följer böckerna ganska duktigt.


"Homeland" förnyas för en andra säsong!

2011-10-26
Den nya serien "Homeland" med bland annat Claire Danes (från bland annat den gamla men fortfarande underbara "Mitt Så Kallade Liv") och Damian Lewis (från "Life" och "Band of Brothers") handlar om en man som kommer hem som en hjälte från Afghanistan där han har suttit som krigsfånge men det är en person som inte tror honom. Hon tror istället att han är en så kallad "sleeper", dvs en person som har blivit hjärntvättad att senare utföra ett terrorattentat mot USA.

Detta är en serie som har blivit en stor hit i USA och det är väl inte förvånande att den blev förnya för en andra säsong. Jag har ännu inte sett dom första avsnittet men jag och sambon ska ta tag i denna serien inom kort var det tänkt.

Är det någon av er som sett den? Snälla kommentera och säg vad ni tycker om den!


Halloween everywhere...

2011-10-26

Det är ju inte bara Revenge ikväll utan det finns även ett avsnitt av en annan serie att se fram emot. Den nya mys komedin Suburgatory kommer ikväll att låta Jay Mohr göra entré i förorten som Dallas make och Tessa väljer en Halloween kostym (för självklart är det Halloween även där!) som påminner hennes skolkamrater om en tragedi...

Intrigue

2011-10-26


"I didn't set any of this in motion" Jodå lilla vännen det gjorde du allt. Jag älskar verkligen Emily. Hon är så galet skadad så man kan inte göra annat än att tycka om henne.

Jeffery Dean Morgan kommer tillbaka till TV!

2011-10-25
Jo då, papa Winchester kommer under våren 2012 komma tillbaka till våra TVapparater. Tyvärr så kommer det inte vara som John Winchester i Supernatural eller som Denny i Grey's Anatomy utan i den nya 50-tals serien "Magic City". Serien handlar om Ike Evans (Morgan) som äger ett lyxhotel i Miami Beach. Trailern har ju rejält med fart i alla fall och det är helt klart värt att kolla in dom första avsnitten om så bara för att Jeffery Dean Morgan är med.


Hart of Dixie - 1X05 - Faith and Infidelity

2011-10-25

Detta var tyvärr det sämsta avsnittet av nya Hart of Dixie men det var allt några roliga delar i avsnittet. Zoes hår var ju en skrattkälla bara det men det är fint att hon ändå försöker vara en del utav staden genom att se ut som en 1800-tals hora i huvudet haha!
Wade växer i mina ögon för varje avsnitt. Han står och sjunger med sin pappa på ett tak för att få honom att inte hoppa ner. Åh vad han är ju otroligt mysig. Jag önskar att han och Zoe får ihop det nu!

Zoe är ju tydligen halv jude. Kanske kommer en av våra favorithögstider från The O.C. tillbaka? Christmukkah!

Besviken på detta avsnittet tyvärr, blir bara sugen till tusen på att se Gilmore Girls igen, när man ser Stars Hollow istället för Bluebell. För ni visste väl att Hart of Dixie spelas in i samma "stad" som Gilmore Girls spelades in på. Får nog ta och se om Gilmore Girls igen!

Family Recipe

2011-10-25


Verkar vara ännu ett högexplosivt Sons Of Anarchy avsnitt. Man kan inte annat än älska denna serien!

Demons

2011-10-24


Ikväll är det dags för ett nytt Castle avsnitt. Som vanligt är det popkultur refenrenser överallt, precis som det ska vara!

Recension: Once Upon A Time

2011-10-24

Igår hade den nya dramaserien "Once Upon A Time" premiär och det är dom före detta Lost producenterna som har gått tillsammans ännu en gång och skapat en sagovärld. Dom säger att deras inspiration för denna serien fick dom redan under "Lost"-dagarna och om detta är en serie som får full säsong (vilket jag tror) så kan ni räkna med att få se många Lost skådisar på besök! Alan Dale är den som är först ut!

Men låt oss gå till historian som utspelas i detta första avsnitt av en förtrollad historia.
"Once Upon A Time" utnyttjar sitt pilot avsnitt för att lägga grundhistorien till hur sagofigurerna har hamnat i vår värld. Den onda drottningen utarbetar en plan för att ta bort allas lyckliga slut (och självklart hamnar dom i vår värld eftersom här är ingen lycklig...) Men innan denna förbannelse kan slå till så bygger Gepetto och Pinocchio en garderob utav ett förtrollat träd för att rädda en utav dem från förbannelsen. Den som räddas blir Snow Whites nyfödda dotter Emma, som Rumpelstiltskin förutsåg är den som en dag ska rädda dom alla.
Emma, nu 28 år gammal, lever utan en aning om att hon är dottern till två av världens mest älskade sagofigurer, tills hennes bortadopterade son, Henry, hittar henne. Självklart tror hon inte på honom när han berättar vem hon är men hon kör honom hem och verkar inte kunna komma därifrån...

Så vad kan man säga om denna nya serien? Förrutom en hel del Lost referenser så kan man undra över en del saker. Den har potential men frågan är hur den skulle kunna gå i flera säsonger? Sen är det problemet med att en del av historien är mycket mer intressant än den andra. Sagodelen av historien har man hört förr och det är mycket mer intressant att se hur sagofigurerna ter sig i vår värld istället för i disneys färgglada värld.
Men vissa fel och skavanker till trots så kan detta blir bra. Man kan ju inte döma en serie efter dess pilotavsnitt och även om detta inte var dåligt så var det tyvärr inte jättebra. Men genom att bygga upp historien mer och att få se deras historier i vår värld så kan detta kanske bli jättebra.

Robert Carlyle stjäl scenerna han är med i, vilket tyvärr bara är två. Förhoppningsvis så är han med mer i nästa avsnitt. Jennifer Morrison spelar sin karaktär Emma väl och Lana Parrilla som spelar den onda drottningen är underbart elak. En sak som är nästan roligast med seriens första avsnitt är att försöka lista ut vilken person som är vilken sagofigur. Lilla Rödluvan, de sju dvärgarna och Jiminy Cricket är några av dom man får träffa på i detta avsnittet.

Pride and Prejudice

2011-10-23

Nu ska jag bege mig in i Jane Austens magiska värld tillsammans med Mr. Darcy och Miss Bennet...

Jag älskar BBCs serie så mycket att jag måste kolla på den minst en gång per år, filmen är ju ganska kass tyvärr!


I mitt nuvarande tillstånd...

2011-10-23

Dvs med feber, huvudvärk och trasig hals så orkar jag inte mycket mer ön att kolla på film.

Idag har jag sett "Sagan Om De Två Tornen" och nu ska jag se en av de sorgligaste filmer jag någonsin sett, "The Four Feathers".


Once Upon A Time.

2011-10-23

Idag börjar den nya serien Once Upon A Time som är baserad på alla sagorna vi hörde som barn. Ska bli riktigt intressant att se den imorgon. Feber eller inte, detta ska kollas in!

Supernatural - 7X05 - Shut Up, Dr. Phil

2011-10-22
Lördag igen. Vilket innebär att det är dags för ett nytt Supernatural! Har ni sett det än? Om inte, läs inte vidare!


Hur många har inte tänkt tanken när man suttit hos frisören under en sån där hårtork att något skulle kunna gå fel? Way to play on a womans fears! Kan inte vara trevligt att dö för att typ hjärnan börjar koka. Isch! I övrigt så var det ju riktigt mysiga mord. Kommer nog aldrig se på en cupcake på riktigt samma sätt igen!

Kan någon ringa Anonyma Alkoholister? Att vakna och direkt sträcka sig efter en flaska öl. Det är ganska sjukt faktiskt. Medans Sam är ute och springer så sitter Dean och häller i sig whiskey på morgonen. Det är inte hälsosamt. Varken psykiskt eller fysiskt. Det är ju trevligt att se att Dean inte har lärt sig något från förra avsnittet då han nästan dog för att han inte kan prata om saker och släppa skulden han bär på.
Han sa det bäst i pilot avsnittet för sju år sedan... "No chick-flick moments!" Fortfarande kan han inte prata om saker. Gud, vad skadad han är!

Spike och Cordelia. Eller förlåt... Don och Maggie. Det var ju riktigt kul att se dessa gamla rävar igen. Dom hade riktigt bra kemi och deras tjafsande var riktigt underhållande. Att höra Maggie ursäkta sin otrohet på sjuttonhundratalet med att sjömannen kanske skulle segla över kanten var riktigt rolig och Spike... förlåt, Don, eller snarare James Marsters, är ju som alltid underbar!

Dock så måste jag säga att jag fortfarande väntar på att denna säsongen ska hitta sig själv. Det är fortfarande inte på samma hög klass som det har varit, även om detta avsnittet var bättre än dom förra. Säsongens första avsnitt är det första, antagligen för att Castiel fortfarande var med. Come back Cas! I miss you!


Sons Of Anarchy - 4X07 - Fruit For The Crows.

2011-10-21
Nu är det bara fem avsnitt kvar av denna säsongen Sons Of Anarchy. Kurt Sutter måste verkligen vilja stressa ihjäl folk med tanke på hur hög stressfaktorn faktiskt har varit denna säsongen. Man måste ju säga att han är riktigt duktig den där Sutter, han vet hur man gör en historia trovärdig, utan "såpan" och med karaktärer som är välarbetade och intressanta. Har ni sett det senaste avsnittet? Vad tyckte ni?

Här kommer mina tankar så har ni inte sett det så bör ni inte läsa vidare!



Juice. Det är lika bra att jag börjar där för han är det enda jag tänker på. Jag har alltid älskar Juice. Ända sedan första säsongen när han låg utslagen i buskarna med en napp i munnen, iförd blöja och en skyld fasthäftad på bröstet (AJ!) där det stod "Slightly retarded child. Please adopt me." på. Även när dom torterade en kille och Juice bara stod och flinade som nån jäkla masochist så har jag ändå alltid älskat honom. Theo Rossi för med sig en sån sårbarhet till rollen att jag kan inte låta bli att göra annat.
Nu kanske man borde vara glad eftersom Juice äntligen har fått en riktig, ordentlig historia denna säsongen men eftersom han är min favoritkaraktär i hela serien så skulle jag bli så otroligt ledsen om han försvann. Han verkar ju ha bestämt sig för det men tanke på att han la en kedja runt halsen och hoppade ner från trädet. Även om man inte såg det, utan bara hörde det, så förstod man ju att grenen gick av och han ramlade i marken igen. Hade han dött så hade han dött i detta avsnittet, detta är ju inte en serie som är rädda för att ta livet av folk så därför tror jag inte han är död. Hur bra var för övrigt inte Juice i scenen med Clay i klubbhuset? Jag ville bara börja tjuta, det var så otroligt sorgligt.

Tara. Unser. Clay. Där har man ju en soppa utan dess like och jag är ganska övertygad om att någon kommer att dö ganska omgående. Kanske Unser. Kanske Piney. Dessa två står på sanningens sida medans Clay har borrat sig ner i en gyttja av lögner, svek och när han i förra avsnittet bad Romeo "ta hand om" Tara så visste man att det inte fanns någon återvändo. För även om Clay inser att han faktiskt inte borde döda ännu en klubbmedlems old lady så kommer han aldrig gå till Romeo och ändra sig. Då skulle han själv verka svag och vi vet ju alla att Clay inte, under några omständigheter, vill verka svag.

Detta var ju lätt det bästa avsnittet denna säsongen, det är helt klart på samma nivå som hela säsong tre, som har varit den bästa av alla Sons of Anarchy säsonger. Jag hoppas att dom avsnitten som är kvar håller samma otroligt höga nivå som detta gjorde. Jag hoppas att Juice mot alla odds överlever (även om han överlevde sitt självmordsförsök så kommer ju klubben ändå döda honom när dom får veta allt som hänt). Jag hoppas att onsdagen kommer i ett nafs!

Can you help me stretch my groin?

2011-10-21


Jared Padaleckis twittersida är ett idiotiskt ställe. Han gör inte mycket annat än skämtar och velar. Och lägger upp massa roliga saker från sina inspelningsdagar! Bland annat så bjöd han häromdagen på en scen som inte kom med i senaste avsnittet av förklarliga orsaker.
Jared gör allt han kan för att få Jensen att börja skratta men den där mannen verkar vara gjord av stål eller nåt för han gör inte en min!

Grey's Anatomy - 8X06 - Poker Face

2011-10-21
Skratt och tårar. Det är som vanligt med Grey's Anatomy, varenda avsnitt är roligt sorgligt och helt enkelt underbart! Här kommer mina tankar om avsnittet. Har ni ännu inte sett avsnittet så läs inte vidare!


Owen och Cristina kan inte hålla händerna borta från varandra och försöker ha sex överallt och då verkar ju Chief Richard (lets face it! Han kommer ju alltid vara cheif!) är i vägen för dom. Sex är deras sätt att slippa att prata om allt som hände med aborten men inget varar ju för evigt och snart kommer nog inte ens sex räcka till för att dom ska kunna undvika att prata om problemen i deras förhållande. Men tills dess, "Hot, dirty stand-on-my-head sex!"
Ingen annan verkar dock kunna få något sex. Mark verkar vara så svulten att han istället för att leta upp någon att sexa sig med så bakar han. Och han drar med sig Arizona i fallet vilket innebär att Callie är otroligt frustrerad haha! Kanske är det här som Marks nya kärlek, ögonläkaren, gör entré? Det är dock bättre att han på något sätt lyckas vinna tillbaka Lexie för det känns inte rätt att dom inte är tillsammans!

Dereks fall för veckan är ju bara för hemskt! Tänk er själva att precis fått en liten baby och man vet att man bara har sex månader att leva. Jag hade aldrig kunnat nöja mig med det! Jag hade blivit helt vansinnig om min man hade bett mig att inte operera mig för att kunna spendera ett halvår med mitt barn när jag möjligtvis hade kunnat få hela livet. Men man kan förstå stackars mannen också. Han ville ju bara vara lycklig ett tag! Jisses som tårarna flödade!

Karev denna veckan... Varför är han ett sånt jäkla svin mot Kepner? Jag har alltid gillat Karev. Jag gillar hans ärlighet men nu var han bara elak. Förhoppningsvis så kommer Lucy tillbaka från Afrika nu när Charlies Angels är nerlagt och Rachael Taylor inte har något att göra längre ;) Ska man tro en viss Ausiello så kommer hon göra det med all säkerhet! Han behöver få lite kärlek. Det är alldeles för många idioter som Karev har bara fått ta hand om. Den där galna Ava som inte hette Ava och sen självklart Izzie som fick cancer och började ha sex med sin döda fästman. Det hade i och för sig jag också gjort om Jeffery Dean Morgan letade upp mig från dödens sida! Tillbaka till saken då; Karev behöver bli omhändertagen och det omgående!

The Vampire Diaries - 3X06 - Smells Like Teen Spirit

2011-10-21
Detta avsnittet måste jag kolla på igen. Typ nu. Jisses vad bra det var... Nedan står vad jag tyckte om det. Läs och säg vad ni tyckte!



En sak borde TVDskaparna har klart för sig med en gång. Klaus måste komma tillbaka. Pronto! Men vi har ju i alla fall BarbieKlaus och det är ju inte illa det heller. Detta avsnittet är ju fullt med världens bästa one-liners för övrigt!
"Journaling. Reading. Shaping his hair." Det är vad Stefan gör, det är i alla fall vad Damon säger till Elena. I själva verket leker Stefan blodtwister och tycker att livet (eller icke-livet) är ganska bra. Stefan är fan så mycket bättre nu! Vem behöver samvete och sånt tjafs när man kan börja dricka blod och bli totalt HOT! Stefan för mig har alltid varit en liten mes men äntligen börjar han bli någon som man faktiskt kan gilla!

På tal om någon annan som jag verkligen gillar helt plötsligt är Elena! Hon har alltid varit så jäkla mjäkig och fjantig och hon har hela tiden väntat på att andra ska rädda henne och ta hand om henne. Äntligen tar hon tag i sitt liv, bestämmer själv och slutar vara ett offer! Jag älskar det!
Dock så måste jag säga USCH till svartsjukan från henne när hon tittar på Damon och Rebekah. Har du glömt bort att det är Stefan du älskar och att det är han du vill rädda? Ha, snart är nog förhållandet jag har velat se ända sen första säsongen här. Delena!

Matt. Åh stackars Matt! Han är så jäkla ensam att han helt plötsligt sitter och gör magi för att hans döda syster säger att hon kan komma tillbaka då. När dom märkte att det fungerade och dom kramades så ville jag bara gråta! Och sen blir han knockad av en flygande skiftnyckel. Det är syskonkärlek det!

HOT UNCLE MASON! Hans lilla inhopp i säsong två var så otroligt alldeles för kort och nu är han tillbaka! Finally! Det ska bli otroligt spännande att se hur han plågar Damon i nästa avsnitt. Han är ju helt klart INTE så glad på Damon. Skulle nog inte jag heller vara om någon slitit ut hjärtat ur bröstet på mig!
Och nu har då alltså Vicki sett till att alla spöken kan komma och plåga alla som gjort dom något orätt. Vicki verkar ju vara klar nu i alla fall men man undrar ju vilka andra man kommer få se i nästa avsnittet. Min önskelista är alldeles för lång haha!

Och Mikael! Han vill inte ha människoblod, han äter vampyrer! Snacka om att bli tagen på sängen! Jisses!

Oj, oj, oj... Det blev många utropstecken i detta inlägget men det var ju ännu ett sånt där superbra avsnitt och så här såg det ut på Twitter under tiden "Smells Like Teen Spirit" visades på TV i USA. Hahahaha! Det var inte bara jag som tyckte detta avsnittet var en jäkla resa!


Shut Up, Dr. Phil!

2011-10-21


Idag går avsnittet som alla Buffy/Supernatural fans har väntat på! Charisma Carpenter och James Masters (Cordelia och Spike i Buffy The Vampire Slayer) spelar ett gift par med lite problem. Tänk er filmen "Den vilda jakten på lyckan" fast detta paret är häxor och deras krig blir lite annorlunda så klart!

The Glades får en tredje säsong.

2011-10-20

Mysserien (ja en serie kan vara mysig trots att det handlar om mord!) The Glades får nu en tredje säsong! Så ännu en sommar som det finns något bra att se på TV alltså!

Smells Like Teen Spirit.

2011-10-20


Imorgon, eller ikväll beroende på vilken kontinent man bor på, är det äntligen dags för ett nytt The Vampire Diaries. Yeay Elena taking charge! About time!

Revenge - 1X05 - Guilt

2011-10-20
Vilket jäkla avsnitt! Full fart från första sekund! Har du sett avsnittet kommenerat gärna vad du tyckte! Har du inte sett det så läs inte nedan!


För det första. Gabriel Manns Nolan är ju så otroligt bra. Man vet aldrig var man har honom. Ena sekunden så videoövervakar han Emilys hus och nästa så är det för att han lovade hennes pappa att han skulle ta hand om henne. Jag vill gärna tro att hon kan lita på honom men samtidigt så är han alldeles för oärlig för det!

Emilys jakt på hämnd får denna veckan oanade konsekvenser när hon får det att se ut som att Lydia skulle vara den som förstört livet för Victoria. Sen att Lydia "ramlar" från balkongen mot sin död ligger ju på Emilys samvete. Om nu Lydia är död vill säga, hon blinkade ju en gång efter att hon ramlat. Och om nu Emily har något samvete. Det återstår ju att se. Dock så verkar Daniel göra hennes jobb ganska mycket svårare, hon lär nog snart falla hårt för honom. Samtidigt som Jack ligger och lurar i bakgrunden.
För övrigt var det alldeles för lite Jack i detta avsnittet. Jag tror faktiskt att jag börjar bli lite halvkär i honom. Han är ju så himla mysig och charmig (medans skådisen Nick Wechsler säger att han kämpar med att porträttera Jack eftersom han själv inte alls är charmig och ganska konstig haha!)
Nu kommer ju dessa två världar korsas ännu mer för Emily eftersom Daniel, som har blivit av med sin trustfund, ska börja jobba på The Stowaway. Hur smart är det av en som har problem med spriten att jobba i en bar?

Vad är det förresten mellan Frank och Victoria? Hon måste ju ha ihop det med honom på något sätt eller så är det bara skådespelarnas kemi som speglas i rutan. Något är det ju men det slår verkligen gnistor om dom två! Jag tror att Frank har känslor för Victoria eftersom han berättar om Conrads fortsatta otrohet och inte ens försöker rädda Lydia när hon föll, allt för att kamma hem några poäng hos Victoria tror jag.

Detta var helt klart det bästa avsnittet av Revenge än så länge och jag längtar redan till nästa vecka!

Poker Face

2011-10-20


Imorgon är det dags igen. Blir nog ganska många skratt i detta avsnittet verkar det som! Det ärju det som är tjusningen med Grey's. Ena veckan skrattar man så man gråter och nästa gråter men floder för att det är så sorgligt.

Mädchen Amick i Ringer

2011-10-20

Den underbara Mädchen Amick kommer snart synas i Ringer som Shiobans före detta vän Greer Sheridan! Hon kommer vara med i avsnitt elva och sen kanske efter det också om vi har tur!

Wake

2011-10-20


Nicks död förra veckan verkar inte ha stoppat mysterierna och dom onda krafterna som är ute efter cirkeln.

Bloglovin'

2011-10-19
Vill ni inte missa något inlägg om alla era favoritserier? Följ min blogg med Bloglovin

Guilt

2011-10-19


Jisses, jag får gåshud av denna promon. Serien är så otroligt bra att jag vill se tre avsnitt varenda dag! Denna veckan verkar bli väldigt spännande! Can't wail until tomorrow!

Ringer - 1X06 - The Poor Kids Do It Everyday

2011-10-19
Här kommer en liten recap, har ni inte sett avsnittet så läs inte detta!


Henry städar upp efter att han dödat Gemma. Eller har han? Tydligen inte! Var är Gemma egentligen och om hon är död varför skulle någon ta med sig hennes kropp? Henry verkar faktiskt riktigt oroad över vart han fru är.

Seriens skapare vägrar bekräfta att Gemma faktiskt är död utan han säger att man själv får lägga ihop bitarna. Låster ju onekligen som att hon fortfarande lever någonstans!

Juliette börjar på sin nya skola och genast hamnar hon i bråk. Och där kom nya läraren som är lite snygg och gissa om dom kommer få ihop det om några avsnitt. Ganska uppenbart tycker jag men jag hoppas att jag har fel för det är en sån jäkla klyscha att den snygga eleven blir ihop med den snygga läraren...

Bridget är sugen på knarket som Juliette gav henne och hon söker stöd hos Charlie som hon träffade på ett NA möte. Han verkar ju dock lite lurig den där mannen. Är han någon som Shioban har skickat? Och hur har hon fått reda på att Gemma vet att Bridget låtsas vara Shioban, för varför skulle hon annars ligga bakom Gemmas försvinnande?

Många frågor och få svar. Vad tyckte ni? Jag är fortfarande väldigt kluven. Det är inte jättebra men man blir ju så nyfiken när det hela tiden är massa cliffhangers. Dock så kan man ju inte basera en hel serie på enbart cliffhangers!

Previously on "Revenge"...

2011-10-19
Jag vet inte om jag kanske måste ändra helt i "favvo-listan" av TV-serier sedan Revenge började. Fyra avsnitt har gått än så länge och varje torsdag sitter jag som på nålar.

Eftersom jag inte har recenserat denna serien än så tänkte jag att jag slänger ihop alla dom fyra avsnitt som gått i ett inlägg. Och, som vanligt, har ni inte sett alla avsnitt så borde ni inte läsa detta inlägget. Och har ni inte sett något avsnitt så borde ni skämmas. När ni skämts färdigt så går ni genast till valfri sida för att streama TVserier och kollar in Revenge!


Pilotavsnittet introducerar oss för Emily, en ung, otroligt rik, kvinna på jakt efter hämnd. Hämnd för sin fars nedfall och död. Hon hinner inte mer än flytta in i sitt nya hus innan hon riktar in sig på sitt första offer, Lydia Davis, hennes fars före detta sekreterare, som vittnade mot honom i den terroristhärva han blivit felaktigt anklagad för.
Emily, som egentligen heter Amanda, har länge planerat sin hämnd och nu ska hon äntligen få utöva den. Dock hade hon inte räknat med att hennes gamla barndomskärlek, Jack Porter, skulle vara kvar i stan och någon kommer på hennes hemlighet.



Emilys andra offer är en av hennes pappas vänner som även han offrade sin vän för att rädda sitt eget skinn. Medan hon väver sitt nät runt honom går hon på dejt med Daniel men han lurar henne. Ännu ett möte med Jack, tack vare Nolan, får henne att minnas hennes gamla liv och Victoria misstänker att allt inte står rätt till med hennes nya granne.


Emilys tredje offer är den åklagare, numera senatorn, som åtalade hennes far. Hans hemligheter och lögner är inget som Emily inte drar sig för att utnyttja. Declan och Jack sörjer sin döde far medans Emily lurar Daniel till en restaurang bara för att han ska få möta en man som han har en historia med. Daniel visar sig dock vara någon helt annan än den hon trott. Emily upptäcker att Jack har döpt in båt efter henne "Amanda". Daniels vän Tyler kommer på besök.


Emily siktar in sig på sitt nya offer, den psykolog som såg till att hon hölls ifrån sin pappa och spenderade hela sin barndom på en institution. Hon har fått en hel del hjälp med sin plan eftersom psykologen spelar in sina möten med patienter. Tyler verkar ha en dold agenda och Jack kan inte släppa känslan över att det är något bekant med Emily.



Vår "hjältinna" Emily (Emily Van Camp) är en person som genom sin jakt på hämnd gräver sin egen grav djupare och djupare. Man vet inte om man tycker om henne egentligen. Hennes personlighet är inte alls speciellt trevlig och detta är ju en människa som skulle göra nästan vad som helst för att få den hämnd hon anser sin pappa förtjänar. Samtidigt så förstår man henne. Hennes barndom stals från henne, hennes pappa stals från henne. Hon förtjänar egentligen sin hämnd, fast helst av allt hade man velat att hon kunde göra som hennes pappa ville. Förlåta. Fast det blir ju inte speciellt bra TV av det så hennes jakt på hämnd är nog bättre.

Det är svårt att egentligen säga vad exakt som gör detta till 2011s bästa nya serie men det är en perfekt blandning av drama, spirande kärlek, hat, hämnd, vänskap och förfall.

Who is Mikael?

2011-10-19
Nu kommer det spoilerfunderingar så är du inte intresserad av The Vampire Diaries spoilers så läs inte vidare!


När man såg Mikael för första gången i avsnittet "The End of The Affair" så blev jag så otroligt besviken för jag trodde inte att jag skulle få se Sebastian Roche igen. Jag hade ju inte en tanke över huvudtaget på att Mikael kunde vara en vampyr som jagar vampyrer! Så gissa om jag blev lycklig när jag förstod att det var vad han var. (Jag älskar Roche, han är underbar i allt han är med i!)

Förra veckans avsnitt slutade ju med att Katherine och Jeremy bröt sig in i kryptan där Mikael var kedjad och väckte honom. Jag kan inte förstå varför Klaus skulle vara rädd för Mikael. Kan han vara en annan original? Det finns funderingar på om han kanske kunde vara Elijahs och Rebekahs pappa, ni vet, han som dödade Klaus varulvspappa. Men han hade inte någon pinne i bröstet så att han skulle vara en original är kanske långsökt? Och varför skulle Rebekah vara rädd för honom?

På fredag får vi se vad som är vad...

McSteamys new love!

2011-10-19


Om ni som jag är ett STOOOORT Mark/Lexie fan så kommer ni inte tycka om detta... Eric Danes McSteamy ska få ett nytt kärleksintresse i Grey's Anatomy som kommer introduceras i november. Den före detta Gossip Girl skådespelerskan Holley Fain kommer spela en ögonläkare som jobbar på ett annat sjukhus.

Jag har lite svårt för ett nytt kärleksintresse till Mark just för jag är ett sånt stort Mark/Lexie fan. Men kanske kan det bli bra ändå!?

Chord Overstreet kommer tillbaka till Glee.

2011-10-19

Snacka om att Glee folket har ett helt gäng ambivalenta tankar. Nu är det bekräftat att Sam Evans kommer återigen traska runt i hallarna på McKinley High från och med avsnitt åtta.

Det gjorde mig inget när han lämnade showen så hans återkomst känns för mig ganska idiotisk faktiskt...

Vad tycker ni? Bra eller inte att Chord är tillbaka?

Källa.

The Poor Kids Do It Everyday.

2011-10-18


Jag har varit så otroligt kluven till Ringer men det blir faktiskt bättre för varje avsnitt nu så jag kommer ge det några avsnitt till för att se om det får upp farten ännu lite mer. Den största frågan just nu är ju... Var är Gemma!?

Gossip Girl - 5X04 - Memoirs Of An Invisible Dan

2011-10-18
Dagens avsnitt (eller gårdagens om man ska vara petig) var ett helt vanligt Gossip Girl avsnitt. Intriger, missförstånd och kärlek.


Dans bok är på gång att komma ut och redan är det ett otroligt buzz runt boken och vem som kanske skrev den. Innan releasepartyt vill Dan själv berätta för sina vänner att det är han som skrivit boken och att det är fikition. Men boken är alldeles för mycket baserad på hans vänner och snart ställs allas liv på ända på grund av boken.

Boken, och dagens avsnitt, fokuserar ganska mycket på mitt favoritpar (som faktiskt aldrig varit ett par) Dan och Blair. Jag älskar dom två tillsammans och har gjort ända sen serien börjar. Åh vad jag önskar att den där kyssen vore sann. Men Blair är lycklig med sin Louis. Eller var lycklig åtminstone innan boken kom ut. Louis fula svartsjuka gör honom inte rättvisa, tur att han kom krälande tillbaka tillslut. (Även om jag som sagt hellre vill ha henne med Dan!)
Dan har verkligen levt ut sina drömmar om Blair i boken och det är ju supergulligt. Han är så kär och hon vill bara vara vänner. Inte ens det längre eftersom han nästan förstörde hennes förhållande.

Chuck dör i boken och börjar ifrågasätta sitt liv och dom människor han har runt sig, eller snarare dom han inte har runt sig. Kanske finns det hopp för Chuck i alla fall?
Nate har nästlat in sig rejält med Diana (hans idiotiska utbrott mot Dan kommer jag inte ens kommentera för det är ju så löjligt att man inte kan göra något annat än himla med ögonen) som i sin tur utpressar Charlie. Vilken soppa hon har satt sig i den där Ivy. Jaja...

Jag kände att jag bara ville hoppa in i TVn och slå alla över huvudet. Stackars Dan! Nog för att han har baserat boken på alla sina vänner men det är en bok. Självklart spetsar man alla karaktärer i en bok. Att få utbrott över vad som står i en roman är så löjligt! (Nate, Rufus, that means you!)

Har ni sett avsnittet? Vad tyckte ni?

Fruit For The Crows

2011-10-18


Jag har ju sen jag började kolla på Sons of Anrachy varit helt såld men denna säsongen har varit lite så där faktiskt. Jag har väldigt svårt för Juice's story och jag vill verkligen inte att något ska hända honom men Kurt Sutter verkar ha bestämt sig för att ge mig magknip varje vecka. Denna veckan verkar inte vara något undantag!

Hart Of Dixie - 1X04 - In Heat And Havoc

2011-10-18
Hart Of Dixie blir bara bättre och bättre! Här kommer mina tankar från gårdagens avsnitt. Har du inte sett det så läs inte detta inlägget.


När en värmebölja når Bluebell blir alla galna och ingen bryr sig. Det är allmänt accepterat att man blir alldeles "hot and bothered" utav värmen.

Det är nakna kroppar överallt och det är väl bara att inse att Wade borde gå utan tröja jämt. Smoking hot! Jag börjar verkligen älska Wade. Han verkade vara en riktig skitstövel men nu kan man börja se hans hjärta och jag blir helt bubblig inombord! Zoe och Wade flörtar ohämmat och det är ju bara att inse att Zoe, som är så tillknäppt, inte skulle dö av att faktiskt ha lite roligt och släppa sina hämningar!

Lemon, ännu en som jag tyckte verkade vara en otroligt otrevlig människa, är det så jäkla synd om. Hon är osäker, både i sig själv och vem hon är kär i, och hennes svartsjuka över Lavon och DeeDees date som egentligen borde vara skitful är ganska gullig på något sätt.
Lemons blivande svärmor är ju kanske världens otrevligaste människa mot Lemon och det är en annan sak som gör att jag bara tycker om Lemon mer och mer. Hon sitter bara där och tar all skit som mamma Tucker slänger på henne. Men jag måste säga att vad underbart det var att se henne få sitt utbrott över att hela hennes kväll blev förstörd.

Värmeböljan tar tillslut ut sin rätt när Zoe faktiskt försöker få till lite kul mellan henne och Wade och det är så otroligt pinsamt att se en så strikt människa försöka flörta. Lemon hamnar hos Lavon för att få ett ordentligt avslut på deras gamla förhållande men dom, och även Zoe och Wade, står i regnet och är precis på väg att kyssas när det börjar regna och svalkar av alla rusande känslor. Båda paren samlar (tyvärr) ihop sina känslor och låter allt falla platt. Wade såg så otroligt ledsen ut när Zoe gick och den där minen gjorde att mitt hjärta nästan brast. Poor guy!

Ett underbar avsnitt med massa skratt, sexiga karlar och irriterande svärmödrar! Vad tyckte ni om svsnittet?

Grattis alla Sons of Anarchy fans!

2011-10-18
Inklusive mig själv då! FX släppte nyheten igår kväll att dom har beställt en femte säsong utav motorcykeldramat.

“Everyone at FX is very grateful to Kurt Sutter, his many writing, directing and producing collaborators and his masterful cast for making such a compelling and beautifully crafted show,” FX president John Landgraf said in a statement Monday.

Jag kan inte säga annat än underbart!


A Gifted Man - 1X04 - In Case Of Separation Anxiety

2011-10-17
Först idag har jag fått se fredagens avsnitt av A Gifted Man. Det är fullt upp här hemma med två barn och nu även renovering av hallen men äntligen fick jag sett det! Har du inte sett det så bör du inte läsa nedan...

Detta är ganska oförklarligt en av mina favoritserier av dom som startade nya i höst. Egentligen så borde jag inte tycka att den är så bra känns det som men jag blir så lugn och avslappnad av den.

Dr. Holt fortsätter att vara ruskigt dålig på relationer med patienter och vanligt folk. Dock så verkar det ju finnas något mellan honom och den nya chefen, Kate, på kliniken. (Om hon känns bekant så kan det bero på att det är samma person som spelade Victoria i Twillight filmerna). Nu har han ju dessutom gått med på att jobba tio timmar i veckan på kliniken, trots hans protester, så förhoppningsvis är det något där. Lite romans är ju aldrig fel!
Men det är ju ett steg i en lite mänsligare riktning att jobba på kliniken. Kanske kan han bli mer mänsklig av det!

Smells like teen spirit spoilers!

2011-10-17
Gillar du spoilers? Det gör jag, jag älskar dom och kan inte hålla mig borta från dom. Vill du inte läsa spoilers så ska du inte läsa detta inlägget!


Tydligen kommer saker och ting förändras under denna veckans avsnitt, "Smells Like Teen Spirits".

Elena ska äntligen skaffa sig en ryggrad och tydligen börja träna vampyrdödargrejer med Alaric. Det var verkligen på tiden! I två säsonger har hon litat på att andra ska lösa hennes problem och detta är för mig en efterlängtad vändning i hennes karaktär.

Stefan, som är tillbaka i Mystic Falls, är satt av Klaus att beskydda Elena eftersom han nu inte vill döda henne längre. Detta eftersom hon, eller snarare hennes blod, är lösningen på hans hybridproblem.

När Klaus stack från stan (skit jag kommer sakna galningen, förhoppningsvis är han inte långt borta!) såg han till att även hans syster Rebekah stannade kvar i MF och hon ska se till att nästla sig in hos Elena och Caroline.

Matt, som efter förra avsnittets död nu kan se döda människor, kommer snart inse att det inte bara är toppen att se sin döda systers ande och han kommer ännu en gång vända sig till Bonnie för att få hennes hjälp.

Tyler, vars förbannelse inte längre än bunden vid månen, kan nu välja när, eller snarare om, han förvandlas till en varulv men snart börjar hans vänner undra om hans lojalitet nu ligger hos någon annan.

In Havoc & In Heat

2011-10-17


Hart of Dixie, som för övrigt har fått full säsong!, visar sitt fjärde avsnitt ikväll. Verkar som att det åter igen kommer hetta till mellan Zoe och Wade. Yeay!

Captain America.

2011-10-16

Nu ska vi kolla på Captain America. Har inte hört något alls om den, om den är bra eller dålig så jag förväntar mig varken bu eller bä. Dock så brukar jag i regel tycka om dom filmer som Chris Evans gör. Det brukar ju aldrig vara några Oscars värdiga produktioner direkt men dom roar och underhåller och det är väl det som dom strävar efter. Får se om denna gör det!

The Vampire Diaries - 3X05 - The Reckoning

2011-10-16
Här är mina tankar om det senaste The Vampire Diaries avsnittet. Ett avsnitt som faktiskt lika gärna hade kunnat vara en säsongsavslutning för att det var så spännande och händelserikt! Nästan lika bra som avsnittet "The End of The Affair".


Avsnittet börjar med glada miner och skratt och det är ju ganska ovanligt i denna serien och faktiskt ett ganska härligt avbrott i all drama och terror som dessa människor får utstå. Men lyckan vara ju inte för evigt eftersom Klaus är tillbaka och självklart dröjer det inte mer än ett par minuter innan han får tag på Elena. Fan jag älskar Klaus, han är ju så galet bra att man blir helt häpen!


För det första, Joseph Morgan ska ALDRIG prata med en amerikansk accent, hans brittiska är ju så man smälter! Tyler och Caroline, som just nu är ett av mina favoritpar i serien är ju supergulliga vilket innebär att problemen mellan dessa två självklart inte är långt borta! "I love how big your heart is." Det när är ju faktiskt nästan "jag älskar dig" och därmed blev förhållandet dödsdömt!

Matt tar livet av sig. Kanske lite väl mycket förtroende i Bonnie där kan jag tycka men hon hann ju och Matt fick prata med Vicki igen. Hon och hennes jäkla väst. Jisses vad ful den är haha! Och sen var det inga "vanliga" kvar i Mystic Falls. Doppelganger, vampyrer, häxor, varulvar, folk som ser andar. Jag gillade att Matt var den som faktiskt var normal men nu så ska han också springa runt och se spöken i tid och otid. Vet inte vad jag tycker om det, men å andra sidan så innebär det att Matt får mer tid i serien och det är ju alltid bra!


Damon försöker lämna staden men själklart drar risken att Elena ligger risigt till honom tillbaka hem och guuuud jag är ta mig fan kär i karln på riktigt. Haha! Vem blir inte det, han kan hångla och köra bil samtidigt! ;) Han kommer och räddar dagen, hjälper Elena och erbjuder sig att få henne att glömma. Det är ju så man smälter! (Märks det att jag är ett Delena fan?) Men jag blir lite halft irriterad på Elena för att hon kräver att får veta var Damon var? Hon måste liksom välja nu, och eftersom Stefan stängt av alla känslor så är ju valet enkelt! Fast hon håller ju hårt i Stefan och kan inte släppa honom... sjukt med tanke på vem som står och väntar på att få ta över ;)

Nikita - 2X04 - Partners

2011-10-15

Avsnittet "Partners" introducerar Katheryn Winnick (som vi tidigare har sett i bland annat Bones) som Kelly, Nikitas före detta partner på Division. Nikita lämnade Kelly ensam under en operation i Turkiet då hon fejkade sin egen död för att undkomma Divisionens klor. Kelly greps och slängdes i ett Turkiskt fängelse men Division fick det att se ut som att även hon dog under den misslyckade operationen.

Veckans avsnitt börjar med att Kelly rymmer från fängelset och Nikita skyndar sig genast till Turkiet för att hjälpa sin gamla partner och för att förklara sitt gamla handlande. Självklart skickar Amanda ut Alex för att hon ska hitta Kelly först. Det visar sig senare att Kelly är i maskopi med Gogol för att få tag på Percys svarta låda men när Ari listar ut vem Alex verkligen är så ändras Kellys order fort.

Detta avsnittet var precis som vanligt full fart och det är det jag älskar med Nikita. Det är tjejer som kickar ass och häftiga stunts. Ketheryn Winnick var kanske inte fullt trovärdig tyvärr som Kelly men hon är inte en actionskådis i mina ögon utan en skådespelerska som ska ägna sig åt drama.
Avsnittets bästa är ju helt klart att Roan är tillbaka och HAN PRATAR! Jisses det var ju helt oväntat! För det första att han inte är död för jag trodde verkligen att Nikita dödade honom i slutet av säsong ett och för det andra så tror jag inte att han hade en enda replik i hela säsong ett. Jag älskar Rob Stewart som spelar Roan, man tror verkligen på att han är en sadistisk mördare. Det kan inte vara lätt att spela, men ganska kul vill jag misstänka!

Det som finns att vänta nu då efter detta avsnittet... Alex kommer vara jagad av Gogol och Ari, allt för att hon inte ska kunna ta tillbaka sin rättmätiga plats vid sin fars företag. Nikita och Michael kommer fortsätta försöka rätta alla Percys fel genom att gå igenom hans svarta låda. Förhoppningsvis så kommer någon även se till att göra sig av med Amanda så vi slipper henne (trots att jag älskar Melinda Clarke som spelar henne!)

Vad tyckte ni om veckans avsnitt av Nikita?

Supernatural - 7X04 - Defending your life

2011-10-15


Den egyptiska guden Osiris är på besök i Michigan och väger sin vana trogen skuldfyllda människors hjärtan. Väger deras hjärta mer än en fjäder så är dom skyldiga och skall bestraffas med döden. Självklart sniffar han fram Dean som är, alla goda gärningar till trots, en kille som fortfarande bär runt all skuld han någonsin känt oavsett om det är förtjänt eller inte.

Om du inte har sett avsnittet än så föreslår jag att du slutar läsa ungefär här...

Detta avsnittet var mycket bättre än avsnittet innan "The Girl Next Door" men det är fortfarande inte på den nivå som det kan vara på, som det borde vara på och som det har varit på tidigare. Jag är inte nöjd med hur säsongen har artat sig hittills. Kanske beror det på att jag saknar Castiel (Misha Collins) som var så otroligt bra i sin roll. Men nu har jag hamnat på villovägar... Tillbaka till "Defending Your Life".;">

I två år har jag väntat på stunden då Jo skulle komma tillbaka. För det finns ju inget bättre sätt att få komma tillbaka till Supernatural än att dö. Eller hur? Jag har saknat Jo, hon var en av dom få som kunde sätta Dean på plats och det var lika roligt varje gång. Sen var ju kyssen mellan Dean och Jo innan hon dog en otroligt vacker handling och jag har alltid velat ha en fortsättning på den historien trots att Jo är död. Det har ju aldrig kännts riktigt avklarat och det blev det nu, trots att dom faktiskt inte tog upp känslorna mellan Dean och Jo speciellt mycket.

Sam. Lilla Sam. Inga skuldkänslor säger du? Du startade jordens undergång, du gick bakom ryggen på din egen bror med en demon. Det är ju ganska skönt för dig att du inte har skuldkänslor. Kanske kan Dean lära sig ett och annat av Sam men att säga att man inte känner skuld när man gjort så avskyvärda saker är ganska elakt mot Dean kan jag tycka. Men men...

Dean döljer för Sam att han dödade Sams gamla kärlek, en varelse som ser ut som en människa men som livnärde sig på människors hjärnor. Detta var ju en av dom saker som Dean känner skuld över så klart men detta var inget som Sam ännu känner till och frågan är ju inte om, utan snarare när han kommer få reda på det...

The Big Bang Theory

2011-10-10

Jag har bara sett enstaka avsnitt av The Big Bang Theory på kvällen när jag suttit framför TVn och matat Sienna. Har aldrig följt serien men nu så har jag börjat kolla på den från början och jag kan inte förstå varför jag inte börjat kolla på den förän nu!
Häromdagen skrattade jag så jag satte i halsen och höll på att kväva mig själv! Skitkul är bara förnamnet! :)

Ringer.

2011-10-06
Nu har det gått tre fyra avsnitt av serien Ringer än så länge och jag vet inte alls vad jag ska tycka om det. Jag vill gilla serien, kanske lite för mycket eftersom det är Gellar? Kanske är det så att man sympatitittar på grund av Buffy? Jag vet inte om jag tycker det är bra.. Jag tror faktiskt inte det... Det händer massor men det händer egentligen ingenting. Men så avslutas ju varje avsnitt med en cliffhanger så man "måste" titta på nästa avsnitt också...

Tydligen har serien tappat 33%  tittade denna veckan får förra och då kan man ju undra om det verkligen kommer hålla så länge till... Det har alla förutsättningar för att vara en jättebra serie men ändå blir det vara svårtittat och lite tråkigt faktiskt. Synd det för jag hade höga förhoppningar.


Parades and Pariahs

2011-10-03
Imorgon är det dags för ett nytt avsnitt av Hart of Dixie. Jag hoppas verkligen att det andra avsnittet är så bra som det första. Jag hoppas att det är värsta mysserien, jag har längtat efter något som detta ända sedan Gilmore Girls slutade...