Recension: The Mortal Instruments

2013-08-30
 
I tisdags gick jag och en vän iväg efter jobbet för att se The Mortal Instruments och precis när reklamen slutat och jag hörde de första tonerna i filmens intromusik så tänkte jag "hoppas nu att jag inte förväntar mig för mycket." För det gjorde jag. Trailern har gjort att filmen verkat så otroligt bra och även om den var bra så var den inte alls som jag förväntat mig. Eller jo det var den men jag hade gärna sluppit den där löjliga fjortis romantiken som bara var skrattretande. Det var alldeles för cheesy. Stunder då filmskaparna helt klart ville att man skulle blinka drömskt med ögonlocken fick mig bara att skratta.

Sen var jag lite besviken på att det var så många trådar som dom började nysta i som aldrig blev utredda. Som när bästa vännen blev biten av en vampyr... Han får bättre syn men blir aldrig en vampyr? Så det är den enda konsekvensen av att bli biten av en vampyr? Han slipper glasögon? Dp kan en vampyr få bita mig när som helst...
 
Sen är ju jag våldsamt förälskad i Jonathan Rhys Meyer så jag kunde komma på mig själv med att snarare hejja på Valentine, istället för de andra, enbart för att han är så jäkla snygg! Dock så förstår jag inte castingen där för tyvärr är han alldeles för ung för att vara pappa till henne. Men snygg är han så det är förlåtet.
Jag hade väldigt svårt för att bilda mig en relation till de andra karaktärerna, förutom Clary och Valentine då. Jag brydde mig inte om dem alls och sen är Jace inte alls en leading man så att hon skulle falla så hårt för honom är inte troligt tycker jag...
 
Trots att jag hade en del att klaga på så kan jag inte påstå att jag inte gillade filmen. Det var full fart från början till slut och scenografin var riktigt snygg. Jag är riktigt besviken på att Magnus inte var med mer för han gillade jag från första början, hade gärna sett mer utav honom. Förhoppningsvis så är han med mer i nästa film.
För även om jag och Helena skrattade gott åt filmen på vägen hem så var det något som gjorde att vi redan bokat in del 2 (som kommer nästa sommar) i kompisdejtprogrammet...

Veckans TV (v.35)

2013-08-28
Så var ännu en TV-vecka till ända och ännu en serie som går på uppehåll för denna säsongen. Bara två veckor kvar innan den första höstserien sätter igång!
 
Under The Dome - 1x10 - Let The Games Begin
Hon är en kall jävel Maxine men av någon anledning så gillar jag henne. Jag kan inte förklara det och egentligen borde jag hata henne. Kanske har det med att göra att jag hatar Natalie Zea i The Following eftersom hon är så jävla mesig där. Nu när hon är en take charge, ball busting bitch så älskar jag henne!
Har jag missat något? Om en man dödar din man (även om han i detta fallet nu ville dö) så fortsätter du inte dejta denna mannen! Eller? Har jag fel där kanske? Jag gillar ju Barbie och Julia så egentligen borde jag vara glad att dom fortfarande är ihop, eller i alla fall ett maybe men jag gillar min drama så för min del hade dom gärna kunnat göra slut för ett tag och sen ta upp sin romans igen.
Så var dom fyra vid ägget och nu har de rosa stjärnorna fallit och jag fattar... ingenting! Jaha? Och nu då? Vad händer nu med ägget och kvartetten och kupolen? Många frågor, få svar!
 
The Glades - 4x13 - Tin Cup *Säsongsfinal*
Men gud! Jim blev skjuten! Det hade jag verkligen inte räknat med. The Glades brukar alltid ha ganska söta säsongsavslutningar med en liten cliffhanger men här hänger man kvar precis vid kanten med lillfingret bara. Vem var det som sköt Jim? Var det Ray som lurat alla att han är kvar i Ohio eller vart han nu var? Eller är det den där Marshallen som hjälper Jim att hålla koll på Ray? Han alltid haft känslan att han är lite skum. Kanske är dessa två i maskopi med varandra?
Stackars Callie som säkert kommer tro att Jim lämnat henne vid altaret och så ligger han och förblöder i deras nyinköpta hus! Världens bästa bröllopsgåva för övrigt!
 
Covert Affairs - 4x07 - Crackity Jones
Spännande att få träffa på Auggies "döda" exfru även om jag tyckte hon var kall, otrevlig och ganska tråkig ärligt talat. Jag fattar inte vad Auggie såg i henne ärligt talat. Hon hjälpte ju Annie till slut så det gav henne några pluspoäng men jag tycker inte att hon behöver dyka upp snart igen faktiskt.
Så var det slut för Annie och Auggie då. Det gjorde mig inte så mycket för jag tyckte aldrig att de skulle vara tillsammans. I mitt hjärta så kommer Annie alltid vara med Ben Mercer. Oj nu började jag sakna honom också! Men det ska bli intressant att se hur dom hanterar att inte vara ihop nu när det kommer till jobbet.
 
Rizzoli & Isles - 4x10 - Built For Speed
Rizzoli & Isles goes 'The Fast and The Furious'! Jag älskar ju bilar men hade hellre sett gamla snygga muskelbilar istället. Dom vågade väl inte spränga en sån skulle jag tro... Kul att bilsprängningen gjorde att Maura fick träffa en riktigt snygg Eric Winter. Jag hoppas verkligen att han stannar i några avsnitt och dessutom inte visar sig vara en seriemördare.
Jag trodde att 'kärlek börjar med bråk...' försvinner efter åtta års ålder men tydligen hade jag fel. Varför är han så konstig mot Jane. Ena sekunden så skäller han på henne och i nästa så flörtar han hej vilt trots att han vet att Jane är med Casey. Inte ens män på TVn kan jag förstå mig på ;)

Emily VanCamp för Nylon Magazine

2013-08-28
Kolla här vad snygg Emily VanCamp är när hon är med i tidningen Nylons septembernummer. Bara 33 dagar kvar till Revenges tredje säsong, vilket är alldeles för mycket, jag vet, men man får vara glad för det lilla!
 

The Mortal Instruments: Stad i Skuggor

2013-08-27
Ikväll det ske! Jag och en kompis ikväll halv sju. Ja jäklar vad taggad jag är!
 
 

'N Sync återförenas på MTVs VMA 2013

2013-08-26
Eftersom Justin Timberlake är en världsstjärna som har hållt på i många år nu och har ett antal hits i bagaget så hedrades han på MTVs Video Music Awards. Han hade ett medley med sina allra största hits och då fick han sällskap på scenen av sina forna bandkollegor i 'N Sync som drog av Bye Bye Bye med den gamla koreografin och allt. Jag, som är så pass gammal att jag fullkommligt älskade 'N Sync och Backstreet Boys på den tiden det begav sig, var i sjunde himlen i morse när jag kollade på Justins framträdande, både ensam på scen och tillsammans med de andra skönsjungande medlemmarna från 'N Sync.
 
Här kan ni se Justins och 'N Syncs framträdande. Kolla speciellt in hur jäkla hög Lady Gaga ser ut i publiken och hur jäkla nöjd Taylor Swift ser ut och hur hon rockar loss. Det gav mig härliga skratt i morse när jag såg videon.

Grey's Anatomy firar 200 avsnitt!

2013-08-25
Visste ni att skaparen av Grey's Anatomy, Shonda Rhimes, bjöd alla i Grey's teamet på en kryssning i Karibien för att fira deras tvåhundrade avsnitt av serien? Jag skulle inte ha något emot att få det i bonus av mitt jobb. En vlidigt trevlig present att få för dom som inte har skådelspearlöner bakom kameran och liknande.
 
 
Och visst är det något att fira, det är ju faktiskt inte många serier som når 200 avsnitt. För att fira detta på tvskärmen så säger Rhimes att hon ska försöka se till att alla i serien är uppklädda till tänderna. Vi får hoppas på att hon håller detta!

Nina Dobrevs schamporeklam

2013-08-24
Precis som de flesta kändisarna så är inte heller Nina Dobrev en främling för att göra reklam. Denna gången för Lux schampo i Japan och hade jag kunnat få så där vackert hår av att bara använda ett schampo så hade jag nog kunnat köpa vad som helst. Undra hur många japaner som springer till affärerna för att få Nina Dobrevs reklamhår...
 
 

Sophia Bushs nya jobb (igen)

2013-08-24
Efter att One Tree Hill sa adjö efter nio säsonger så har Sophia Bush haft svårt att hitta en lika stor succe som OTH. Hennes komediserie Partners gick i graven efter bara några avsnitt (vilket jag fortfarande är ledsen över eftersom den var underbart rolig) och det pilotavsnitt hon spelade in för Hatfield's & McCoy's blev inte ens upplockad. Kanske inte det man drömmer om som skådis...
Men nu har Sophia skrivit på för rollen, Erin Lindsay, i Chicago Fires spin-offen Chicago PD. Jag hade inte tänkt att titta på den serien men nu har jag ju inget val eftersom jag verkligen älskar Sophia Bush och allt hon gör. Chicago PD har premiär under mitten av säsongen vilket brukar betyda i januari efter juluppehållet.
 

Veckans TV (v.34)

2013-08-23
För varje vecka som går kommer vi närmre höstsäsongen men det är några veckor kvar att njuta av sommarserierna. Denna vecka är det tyvärr dock dags att säga adjö till True Blood för denna säsongen. Markera nedan för att jag läste om det avsnittet och de andra avsnitten för denna veckan.
 
True Blood - 6x10 - Radioactive *Säsongsfinal*
Vilket konstigt avsnitt detta kändes som, det kändes inte alls som säsongsfinal i början. Sen kändes det verkligen som det efter ett litet tag i samband med hela Warlow slutscenen. Sen helt plötsligt kändes det som en seriefinal med hoppet på ett halvår och sen var det en clffhangerr i slutet. Kände mig väldigt yr där tillslut.
Jag tycker att dom hade kunnat sluta säsongen med att Warlow dog (även om jag är jävligt missnöjd över det för jag gillade verklige honom tills han tog styptag på Sookie) och sen ha några minuters upptakt till nästa säsongs handling, inte halva avsnittet nästan...
De här nya, infekterade, vampyrerna... var det någon mer än mig som fick en "The Walking Dead" känsla? Det kändes verkligen som att dom ska börja med någon jäkla zombie-vampyr grej nu och det kan jag nog inte acceptera. De döda är redan döda tycker jag och det behövs inte fler lager död på det nu haha! Dessutom så känns det som att hela den handlingen faller på sin egen rimlighet. Det tog högst ett par dagar för Nora att dö men dessa infekterade vampyrer dom kan fara runt över hela landsbygden och attackera småstäder utan att dom dör?
Sookie och Alcide igen också... Ja det var ju inte speciellt förvånande, den känslan fick man redan i förra avsnittet men det börjar bli lite skrattretande att hon gått varvet runt ett par gånger redan så varöfr inte ta ett varv till...
Skrattade gott åt att sexgalningen Jason inte ens får komma till efter ett halvår med den där galna vampyren som helt plötsligt fick för sig att hon ägde honom. Han verkar ju vara allt annat än nöjd över situationen haha!
Skrattade även ordentligt åt Pam och hennes attackkram till Sookie. Så där är vi verkligen inte vana att se henne. Man kan ju undra om hon hittade Eric någon gång eller om hon jagar runt i Åres snötäckta berg och letar efter honom. Jag har ju väldigt svårt att tro att han inte överlevde även om det såg lite halvkört ut där, om han nu skulle dö så kunde dom visa det ordentligt. Dom är och har aldrig varit rädda för att döda av folk menar jag så hans fortsättning i serien är ganska given tycker jag.
 
The Glades - 4x12 - Happy Trails
Tycker det är så kul att få se Jamie Luner så här ibland. Hon var med i en kortlivad serie som jag såg när jag var yngre och jag älskade att hata henne där. Det är fortfarande likadant när jag ser henne. Blev väldigt glad att hon var mördaren, jag misstänkte henne så fort jag såg henne haha!
Callie är ju så jävla dum som hjälper hennes gamla partners in crime. Väldigt tur att hon gjorde det rätta tillslut och kontaktade polisen. Sen blev det ju bacheloretteparty för henne och det var ju en väldigt lugn tillställning om man tänker på hur de svenska möhipporna brukar gå till. Jag vet inte men är det bara jag som får lesbiska vibbar av Callies vän? Hon från Atlanta som jag inte vet vad hon heter, jag vet inte om det är meningen men jag får verkligen känslan som att hon ska hoppa på Callie vilken sekund som helst.
När ska Jim berätta för Callie egentligen att Ray har stuckit från vittnesskyddet? I denna takten så dyker han väl upp lagom till att dom gör sig redo för att säga ja. Berätta för bövelen!
 
Under The Dome - 1x09 - The Fourth Hand
Vad kul att få se Natalie Zea i en annan roll är den menlösa hon spelar i The Following. Här var hon stenhård och ganska häftig även om jag inte gillar henne. Hon försöker ju förstöra mellan Barbie och Julia och I can't have that! Det är så sjukt att jag gillar Barbie, han är för fan en mördare! Men jag kan ändå inte bry mig mindre om det, jag gillar Barbie trots han mörka förflutna. Det kommer ju inte hålla så länge gissar jag, Julia kommer väl snart få reda på vad som hände hennes man och då är det bye bye med... Barulia kanske? Eller vad är namnet för detta paret just nu?
Jag tyckte det var så roligt när Junior skakade på huvudet åt Angie när han ville att hon skulle följa med honom och hon tvekade. För det är verkligen så förvånande att hon är tveksam till att följa med honom? Ja jävligt förvånande, han låste ju bara in henne i en vecka så jag förstår verkligen honom. Idiot! Fast av någon anledning så hatade jag honom inte riktigt lika mycket i detta avsnittet. Kanske för att han för första gången verkade mänsklig och inte bara galen?
Så det fattas alltså en fjärde hand? Undra vem det kan vara, antagligen någon yngre då. Kanske den där asiatiska killen? Det lär väl inte vara junior, hoppas inte det i alla fall!
 
Covert Affairs - 4x06 - Space (I Believe In)
Oj vad kommer att hända nu när Henry blev helt galen på Annie i slutet där. Han är verkligen så jäkla lömsk den där mannen och har tentakler överallt och jag känner mig inte säker på någon längre förrutom Annie, Auggie och Joan. Uppenbarligen så gör Henry mer där ute i skogen än sitter och minns saker han gjorde tillsammans med sin son annars hade han ju aldrig reagerat som han gjorde när Annie sa att hon hade bilder.
Kul att få se FBI agenten från säsong ett igen men det är verkligen synd om honom som hamnar i skottelden mellan Annie och Henry.
 
Rizzoli & Isles - 4x09 - No One Mourns The Wicked
Oj vad jag tyckte det var jobbigt att se Lee Thompson Young efter att man vet att han inte längre finns i livet. Det är så tragiskt hans öde och jag har lite svårt att förstå att dom inte ställde in detta avsnittet, kanske en vecka eller så bara men "the show must go on" eller hur är det?
Jag kan förstå att Jane är ganska paranoid efter vad hon har gått igenom. Isch vad jag tyckte det var läskigt när man såg Hoyt hemma hos henne igen. Trodde verkligen att det var på riktigt först trots att jag vet att han är död. Det var först när den lilla pojken kom in med valpen som jag fattade att det var en dröm. Usch!
Jag var så säker på att det var den där författarens assistent som var mördaren, han såg liksom alldeles för snäll ut. Sen när man såg bilden på den första familjen så förstod jag att det var författaren. Sen, värsta twisten, så var han hennes son och dom mördade tillsammans! Och sen skönt hon honom!!! Snacka om moderskärlek!

Previously on Sons of Anarchy

2013-08-22
Idag är det bara 20 dagar kvar innan Sons of Anarchy börjar på sin sjätte säsong och äntigen börjar man få se lite bilder och annat smått och gott från SOA-lägret.
 
 
Kommer ni ihåg vad som hände i förra säsongen? Det är så mycket så att det gör knappt jag heller men här kommer en del av det som hände förra säsongen...
 
För det första så sa vi adjö till Opie och mitt hjärta brast. Det var en sån osjälvisk (men jävligt dum) handling som Opie gjorde när han offrade sig på det sättet. Den där scenen är vidrigt känslosam och det skär i hjärtat varje gång jag ser den.
Tig dödade Damon Popes dotter i säsong fyra och han tvingades se på när Pope eldade upp hans dotter som hämnd och jag trodde inte att Tig någonsin skulle kunna överleva det. Istället blev han Jaxs knähund och gjorde allt vad han ville, men inte ens dö i Opies ställe kunde han få göra för Opie hann före. Jag trodde att Jax skulle ofrra Tig tillslut (och det trodde ju han också) men Jax hade en annan agenda och dödade istället Pope. Yayyy säger jag bara!
Sen såg dom till att sätta dit Clay för Popes mord och han blev arresterad samtidigt som han fick ett pris på sitt huvud av Popes högra hand. För 10 miljoner dollar är det massor av människor som är villig att mörda.
Gemma var jobbig som vanligt och hade en romans med Nero.
Jax och Tara gifte sig.
Tara blev lurad av Otto som bad henne hämta en sak som påminde honom om hans döda fru och med den dödade han en sköterska i fängelset medans Tara tittade på. Detta gör Tara till medhjälpare och hon blev arresterad. Sen biter Otto tungan av sig för att han inte ska kunna vittna i ett Ricomål som klubben och han är snart inte hel alls den där mannen. Ingen tunga, han ser knappt och snart ryker väl både öron och könsorgan skulle jag gissa.
 
Det där var bara en liten del av det som hände men ärligt talat så kan man inte komma ihåg allt för det händer så otroligt mycket i denna serien hela tiden att man tappar bort sig ibland. Om 20 dagar är det i alla fall jag och maken som har en dejt med vår TV. En Sons of Anarchy dejt!

Första titten på Revenges tredje säsong!

2013-08-21
 
Äntligen har en video kommit så vi kan få en första titt på Revenges tredje säsong och det verkar som att det kan bli en riktigt spännande säsong! Som vanligt så börjar säsongen med en flash forward och denna gågen är det till Emilys bröllop!
Dessutom får man se små smakprov av Nolan som hoppar fallskärm James Bond style, Victorias sedan länge försvunna son, Emily som kysser Daniel och jag tycker mig även skymta en passionerad kyss med Jack också. Dessutom ser det ut som att Conrad bites the dust men sån tur har vi väl inte antar jag...
Längtar ni till den nya säsongen? 

Hollywoods nya fejd

2013-08-20
Tidigare har vi fått stå ut med att Paris Hilton och Linsay Lohan har bråkat med allt och alla inom räckhåll. Angelina Jolies fejd med hennes far Jon Voight har varit väldigt omskriven och Isaiah Washingtons fejd som startade med TR Knight och slutade med att hela Grey's Anatomy teamet avskydde honom går väl till TV-historien som en av de värsta...
 
 
Nu har dock en ny fejd blossat upp över Hollywoods kullar och det är Josh Duhamel och hans väldigt gravida fru Fergie som är arga på Kanye West och Kim Kardashian som snodde deras babynamn.
Det var när Josh för några dagar sedan gjorde en intervju, där han mestadels höjde sin fru till skyarna, som han skämtsamt berättade att det hade bestämt sig för namnet North eftersom Josh själv kommer från North Dakota men namnet var ju redan upptaget.
Sen tillade han att namnet dom faktiskt har valt till den lilla pojken, som ska komma vilken dag som helst, är ett ganska traditionellt namn som man inte hör varje dag, och som är väldigt speciellt för dem båda eftersom det är ett namn som finns i familjen.
Vad tror ni pojken Duhamel kommer heta? Ska vi satsa på Dakota nu när North var upptaget?

Vila i frid Lee Thompson Young

2013-08-20
Inte långt efter att Cory Monteith dog så är det ännu en ung skådis i Hollywood som avlidit. Rizzoli & Isles skådisen Lee Thompson Young dog igår, endast 29 år gammal, efter ett uppenbart självmord. Han hittades, skjuten, av sin hyresvärd som kontaktats av inspelningsteamet då han inte dykt upp på inspelningsplatsen för Rizzoli & Isles.
Alltid lika tragiskt när en ung person dör, hoppas han nu får den frid i efterlivet som han uppenbarligen inte fick i detta liv.

Pitch Perfect

2013-08-19
Jag blev så oerhört sugen på att se Bring it on liknande filmer så jag hittade en film som hette Pitch Perfect som jag aldrig hört talas om innan. Trots att den där hemska människan från True Blood var med (avskydde henne här också) så var den en ganska mysig film... Många skratt, många WTF?, många "sitta på sin plats och halvdansa trots att jag vill hoppa runt på golvet" moments... En helt okej film som fick mig att må lite bättre för stunden. Så känner ni för att få lite Glee känsla innan Glee sätter igång sin nya säsong så kan detta vara ett bra substitut.

Veckans TV (v.33)

2013-08-18
True Blood - 6x09 - Life Matters
Eric är en badass helt klart men jag måste säga att jag hade hellre sett att han fick rädda alla med sitt blod än att det var Bill. Nu kommer han väl bli ännu värre gissar jag. Hoppas inte han kommer fortsätta på denna "religösa" banan nu när han gjort det han skulle göra...
Nu är vi i alla fall av med Steve Newlin för gott och det var ju skönt. Han var ju så störande, men inte lika störande som Ginger haha! Skrattade gott åt hans I love you Jason Stackhouse! Haha underbart.
Jag är inte lika glad över att Jason lät den där vampyrhatande äckliga människan fick leva, fast samtidigt så ville jag inte att han skulle döda henne när han stod där med pistolen i handen. Jag fick onda föraningar faktiskt men jag tyckte han kunde gett henne till vampyrerna eller nåt. Då hade det ju inte varit han som dödade henne menar jag.
Sorgligt att se Terry igen men samtidigt så väldigt härligt att få se honom. Hans begravning var otroligt sorglig och jag kan erkänna att det kom allt ett par tårar. Skönt att Sookie kunde hjälpa Arlene lite och hennes historia om när hon träffade Terry första gången var jättefin. Ett fint avslut på en väldigt fin karaktär!
 
The Glades - 4x11 - Civil War
Jag har aldrig förstått mig på personer som lajvar och att man i södra USA varje år återupplever förlusten mot nord låter som en jäkla dum idé faktiskt. Men döm om min förvåning när det även denna gången inte var den första som intervjuades som var mördaren, utan frugan som dödade sin man för han dödat hennes man.
Undra när Jim ska berätta för Callie att han kommit på att Ray har kontakt med sin son utanför programmet och att han inte längre är under beskydd. Sånt kan man ju inte gärna hålla för sig själv hur länge som helst.
Pengarna tänker jag inte ens kommentera, sånt händer bara på TV.
 
Under The Dome - 1x08 - Thicker Than Water
Spännande att Big Jim ska läxa upp Junior för att han dödade en person när han själv dödade någon nyligen, precis lika kallblodigt som sin son dessutom. Han har ju ingen annan att skylla än sig själv när hans son går över till andra sidan. Jag har ingen föreställning om att det var en Trojansk häst variant utan han hatade verkligen sin pappa. Skönt att Ollie är död och att Big Jim inte fick kontroll över vattnet,
Så Monarchen är alltså Angie? Och vad betyder det egentligen? Ska hon bli den som leder staden? Det låter ju lite överdrivet... Kan hon få bort kupolen? Detta börjar bli väldigt spännande! Dom borde få Angie till ägget och se vad som händer, först borde dom väl få listat ut att det är hon som är monarchen...
 
King & Maxwell - 1x10 - Pandora's Box *Säsongsfinal*
Oj vilken bra säsongsavslutning! Denna första säsongen för King & Maxwell har varit ganska lättsam och här gjorde dom verkligen en helvändning. Otroligt spännande och äntligen fick man veta lite mer om varför och av vem Ritter dödades. Vem som låg bakom det helt vet vi ju ännu inte så det verkar kunna bli en spännande andra säsong också. Dessutom så hintade den allra sista scenen om att man får mer av Michelles backstory i nästa säsong. Nu får vi vänta tills nästa sommar innan vi får fortsättningen dock.
 
Covert Affairs - 4x05 - Here Comes Your Man
Usch jag gillar verkligen inte den där Calder! Man vet aldrig vart man har honom och han är jävligt hal... Flash forwarden som man fick se visar ju inte hela sanningen om honom, det är jag övertygad om men jag är inte säker på att han är på Annies sida än... Sen att han kommer med alla de där sexanspelningarna om Annie och Auggie är ju bara så fel. Kan tycka att han inte har alls med deras förhållande att göra!
Tycker så synd om Auggie som verkligen försöker rädda Annie men som blir motad både av Calder och av Annie. Men han håller henne ändå om ryggen och ser till att Teo kommer till hennes räddning.
Tror ni att det var Joan som följde efter Henry i slutet där eller var det någon helt ny spelare som kommit in på brädet? Börjar bli riktigt spännande nu!
 
Rizzoli & Isles - 4x08 - Cold As Ice
Ett vanligt tema i både filmer och serier att en person fejkar sin egen död för att undkomma sina egna misstag eller sin respektive. Här gjorde mördaren ännu mer och han tog med sig son och mördade sin fru innan han fejkade sin död. Usch vilken kall människa!
Gillade systertemat som var i detta avsnittet med Kailin som bodde hos Maura. Det är tur att min syster (eller mamma) aldrig varit så överbeskyddande att jag har behövt ringa henne varje halvtimma haha!

Justice Jay

2013-08-18
Hittade en bild på Jensen Ackles lilla dotter Justice Jay och frugan Danneel och man kan ju inte säga annat än att det är en väldigt söt dotter dom har fått. Tycker dock ganska synd om Danneel, hon ser väldigt trött ut (vilket man är när man precis fått barn) och det kan inte vara lätt att få en kamera upptryckt i ansiktet då. Tur att lilla JJ inte ännu vet vad det är som händer runt henne...
 

Rizzoli & Isles x2

2013-08-17
4x06 - Somebody's Watching Me
Amerikanare är ju galna i att stämma folk till höger och vänster och att hon faktiskt inte var skadad var ju inte alls förvånande. Istället ville hon och hennes kille ha Janes lägenhet... Javäligt osmart att vara inne med färgprover innan man har vunnit stämmningen och faktiskt har lägenheten. Puckon!
Veckans fall var i alla fall intressant, jag tyckte så synd om den stackars gamle mannen som var helt snurrig.

4x07 - All For one
Åh detta avsnittet gillade jag. Tyckte om att man inte fick veta vem som dödade läraren, ingen av de tjejerna förtjänade att sitta i fängelse i 15 år för att dom försökte få ett gubbsjukt äckel att sluta trackassera unga tjejer.
Tycker om att Martinez var tillbaka och han försöker få till det med Jane! Men hon har bara ögon för Casey som hon fortfarande har ett föhållande med... Jag hoppas bara att Casey kommer tillbaka annars kan dom göra slut så man kan få se lite romantik på hemmaplan istället. Maura skulle också kunna få sig ett kärleksintresse tycker jag!

Covert Affairs x2

2013-08-16
4x03 - Into The White
Jag vet inte om man kan lita på Hill Harper (eller hans rollfigur som jag just nu inte kommer på namnet på). Det känns som att vem som helst kan vara på Wilcox sida och samlar ihop info om Annie och de andra för att ge till honom.
Det verkar ju som att man i alla fall kan lita på att Joan städar upp efter en om man gör ett misstag. Hon har alltid sett till att Annie är säker i den mån hon kan och det lär hon väl fortsätta. Det känns som att hon och Auggie är de enda som faktiskt inte använder Annie för sina egna syften alls. Nog för att jag är väldigt nyfiken på vad det är Auggie döljer men jag tror inte att det handlar om att utnyttja Annie på något sätt.
 
4x04 - Rock A My Soul
Inte speciellt förvånande att Calder var den som ersatte Auggie som chef för Annies avdelning. Det kommer bli ganska intressant att se eftersom han verkligen vill göra karriär och säkerligen inte skulle bry sig om han kastade någon under bussen i samband med det. Det är i alla fall min syn på honom.
Så Auggie har varit gift? Det var ju något nytt men inget som på något sätt är förvånande eller jag kan tänka mig skulle kunna ändra förhållandet mellan honom och Annie. Vem har inte ett förflutet? Det måste man ju få ha...
Mitt hat mot Henry Wilcox blir bara värre och värre. Han är fan inte klok karln och nu ska han döda någon annans son för att hans egen dog? Jag kan förstå hans hat om det hade varit Arthur som hade legat bakom Jays död men det var det ju verkligen inte...

The Glades x2

2013-08-15
Vi fortsätter min återkomst till TV-världen efter min semester med lite lättsam mordhistoria gånger två...
 
4x09 - Fast Ball
Jag har aldrig hört talas om Jai Alai innan så jag var tvungen att googla lite... Konstig och ganska farlig sport det där men jag behöver inte oroa mig. Tydligen kan man inte spela sporten om man är vänsterhänt... Vilket otur! ;)
Åh vad det var kul att se Marilu Henner som Jims mamma. Tyckte hon och Jims pappa var superhärliga i slutet när han äntligen gick i pension och valde att vara med sin fru istället för att fara runt i Brasilien och jobba...
Sen verkar det som att Callies exmake ska sätta käppar i hjulet för han vill att hans son (vilket jag iofs kan förstå) ska kunna träffa honom och om jag förstod hela grejen rätt så kan han inte göra det om inte hans son får vitnesskydd också? Callie kommer i så fall behöva välja mellan sin son och Jim och det valet är inte svårt för någon mamma.
 
4x10 - Gallerinas
Han är så smaklös den där Jim. Stormar in på en minnesgudstjänst och arresterar någon. Så gör han alltid och jag vet inte om skaparna av The Glades tycker att det ska vara charmigt men det är verkligen hans värsta egenskap. Han njuter alldeles för mycket av att förstöra och skämma ut folk.
Detta är nog första gången som det inte är den första personen som misstänks som är mördaren. Det är det alltid annars men detta var något nytt så jag blev väldigt förvånad kan jag erkänna.
Undra om det var Ray som ringde till Jeffs telefon. I så fall har jag en känsla av att detta verkligen kommer skita sig för Jim. Jag kan se början på slutet för Jim och Callie om han fortsätter nysta i detta nu...

Promotion för Supernaturals nionde säsong

2013-08-15
Nu har det kommit en första promotionbild för Supernaturals nionde säsong och det är, precis som det varit de senaste åren, på Sam, Dean och Castiel. En sak är dock inte alls som det brukar vara och det är Castiel. Hans trenchcoat är borta och han bär kostym istället.
I säsongsfinalen så verkade det som att han blev av med sin "ängelhet" och blev en vanlig människa så kanske är det svårt att behålla samma kläder i varje avsnitt, han har ingen "angel-insta-clean" längre...
 
Glöm inte att Supernatural börjar igen den 9 oktober!
 
 
Nu ska jag snart traska iväg med min son för hans allra första dag i skolan. Jag vet inte vem som är mer nervös, han eller jag?

King & Maxwell x2

2013-08-14
1x08 - Job Security
Inte särskillt förvånande att mannen inte talade sanning om telefonen. Istället var det en av mina favoritinhoppare i Supernatural som behövde hjälp, nämligen NSA direktören. Han var ju med i avsnitt 3x08 och var otroligt rolig. Kul att få se honom igen.
Nu har alltså Michelle fått möjligheten att gå tillbaka till Secret Service. Jag kan erkänna att jag har alddrig riktigt förstått varför hon slutade. Med Sean fick man ju verkligen veta varför men inte med Michelle? Undra varför? Nu börjar det bli spännande med Seans förflutna igen. Ska bli så intressant att se de två sista avsnitten nu.
 
1x09 - Locked In
Jag älskar verkligen Edgar, han är fantastiskt rolig! Jag avskydde att dom dödade Opie i Sons of Anarchy men det innebar ju att Ryan Hurst fick möjligheten att spela Edgar och även om denna serien inte har samma dramatiska effekt så gör han ett riktigt bra jobb med denna karaktären.
Michelle kommer ju inte välja att börja på The Secret Service (skulle hon göra det så skulle hon ju säga upp sig under nästa säsong igen...) men detta kan ju orsaka lite problem mellan henne och Sean under säsongsfinalen gissar jag. Det ska bli så spännande att se finalen nu!

Vem lämnar Grey's Anatomy efter 10 år?

2013-08-14
 
Någon som har setts i Grey's Anatomy under alla år som serien visats har bestämt sig för att sluta efter den kommande tionde säsongen. Detta är verkligen en av fansens favoriter och en av mina personliga favoriter... Jag är förkrossad kan jag erkänna. Markera texten nedan om ni vill veta vem det är.
 
Den som lämnar Grey's är ingen mindre än Sandra Oh som spelar Cristina Yang. Man kan ju fundera länge på hur hon kommer skrivas ur serien. Känner man Shonda Rhimes någolunda så brukar hon ju kunna hitta på de mest tårfyllda sätten att ta farväl av sina karaktärer och detta lär väl inte vara något undantag antar jag...

Under The Dome x2

2013-08-14
1x06 - Endless Thirst
Junior och Big Jim är ju fantastiska, lika sjuka båda två... Jag tror inte ett ord på vad big Jim säger faktiskt. Han känns bara så skum och jävligt märklig. Det känns som att han kan göra precis vad som helst för att skydda sitt, precis som de andra som bröt sig in i dinern och dödade Rose.
Stackars Angie får verkligen stå ut med allt. Jag trodde faktiskt att Big Jim skulle låsa in henne igen men det verkar ju inte så.
Julia och Barbie får en klassisk filmkyss i regnet och det är ju väldigt fint men hur tänker Barbie undrar jag. Han dödade hennes man och nu vill han få till det med henne? Stackars Julia, hon är ledsen för hon tror att hennes man har svikit henne och så kysser hon sin mans mördare. Jag gillar Barbie men jag står nog ändå på motsatt sida i detta...
Tanken på att kupolen ska finnas till för ett skydda eller hjälpa innevånarna i Chester's Mill har jag haft ett tag och nu har ju även Julia kommit på tanken. Jag är inte så säker på att kupolen är där för att döda de som hamnade innanför, kanske är den där för att rädda dom från det som kommer hända jorden eller i alla fall jordens alla invånare?
 
1x07 - Imperfect Circles
Big Jim verkar mena det han sa till Junior med tanke på att han kastar ut honom. Tycker lite synd om Junior faktiskt. Tror inte han haft det så lätt som vuxit upp med Big Jim. Jim har ju desstuom visat sina rätta färger ännu en gång. Först dödade han pastorn och nu mannen som hjälpte till att stjäla hans propan. Den där Ollie har jag avskytt ända från början och nu vet jag varför. Men nu har ingen propan istället... Eller hade Big Jim ännu mer någonstans?
Föda barn innanför kupolen är ju defenitivt inte optimalt. Jag kan säga att sjukhuset är underbart att vara på när det är barnfödardags men här verkar det vara stängt? Känns som att det är ganska viktigt att hålla sjukhuset öppet vid sådana här situationer? Nåja, dom måste väl sova ibland dom också antar jag.
Så hittade alltså Norrie och Joe ett svart ägg under en egen liten kupol i mitten av kupolen. Är det alltså den som genererar allt som händer innanför kupolen? Ska bli så spännande att få se fortsättningen!

Under The Dome förnyad för en andra säsong

2013-08-13
Jag har ju varit lite lost de senaste veckorna när det gäller tv men nu har jag läst ikapp lite och bland annat ser jag att Under The Dome har blivit förnyad för en andra säsong.
Jag vet inte vad jag tycker om det faktiskt. Jag hade velat ha det som en miniserie bara för denna sommaren men det kan funka. Det finns ju ganska många storys som väntar på att bli berättade under kupolen. Sommaren 2014 kommer säsong 2 i alla fall.
 
 

Falling Skies x2

2013-08-13
3x09 - Journey To Xibalba
Äntligen fick alla reda på vem som var förrädaren, även om Lourdes inte var det egentligen eftersom hon hade samma sorts mask i sig som Hal hade. Jag kan erkänna att jag är lite besviken på att hon inte dödades ändå, inte för att jag har något emot karaktären men det känns som att serien behöver lite död för att få lite mer drama. Det är alltid bara personer i periferin som dödas, aldrig någon stor karaktär där man skulle bli chockad över att dom dör. Lite mer chock efterlyser jag! I nästa avsnitt som jag ska se direkt nu kommer jag väl få reda på att Anne och Lexie inte alls är döda. Ingen chock där heller...
 
3x10 - Brazil *Säsongsfinal*
Karens död tog jag ganska hårt. Jag gillade henne trots att hon skulle vara ond. Det är lätt för mig att gilla de onda, hon var härlig att se på faktiskt. Men detta kommer ju slå hårt för Maggie och Hal eftersom det var Maggie som sköt henne till slut så hon dog. Kan förstå henne faktiskt, jag hade nog gjort samma sak haha!
Fick tidigt en känsla av att Volm inte är så bra som det verkat men just nu vet jag inte vad jag ska tro. När Cochise och hans pappa pratade i slutet så lät det verkligen som att dom ville hjälpa till men samtidigt så varnade Karen för att dom inte är som de verkar. Dock så kunde man ju lite på henne...
Big surprise! Mamma och dotter lever! Inte blev jag chockad. Jag visste det ju. Jag blev inte ens chockad över att Lexie var stor som en sexåring eller ens att hon kunde dra ur grodyngel ur ögonen på folk. Denna serien är dålig på att chockera mig tyvärr. Jag tycker om att bli chockerad när jag ser på TV. Nästa säsong vill jag ha mer chocker och fler dödsfall!
 

True Blood x 2

2013-08-12
6x07 - In The Evening
Hon är inte klok den där bibelkärringen... herregud! Åh vad jag hatar henne! Kan inte någon bara döda henne? Hat! Sen att hon kastade in söte Jason bland blodgalna vampyrer? Men då fick man ju i alla fall höra den där hemliga tjejen prata. Ska bli intressant att se vem hon är i nästa avsnitt.
Jag tycker så jäkla synd om Arlene. Hon har verkligen haft otur i livet och Terry var så jäkla mysig så han är jag ledsen över att han inte är kvar i serien.
Något jag är lycklig över är att det verkar ju vara Bill and Eric together again! De där två var ju ostoppbara förra säsongen så att ha dessa två ihop parade igen är en dröm. Vi får väl se hur Eric hanterar Noras död nu. Jag är inte speciellt ledsen, tyckte hon spelade ut sin roll förra säsongen men jag tyckte om att vi fick lite historia bakom henne och Eric innan hon dog.
Scenen där Pam låg och pratade om sitt omättliga begär hos psykiatrikern var ju bara fantastisk. Han såg verkligen ut som han skulle göra i byxan av upphetsning. Som jag skrattade!
 
6x08 - Dead Meat
Okej så min förhoppning om Eric och Bill igen var väl kanske inte uppfylld eftersom dom istället hamnade på helt olika sidor av saken. Jag hoppas verkligen att han inte dödade Warlow. Fast det borde väl vara ganska svårt eftersom han är en vampyrälva mix och dessutom var han ju inte till slafs och det brukar dom ju bli när dom dör vampyrerna. Å andra sidan så lär väl inte det vara samma med hybrider heller.
Jag tycker inte att det är speciellt oroväckande att Sookie går med på Warlows krav. Detta är ju inte Tha Vampire Diaries där folk dör och blir olika varelser i varenda avsnitt. Sookies liv och själ är säker. Jag kan tycka det är lite tråkigt, hade gärna sett Sookie som vampyr.
Nu börjar det rada upp sig för att bli som i Bills syn, fler och fler hamnar i det runda rummet. Jag hoppas verkligen att alla dessa inte dör men det börjar ju ändå närma sig säsongsavslutning så några dödsfall får man räkna med.
 
De avsnitt som släpps denna veckan hamnar i ett vanligt veckans TV inlägg och jag fortsätter med att titta ikapp det jag missat under semestern. Näst ut är det två avsnitt Falling Skies och där är det till och med säsongsavslutning!

Äntligen hemma igen!

2013-08-12
Efter två underbara veckor, trots att dom nästa regnade bort, on the road är vi nu hemma igen. Men jag har faktiskt en veckas semester kvar så än är jag inte bitter över att behöva börja jobba. Det är jag inte ändå, jag gillar mitt jobb men samtidigt så är det väldigt skönt att vara ledig och kunna göra vad man vill, när man vill...
 
Nu ska jag ta tag i alla serier som jag har missat under tiden jag varit borta. Det är tre avsnitt True Blood eftersom ett avsnitt kom inatt. Sen är är det två avsnitt Covert Affairs, Rizzoli & Isles, The Glades, Under The Dome, Falling Skies (där det till och med är säsongsfinal!) och King & Maxwell... Först ut får det vara True Blood!