Once Upon A Time - 1X04 - The Price Of Gold

2011-11-14
Här kommer mina tankar om det senaste 'Once' avsnittet. Läs inte vidare om du inte har sett det!



Ett avsnitt som var fullpackat med Robert Carlyle. Han är för jävla bra alltså! Har alltid älskat honom och nu är han med i en serie som kommer varje vecka!

Denna veckans sagokaraktär var Askungen. Och det var inte alls hennes gudmor som skickade henne till balen där hon träffade prinsen utan det var Rumpelstiltskin. Jag både älskar och hatar att sagorna inte är som dom ska vara. Det är ju nästan tragiskt att dom ändrar på älskade barnsagor så här men samtidigt så är det ju så "refreshing"! Man vet ju aldrig vad som kommer hända!

Själva handlingen i sig var dock ganska tråkig faktiskt men det som var intressant var det som blev konsekvenserna och den hemlighet man fick veta. Emma, för att rädda babyn från Mr. Gold, gjorde en deal med den samme. Otroligt dumt! Borde hon inte kunna lista ut vem karlskrället är och att man inte ska ha med honom att göra? Och om Henry nu kan lista ut att psykologen är Jiminy Cricket bara för att han har ett paraply så borde han väl kunna lista ut att Mr. Gold är Rumpelstilskin?!

Borgmästaren har ihop det med polischefen. Ganska väntat när man fick se henne på hotellrummet tyckte jag men det som fortfarande tåls att fundera på är om polisen är i maskopi med henne på riktigt och det är därför han erbjudit Emma ett jobb eller om det ligger något annat bakom.

Vad tyckte ni? Jag tycker nog att dom borde få lite bättre fart på avsnitten nu. Detta avsnittet var ganska segt tyckte jag. Robert Carlyle och hans underbara dialekt räddade hela avsnittet!

1 Comments

2012-01-13 @ 01:48:27

Sjukt bra serie slår faktiskt det mesta i serie väg!! Vill bara se mer :)


Design by: Designbloggar



Leave a Reply



Name *
Remember me!

Email *

Website adress *

Comment

Trackback