Supernatural love

2009-11-30

Trodde jag var ensam i världen men det är jag uppenbarligen inte. Känner ingen som faktiskt tycker att Supernatural är så där otroligt livsnödvändig som jag gör. Men eftersom någon läser bloggen som verkar tycka det samma så känner jag mig inte alls lika ensam längre. Haha! Jag är en tönt! Men jag står för det :)

Hittade denna bilden på Jensen Ackles. Började asgarva när jag såg den. Det är väl en Behind the scenes från avsnittet Ghostfacers. Så jäkla sjuk bild :)


Vilken jäkla skitfilm!

2009-11-23
Jag trodde att den skulle vara lite som Death Race. Onödig men underhållande helt okej action liksom. Det enda den var var onödig. Blir så besviken på Gerard Butler som jag älskat sen RocknRolla, 300 och PS I love you. Hur han kunde göra en sån skitfilm vet jag inte. Även om grundidén är smart så funkar det liksom inte. Det blir bara konstigt.Spara dina pengar. Du behöver varken hyra eller köpa smörjan...
Fast Gerard Butler är fortfarande en riktig heting :)

He's a genious!

2009-11-22
God morgon! Vaknade halv sex av att sonen grät. Gick in i hans rum och snubblar över ungen för han sitter på golvet och gråter. Varför liksom? Nåja, han kom och la sig hos oss. Vi låg där en stund och sen gick jag och monstret upp. Han kollar på barnprogram och jag lyssnar på musik.

Kollade som sagt på Inglorious Basterds igår. En helt galet underbar historia om hämnd och vedergällning. En historia om Shoshanna, en judisk kvinna i det tyskockuperade Frankrike. Hennes familj mördas medans hon kommer undan. Fyra år senare lever hon under falsk namn i Paris där hon driver en filmbiograf. En tysk krigshjälte, som spelar sig själv i en ny propagandafilm, kärar ner sig i judinnan och det bestäms att filmpremiären ska hållas i hennes biograf. Alla höjdare kommer vara där och Shoshanna bestämmer sig för att bränna ner biografen med Hitler i den.
Samtidigt är de amerikanska Bastarderna i farten och dödar varenda nasist dom kommer över. Brad Pitts karaktär Aldo Raines är en yankee ut i fingerspetsarna och han blir en stor källa till skratt med Pitts medvetet överspelande, stela karaktär. Bastarderna bestämmer sig för att spränga biografen när dom får veta att alla höjdarna kommer vara där och då avsluta kriget. Med hjälpa av en tysk filmstjärna och en brittisk officer ska dom ta sig in på biografen men dom känner inte till Shoshannas planer eller att en nasistofficer är dom på spåren.

Tydligen har Tarantino fått mycket kritik för att han inte följer historian som den var. Han tar död på tyskar i filmen som antingen tog sitt eget liv i slutet av kriget eller som stod inför rätta efter kriget. Vad spelar det för roll undrar jag? Det är fiktion. Det är inte på riktigt. Man måste få ändra på historien ibland. Särskillt om man känner för att sätta 100 kulor i Hitlers ansikte, gör det verkligen något? Han har ju inte ett litet lamm precis så man kanske kan hitta på ett antal sätt själv för att ta död på honom? Vad vet jag.
Att han inte följer historian gör absolut ingenting. Det är fortfarande ett underhållande film som lämnar till eftertanke.

Jag tror faktiskt att Tarantino är snudd på geni. Det han gör är så nyskapande och intressant att se på. Inte bara för hur han får stora stjärnor som Brad Pitt att överspela och faktiskt verka gilla det. Det visuella han lämnar på bioduken eller TV-skärmen är vackert och fult på samma sätt. Musiken är spagettiwestern musik när den är som värst och jag älskar det!

Eftersom detta inlägg utvecklades till en regelrätt recension så antar jag att jag måste lämna ett betyg också.

4,5 blir betyget. Helt klart ett måste att se!

Inglorious Basterds

2009-11-21

Japp! Ikväll blir det Tarantino. En överspelande Brad Pitt. En basbollsträ svingande Eli Roth. Det är väl ungefär så mycket som jag vet om filmen så här på förhand tror jag. Men folk säger att den ska vara riktigt bra. Alla förutom Micke då men han är ju lite konstig också ;)
Nää men ärligt. Tarantino är ju ändå Tarantino. Hans "blick" är så överdrivet annorlunda mot alla andra filmskapares att det inte kan bli annat än bra. Hoppas jag.

Abandon all hope...

2009-11-20
     

     

  

Sista Supernatural avsnittet för detta år. Tragiskt men fortfarande sant.

Sam & Dean hittar äntligen Colten, pistolen som varit försvunnen i över ett år, och dom ger sig efter Lucifer i grupp för att ta sig an honom. Ganska idiotiskt för vem som helst fattar att colten inte kommer kunna döda djävulen.
Meg är tillbaka och jag kan fortfarande inte med henne. Vet inte om det är Rachel Miners djupa röst som gör det men usch vad jag inte gillar den tjejen. Demon javisst men Meg i alla andra tappningar har funkat. Inte denna Meg. Det blir liksom aldrig bra. Det känns lite parodi över henne faktiskt.

Två kommer inte tillbaka. Jag grät. Jag har aldrig gråtit till ett Supernaturalavsnitt tror jag förutom när Dean dog. Detta var så oväntat. Hade inte alls väntat mig det. Men apokalypsen är ju ändå just det. Apokalypsen. Folk ska ju dö sägs det.
Vet inte riktigt hur jag ska kunna smälta detta avsnittet dock. Kontrasten mellan avsnitten som har varit denna säsongen, humorfyllda och glättiga så var detta avsnittet en rejäl chock med allt mörker, död och sorg.


They don't make them like they used to

2009-11-19

Jag har alltid haft en konstigt kärlek till de gamla filmstjärnorna. Stjärnorna från 30-, 40- & 50 talet är verkligen just det. Stjärnor! Männen var så otroligt maskulina och kvinnorna så vackra. Jag får leva mig tillbaka genom bilder och gamla filmer.
Glömmer aldrig första gången jag såg Casablanca. En av världens bästa filmer. En av världens numera mest underskattade filmer. Låter väl som 70 när jag säger det men dagens "ungdommar" uppskattar inte konsten som den var förr. Måste ta mig i kragen och köpa in alla dom där gamla remastrade filmerna snart.

Vilken är er favorit från förr? Själv kan jag inte välja...

 
 
 
 
 
 
 


Rumer has it...

2009-11-19

Titta på dessa två människor... Ingen av dem är speciellt fula. Visst Demi har väl spenderat min årslön ett par gånger på olika ingrepp hos herr doktor men hon var vacker redan innan det. Herr Bruce tycker jag är en av de snyggare männen faktiskt. Konstigt va? Men så är han en riktigt rolig skådis, en komiker utan dess like. Det är sexigt att vara roligt helt enkelt!

Nåja, dessa två människor borde iaf kunna skapa riktigt vackra barn tillsammans. Right?


Pappa upp i dagen. Borde bli bra. Men... let's face it. Den där hakan är bättre på en man. Sorry Rumer.

Hur FAN kan människan vara så snygg!?!

2009-11-16

En osminkad Megan Fox fastnade på bild häromdagen och jag är snart redo att ta livet av mig. Hur i helskotta kan människan vara så snygg? För att bli så där snygg som hon är osminkad så får jag stå framför spegeln i timmar haha!

Time travel is a tricky business.

2009-11-14
Har precis kollat färdligt på filmen Terminator; Salvation. Det är ju Christian Bale i huvudrollen denna gången, vilket är jävligt konstigt eftersom han inte alls är med lika mycket i filmen som snyggingen Sam Worthington som spelar Marcus Wright.
Filmen var väl lite si så där och därför hade vi möjligheten att diskutera tidsresor. Tidsresor var ju det som gjorde det möjligt för terminatorerna att finnas i filmerna 1-3 men vi får liksom inte ihop det. John skickar tillbaka Kyle i tiden för att skydda hans mamma i första filmen. Kyle visar sig vara hans pappa. Detta vet ju alla som sett filmerna. Men... nu kommer knuten på tråden. Om Kyle och morsan som jag inte vet vad hon heter aldrig träffats hur kan då John ha skickat Kyle tillbaka i framtiden? Det går ju liksom inte. Det är inte möjligt.

Filmen då? Terminatorerna dör ju aldrig. Dom är stora som hus och allt är väldigt överdrivet. En datagjord Schwarzenegger (riktigt kasst gjort kan tilläggas) får äran att dyka upp eftersom den riktige inte ville vara med. Inget bra betyg från min sida tyvärr. Och det kommer två till. Ge upp.
På tal om två till så ska det göras två nya Independence Day filmer. Ge upp. Som att Emerich och det gänget inte har tillräckligt med pengar. Självklart ska ju scientologen Will Smith vara med i dessa filmer också. För han behöver ju tjäna mer pengar för att ge till en galen sekt som tror på utomjordingar. Kanske ganska smart att göra filmer om utomjordingar då?

Ska ta och traska in i badrummet och göra mig iordning för natten. Min tur att gå upp till morgonen och sen lär det väl bli en dag med full fart imorgon eftersom det ska lekas med H och mamma A. Om dom inte ställer in eftersom jag varit sjuk och fortfarande är riktigt kass i halsen.

God natt!

Upp!

2009-11-07

Nu har vi haft lördagsmys i soffan hela familjen med lite snask och filmen Upp! Älskar att barnfilmerna görs för oss vuxna också. Härligt att få skratta åt riktigt dålig humor :) Zakk verkade helt betagen av filmen och satt och mös emellan och med en liten skål med chips och tittade.

Ikväll ska nog vi se Zombieland. Hatar verkligen zombies. Men detta ska ju vara en rolig zombiefilm och inte äcklig så då går det nog att se. På trailern verkar den ju bra iaf. Finns bara en annan zombiefilm som är bra och det är Shaun of the dead. Skrattade så jag grät när jag såg den filmen. Har försökt att hitta scenen i filmen när dom står och bestämmer sig för vilka skivor dom ska kasta på zombiesarna(?) för att rädda sina liv. Svårt val mellan Sade och Queen typ haha! Helt underbart. Måste se den filmen igen. Och igen. Tipsar! Se den! Och Upp!