Previously on The Walking Dead...

2013-09-30
 
TIDIGARE... Andrea dog (och jag jublade... Var det fel?), Guvernören la benen på ryggen, den lilla sociopaten Carl dödade ett oskyldigt barn och Rick bjöd in alla överlevande från Woodbury till sjukhuset.

VAD KOMMER HÄRNÄST? Carls väldigt oroande beteende blir ett uppvaknande för Rick och han ägnar sig mer åt att uppfostra sin barn. En central del av den kommande säsongen kommer vara att Rick vill vara säker på att barnen inte förlorar sin mänsklighet. Michonne kommer bli som en förebild för Carl. Guvernören kommer så småningom komma tillbaka som en väldigt annorlunda karaktär.

BONUSSPOILER Anta inte att Daryl och Carols förhållande kommer förändras till ett kärleksförhållande. (Tack gode gud för det, de är vänner inte älskande!)

RETURDATUM The Walking Dead börjar måndagen 14 oktober.

30 dagars TV utmaning - Dag 30

2013-09-30
Värsta dödsfallet någonsin.
 
I en situation som var ohållbar, där Jax var tvungen att välja någon av hans "bröder" som skulle dö så valde Opie åt honom. Han offrade sig själv och vilken idiotisk grej att göra! Jag hade fruktansvärt ont i magen och tårarna rann när Opie dog.
 
 
En tribute till Opie fick det bli eftersom jag inte hittade en video på scenen när Opie dör med okej kvalitet på YouTube.

It's a girl!

2013-09-30
The Vampire Diaries stjärnan Daniel Gillies (som om några dagar syns i The Originals!) och hans fru Rachael Leigh Cook välkomnade en liten flicka till världen igår. Följande tweetade skådisen till sina följare; "it's a girl. the tiny new empress of my everything. she's immaculate. we're delirious." Väldigt vackra ord om ett säkerligen väldigt vackert barn.
 
 
 
 
sdgsödlkf

Imorgon börjar Revenge!

2013-09-29
Imorgon är det dags för Revenges tredje säsong och jag har verkligen längtat efter detta! För att fira tycker jag att vi kollar in dessa nya castbilder och funderar över vad som hände i säsongsavslutningen i våras!
 
I de sista sekunderna av avsnittet Truth berättade Emily för Jack att hon egentligen är hans gamla barndomskärlek Amanda och den där scenen får mig att gråta varje gång!
 
Nolan blev arresterad för inblandning i terrorbrott och framtiden såg ganska dyster ut men det borde väl förhoppningsvis vara ganska enkelt för myndigheterna att lista ut att han inte var inblandad. Dock sitter ju folk i Guantanamo utan rättegång sen 2001 så risken finns ju att han fortfarande är misstänkt.
 
Jack förlorade sin bror och ville "betala" Conrad för detta. Emily hann stoppa honom precis i tid genom att berätta att hon egentligen är Amanda.
 
Charlotte blev gravid med Declans barn men han dog. Ska hon nu bli en ensamstående mamma?
 
Daniel var som vanligt ganska irriterande och inte alls nödvändig för något alls! Dessutom hade han ett "jag är en svartsjuk pojkvän" gräl med Aiden och dök upp med blod på skjortärmen. Dödade han Aiden?
 
Conrad vann valet i New York och är numera guvernör. Detta ger honom alldeles för mycket makt som jag inte känner mig speciellt tillfreds med dessutom blev han ju inte dödad av Jack vilket är lite synd. Dock så vill jag inte se Jack i fängelse så det är väl bra också antar jag...
 
Victoria fick äntligen träffa sin sedan länge bortadopterade son (vi fick dock bara se ryggen på honom).
 
Aiden dödade sin och Emilys gamla mentor och detta var inte en hemlighet speciellt länge. Sen satte Conrad dit honom för terrorbrott men det lyckades han ta sig ur... Dock med Nolan som betalning och sitt eget liv också för den delen?

5 saker som bara händer på TV

2013-09-29
 
Korthåriga tjejer är galna!
Tjejer med kort hår är nästan alltid galna på TV. Jag förstår faktiskt inte varför det är så... om jag klipper av mig håret idag så blir jag då genast galen, elak, vild och säkjerligen också väldigt boemisk? Säkert spelar jag också något instrument (helst gitarr) och använder min kvinnliga list för att förstöra alla förhållanden jag bara kan! Så har det aldrig varit och kommer aldrig vara. Det är bara hår men det verkar inte som att TV-serie författare (eller snarare dom som är ansvariga för castingen?) förstår det för fortfarande så är det tjejer med kort hår som får dessa uppdragen och jag blir så trött på stereotyper som dessa!
 
Komma över sitt förhållande!
Hur många gånger har man inte sett på TV hur folk gör slut eller skiljer sig, bryter upp från ett förhållande som varat i många år och sen inte sörjer detta? När ett förhållande tar slut (eller än värre ens respektive dör!) så tar det ganska förklarligt en stund innan man kommer över detta, innan man kan gå vidare och ge sig in i leken igen. Detta sorgens fenomen finns sällan på TV eftersom det inte är så kul antar jag att kolla på någon gråta sig igenom flera sorgliga skivor, äta några liter glass och dricka ett antal pavor vin. Sanningen är ju dock den att två dagar efter att man förlorat sitt livs kärlek så finns det inte på kartan att ta sig i kragen och gå ut på krogen för att ragga.
 
Hissromantik á la Shonda Rhimes!
Nog för att Grey's Anatomy Shonda har gjort en riktigt bra karriär på att skriva heta och lustfyllda scener i hissar så är verkligheten så långt man bara kan komma ifrån sanningen. Hissar är i själva verket ganska pinsamma ställen där folk står upptryckta mot väggarna för att undvika kroppskontakt och gud bevare om man skulle råka titta på någon. Den enda kemin som skapas i vanliga sjukhushissar är den som sker när någon råkar nudda någon annan och paniken och genansen ger upphov till gaser...
 
Den tråkiga frugan!
Hon surar, hon skäller, hon tillåter defenitivt inte att du står och pratar lite med den nya snygga storbröstade och väldigt lättklädda grannen som precis flyttade in. Hon tar defenitivt alla dina pengar så fort lönen kommer och tänk inte ens på att gå ut med dina kompisar en kväll för det kommer hon aldrig tillåta. Så här är det ofta i serier och visst kan det vara underhållande stundtals men hur nära verkligheten är det egentligen? Inte alls va? Ganska trist tycker jag, precis lika trist som att se "Al Bundy stereotypen" om män...
 
Förlossningen från himlen!
Oj vattnet går! Dags att åka till sjukhuset för nu kommer bebisen. Den som bara har TV-förlossningar att referera till när det gäller sin egen lilla bebis födelse kommer bli grovt besviken eftersom vattnet kan gå veckor innan förlossningen eller så går det precis när bebis kommer ut. Det tar defenitivt inte 2 timmar att klämma ut bebisen (om du inte har en jäkla tur, min första tog 36 timmar) och du kommer inte se ut som en vacker engelsk ros när bebisen kommer ut. Då kommer du vara svettig, rödmosig, ha jävligt ont och dessutom kommer du undra om du någonsin kommer våga gå på toaletten igen... TV-versionen av förlossningar är helt klart bättre än verkligheten.

30 dagars TV utmaning - Dag 29

2013-09-29
Nuvarande TV besatthet.
 
Här går det ju faktiskt inte att bara välja en men Supernatural (så klart) och Revenge kommer jag direkt att tänka på. Detta är två serier som jag verkligen, verkligen inte klarar mig utan. Biggest Loser (den amerikanska versionen) är något jag bara MÅSTE se och jag kan erkänna att alla vackra män i Arrow vill jag också gärna kolla på.
 

Veckans TV (v.39) #2

2013-09-28
Här kommer del två av mina tankar om denna veckans TV.
 
Sleepy Hollow - 1x02 - Blood Moon
Jag vet inte riktigt om jag tycker Sleepy Hollow är skitbra eller bara jäkligt konstigt. Jag skrattade flera gånger under detta avsnittet och jag tycker det är väldigt bra att dom inte tar sig själva på så stort allvar, dock så är det ju inte riktigt meningen att denna serien ska vara en komedi? Men jag blev inte besviken över avsnittet. Det var roligt, spännande och jag gillar mer och mer Mills och Cranes härliga repertoar sinsemellan. Det ska bli spännande att se hur denna serien artar sig...
 
Chicago Fire - 2x01 - A Problem House *Säsongspremiär*
Jaha. Vem är då den där nya killen? Kommer han hjälpa den där vidriga lilla kärringen att spionera på teamet? Antagligen gör han det skulle jag tro, annars blir han ju av med jobbet. Hade jag varit han så hade ag haft en mikrofon på mig nästa gång och fått henne att snacka ner sig i skiten istället... men det är jag det.
Undra vem det är som är ute efter Severide? Jag sitter och funderar på någon som vi har träffat innan och som kan tänkas ha något problem med honom men jag kommer inte på någon alls. Det verkar ju som att det Shae sa till Severide i alla fall tog skruv. Jag hade funderat på hur dom skulle skriva ut Renee (eftersom Sarah Shahi numera är en regular på Person of Interest) men att Kelly inte skulle vara pappa till barnet hade jag aldrig tänkt på konstigt nog.
Det känns som att dom kan tänkas ha lite längre storylines i år och det är något som serien verkligen skulle må bra av. I första säsongen så hade dom en storyline i högst några avsnitt och det förstår jag inte riktigt varför. Dra ut på det mer och få mer drama inarbetat är mitt önskemål för säsongen.
 
NCIS - 11x01 - Whiskey Tango Foxtrot *Säsongspremiär*
Jag märker redan nu hur mycket jag kommer sakna Ziva. Jag önskar att hon inte ville sluta, Cote de Pablo men man måste väl gå vidare från en roll också gissar jag. Vet ärligt talat inte om jag kommer fortsätta kolla när Ziva försvinner. Har älskat henne och Tony tillsammans och jag hoppas verkligen att hon kommer vara med lite i nästa avsnitt eller att man i alla fall får en förklaring på vart hon tagit vägen.
 
Sons of Anarchy - 6x03 - Poenitentia
Jag verkligen verkligen hatar den där expolisen. Till och med mer än vad jag hatar Clay tror jag. Han är så jävla rubbad och jag bara kokar när jag ser honom. Sen förstår jag inte hur den där distriktsåklagaren inte kan se hur han är funtad och att det inte är någon som hon borde ha i sitt team.
Så Clay överlevde sin första dust i fängelset. Egentligen fattar jag inte varför, för vad kunde vara viktigare än att få hämnd på Popes mördare enligt hans gäng?
Tror ni att Tig kommer överleva detta nu då? Jag har faktiskt inte en aning och jag tycker kanske att det är dags för honom att gå vidare. Han sätter alltid kluben i en jäkla massa soppor som tar evigheter att rensa upp och när det väl är rent så kommer nästa jäkla soppa. Nästa vecka får vi se om han överlever eller inte...
 
Grey's Anatomy - 10x01-10x02 - Seal Our Fate & I Want You With Me *Säsongspremiär*
Så var Grey's tillbaka och jag satt mest och var förbannad när jag såg avsnittet. Jag var arg för att det inte kändes som om Arizona ens är ledsen för det hon gjort mot Callie och nästan som om hon var irriterad på henne för att hon var arg. Jag är ledsen men är man otrogen så kan man inte ställa några krav, då kryper man. Så enkelt är det! Jag hoppas att Callie inte förlåter henne för detta är inte okej enligt mig. Jag tycker det var väldigt intressant att se Cristina och Meredith ta hand om Callie så. De har ju aldrig riktigt varit vänner men nu ställde de verkligen upp och det var fint.
När Mer och alla de andra kom till sjukhuset som interns så visst dom tyckte inte om varandra överdrivet mycket men så som de här nya interns gjorde när Heather dog var ju bara vidrigt. Säga saker om George(!!!) och varandra till hennes mamma för att muntra upp henne. Jag gillar dom verkligen inte men det var ganska fint ändå att dom i slutet gick samman och följde med Ross ut. Undra hur länge han kommer klandra sig själv för Heathers död? Jag kan förstå honom men det är ju faktiskt inte hans fel!
Averys mamma fick mig att vilja strypa henne, bra att Meredith tog kommandot och fick henne att hålla käften tillslut. Som ni märker, riktigt förbannad igenom båda avsnitten men dom var riktigt bra!

30 dagars TV utmaning - Dag 28

2013-09-28
Första TV besattheten.
 
Här måste det vara Mitt Så Kallade Liv. Herregud så besatt jag var av denna serien. Jag verkligen älskade den och jag tror faktiskt att den skulle hålla även idag. Det är nästan så man skulle ta och kolla om på den för att se om den är så bra som jag kommer ihåg.
 
 

30 dagars TV utmaning - Dag 27

2013-09-27
Bästa pilotavsnittet någonsin. 
 
Så här skrev jag om Touch efter att jag sett pilotavsnittet... 
"Man får följa till synes olänkade människor runt om  i världen som på något sätt ändå har en märkbar effekt på varandras  liv. Några av dom är Martin och Jake. Martin. en före detta journalist  som förlorade sin fru i 11 september attackerna, kämpar för att ta hand om sin autistiske son Jake som fyller anteckningsblock efter anteckningsblock med vad som verkar vara helt slumpmässiga siffror.
Jag vet inte om jag någonsin har sett en bättre seriepremiär. Egentligen skulle jag kunna sluta där, det behövs inte säga något mer. Det var nog det bästa premiäravsnittet jag någonsin sett. Det var känslosamt, gripande och väldigt smart upplagt när man hoppar från Martin och Jake till en man som desperat jagar efter sin mobiltelefon till en tonårig pojke i Bagdad och en aspirerande sångerska på Irland.
Detta är en serie som man bara måste se enligt mig. Förvänta er inte den nya 24, för då blir ni besvikna. Förvänta er inte den nya Heroes, för det är inte i närheten. Ni kan förvänta er fyrtio väldigt underhållande och gripande minuter som får er att längta till nästa avsnitt!"
 
Jag håller fast vid detta men tyvärr så visade sig ju resten av avsnitten inte hålla samma höga klass. Och det kanske man inte kan förvänta. En serie som startar med ett avsnitt på detta sätt har otroligt mycket att leva upp till och då blir det svårt att leverera. Efter två säsonger gick den i graven men den kan fortfarande ståta med att ha haft det bästa pilotavsnittet någonsin.
 

The hardest word to say is goodbye

2013-09-27
Som de flesta vet så gick ju Cory Monteith tragiskt bort för ett tag sen. Gleestjärnan blandade kokain och alkohol och hans liv gick inte att rädda. Denna förlust är ju något som självklart slagit hårt hos skaparna och alla skådisar i Gleelägret. Igår började Glee på sin femte säsong och jag kan tänka mig att fansen för serien tyckte det var väldigt tomt utan deras Finn.
Först i det tredje avsnittet för säsongen så kommer Finns försvinnande tas upp i serien och det kommer vi kunna se i Sverige den 11 oktober. Jag har inte sett Glee sen mitten av säsong tre men detta är ett avsnitt som jag faktiskt tänker se när det kommer. Jag gillade karaktären Finn och jag känner att jag också kan tänka mig att säga adjö till honom...
 
 

30 dagars TV utmaning - Dag 26

2013-09-26
Största "herregud vad var det som just hände" moments i en säsongsfinal.
 
Går det ens att svara på detta? Det finns ju så många säsongsfinaler att man blir snurrig bara man tänker på det. Just nu (bara för att det är närmast) tycker jag väl The Glades säsongsfinal när Jim blev skjuten. The Glades har aldrig haft sådana säsongsfinaler och därför blev det verkligen ett OMG-moment. Värst var väl att dom några dagar senare lade ner serien utan att man fick veta vad som hände med Jim, om han och Callie någonsin fick gifta sig och om det var Callies ex som sköt Jim. Dåligt dåligt tycker jag!
 
 

Veckans TV (v.39) #1

2013-09-26
Så var jag hemma igen och det är dags för jobb men jag måste ju passa på att del med mig av mina tankar om avsnitten som varit under första delen av veckan. Det är en hel massa serier denna vecka som har premiär och det känns så otroligt bra att TV-säsongen äntligen är på gång ordentligt! Inte mindre än sju säsongspremiärer denna veckan!
 
Downton Abbey - 4x01 - Episode 1 *Säsongspremiär*
Åh som jag lider! Jag tycker verkligen så otroligt synd om Mary och att se hennes sorg är fruktansvärd. Jag trodde att hon skulle vilja träffa sin lille pojke ibland men istället så var det synd om honom som var föräldralös. Skönt att hon vaknade upp ur sin sorg och faktiskt gick framåt i livet.
Herregud vilken människa den där nannyn var. Jag tyckte direkt illa om denna när hon hindrade Thomas från att hälsa på baby Sibyl och jag tyckte inte alls det var fel av honom att ljuga för Cora faktiskt. Jag hade bara känslan att hon inte var okej och sen när hon hindrade Violet från att träffa sitt barnbarn så blev jag rasande. Vilken tur att Cora hörde allt hon sa... Good riddens säger jag bara!
 
2 Broke Girls - 3x01 - And The Soft Opening *Säsongspremiär*
Så var tjejerna Max och Caroline tillbaka och jo då jag skrattade allt men avsnittet var inte så roligt som jag hade hoppats. Jag var mest arg på Han för att han försökte stjäla deras uppmärksamhet och pengar. Väldigt fult gjort! Men det löste sig ju så klart i slutändan, det gör det ju alltid vilket jag kan bli lite irriterad över... Men detta är en komediserie och då är inte dramatiken alltid på samma nivå som andra serier.
 
Bones - 9x02 - The Cheat In The Retreat
Hur många mer än jag gissar att det är Pelant som är den som har tagit över Cams identitet? Det är ju en sak som han skulle kunna göra ganska enkelt. Fast det kanske är för enkelt och inte alls så sofistikerat som han hade velat ha det?
Tycker så mycket om Booth och Bones när dom klär ut sig! Det är så fantastiskt att se och jag skrattade så mycket! Jag tycker sista scenen var så fin mellan dem och jag är så glad att det inte är några konstigheter mellan dem längre. Nu är det bara Angela som ska lägga ner hennes jäkla attityd! Hon kommer ju ha en jäkla massa förlåtelser att be om sen när sanningen kommer fram om Pelant och hans dödshot!
 
Castle - 6x01 - Valkyrie *Säsongspremiär*
Gillade verkligen detta avsnittet, det var riktigt spännande och jag gillade cliffhangern. Inte för att man är speciellt fundersam över om Castle överlever eller inte men det kommer bli spännande att se hur dom nästlar sig ur detta nu. 
Jag var så rädd att Kate skulle säga nej men det gjorde hon inte. Dock sa hon ja till jobbet i Washington och jag gissar att hon inte kommer stanna kvar där alldeles för länge. Några avsnitt till kommer det ju så klart bli innan Kate blir en New Yorker igen.
 
How I Met Your Mother - 9*01-9*02 - The Locket & Coming Back *Säsongspremiär*
Åh vad jag älskade de här två avsnitten. Jag skrattade högt nästan hela tiden. Jag känner mig nästan lite ledsen över att det är den sista säsongen för det har verkligen varit åtta otroligt roliga säsonger hittils. Jag tror nog att den nionde säsongen kommer bli minst lika rolig. Det är så mysigt att se Ted tillsammans med mamman. Äntligen! Även om detta bara var en flash forward till om ett år så har man ju liksom väntat på detta i åratal nu!

Previously on Arrow...

2013-09-25

TIDIGARE... Oliver och hans lilla gäng av hämnare lyckades åtminstone häva en del av Malcolm Merlyns idiotiska plan att förstöra The Glades. Detta ledde till hans sons Tommys död då han försökte rädda Laurel som var i katastrofområdet och Arrow lyckades tillslut (verkade det som) döda Malcolm. 

VAD KOMMER HÄRNÄST? Oliver har fått nog av bilden av honom som en person som tar lagen i egna händer. (Är det inte det han gör?) Han inser att han måste vara en symbol av hopp för folket och en del i det gör att han nu verkligen förlikar sig med namnet Arrow. Oliver kommer få en ny nemesis i Isabel Rochev. Felicity kommer fortsätta vara "adorkable", Roy kommer äntligen få träffa "Arrow" och någons framkomst som Black Canary blir startskottet i en livsomvälvande resa för Laurel.

BONUSSPOILER För alla oss som tycker att Oliver passar bättre med Felicity än med Laurel kommer få se relationen mellan dom utvecklas och djupna under denna säsongen. Med det sagt är det tyvärr inte säkert att dessa två får ihop det dock...


30 dagars TV utmaning - Dag 25

2013-09-25
En serie jag planerar att se, gammal som ny.
 
Här kan jag ju göra en lång lista helt enkelt för det är så många serier som jag vill se men ännu inte hunnit med. Jag brukar ta dom under sommaren när det inte går så många ordinare serier som är värt att titta på.
 
The Big Bang Theory ska jag kolla ikapp någon gång och jag ska se om Vänner, Dark Angel, That 70s Show, Alias och Ally McBeal. Sen håller jag ju just nu på att ser igenom hela Förhäxad.
Jag och maken ska tillsammans kolla färdigt på Lost och sen ska vi börja se Homeland (vi såg första avsnittet och sen rann det ut i sanden trots att båda väldigt gärna vill se den), Boardwalk Empire, Suits, Justified och Vikings. Breaking Bad har vi tänkt att börja se ett bra tag men vi avvaktade med den tills seriefinalen så vi visste att vi hade flera år att kolla igen och då få ett avslut.
Sen ska jag själv se Hell on Wheels, Continuum, Parenthood, The Bridge, Luther, Orange Is The New Black, Men At Work, Deadwood, Chosen och Awkward.
 
Här är de som ligger på vänt, har ni några tips på andra serier som jag bara inte får missa?
 

Previously on Supernatural...

2013-09-25
 
TIDIGARE... Metatron lyckades utvisa alla änglar från himlen och förvandla Castiel till människa. Sam försökte bota Crowley från hans demonskap men Dean upptäckte att om Sam skulle slutföra uppdraget så skulle han dö och Dean bönade att han skulle sluta. Sam kollapsade i smärta medans änglarna föll från himlen.

VAD KOMMER HÄRNÄST? Ingen stor överraskning, Sam överlever så klart, men varför han överlever är en stor hemlighet som Dean bär och det kan orsaka en spricka mellan bröderna. De fallna änglarna orsakar förödelse på jorden. Bland annat kommer vi få träffa krigarängeln Ezekiel, spelad av Tahmoh Penikett. Den numera mänsklige Cas vänjer sig vid livet som mänsklig genom att äta, dricka och ligga sig igenom det. Den populära Felicia Day kommer komma tillbaka i avsnitt 4. Ett avsnitt som kommer fokusera på Men of Letters och hur de kom att hitta bunkern från första början.

BONUSSPOILER Peniketts Ezekiel är inte den enda ängeln vi kommer få träffa under säsongen utan vi kommer få träffa en hel hop med intressanta änglar. När de kan kommer Supernaturals författare dyka ner i biblisk mytologi.

RETURDATUM Supernatural kommer tillbaka onsdagen den 9 oktober med sin nionde säsong.

Previously on Beauty and The Beast...

2013-09-24

TIDIGARE PÅ...
Efter att Vincent hade en monstruöst bråk med Gabe blev han fångad och flögs iväg av ett Muirfieldteam ledda av Catherines biologiska pappa?!

VÄD HÄNDER HÄRNÄST? Beauty and The Beast startar upp tre månader efter att Vincent flögs iväg av Muirfieldteamet och Catherine har svårt att hantera förlusten. Heather tror att det handlar om deras pappas olycka och hon har inte heller berättat att pappa inte alls är pappa och hon vet inte heller om eller hur hon ska berätta det för Catherine. Vart Vincent håller hus är snabbt etablerat men hur eller om han kommer ifrån Muirfield kan vi bara spekulera i. Kanske kan Cat få hjälp av det andra odjuret i hennes liv?

BONUSSPOILER Serien ska släppa "veckans mord" temat (inte mig emot eftersom det var det som var felet med serien i början). Vi kommer dock får se Cat och Tess jobba med fall som har en del i seriens mytologi.
 
RETURDATUM Beauty and The Beast återkommer tisdagen den 8 oktober.

30 dagars TV utmaning - Dag 24

2013-09-24
Bästa citatet från en TVserie.
Egentligen så har Gilmore Girls hur många bra citat som helst och det är den serien som jag bara måste välja idag men ännu bättre än deras citat är scener där Lorelai bara kräks ur sig ord och funderingar. Jag bara älskar det!
 

Previously on Hart of Dixie...

2013-09-24


TIDIGARE...
Tre favoriter från Bluebell, Zoe, Wade och George, ger sig alla ut för att hitta sig själva under sommaren. Två av dem lämnar Bluebell medans Lemon bestämmer sig för att våga satsa på kärleken igen och Lavon och Annabeth lät sin romans bli känd i stan.

VAD KOMMER HÄRNÄST? Säsong tre startar upp fem månader efter säsongsfinalen vi kan förvänta oss att ingen är som vi kanske borde förvänta oss. Zoe hade en underbar sommar i New York, George har insett att han inte borde släppt Tansy så fort och Wade slavar vidare på The Rammer Jammer tillsammans med Lemon som i sin tur njuter av sitt hemliga förhållande med någon.

BONUSSPOILER Världen i Hart of Dixie kommer växa mer i säsong tre. Vi kommer få träffa Bricks mamma, Harley Wilkes familj (vilket för Zoe innebär hennes kusiner!) och även Annabeths föräldrar för första gången.

RETURDATUM Hart of Dixie kommer tillbaka tisdagen den 8 oktober.

En liten jobbresa...

2013-09-23
sätter käppar i hjulet i ett par dagar nu för mitt bloggande. Jag åker till Trelleborg imorgon för att stanna över natten och gå på lite möten och så där. Kommer hem först på onsdag kväll så det kommer bli ganska lugnt här under de dagarna. Ska dock passa på att njuta av lugnet på kvällen på hotellrummet och kolla in lite säsongspremiärer. Det finns ett par tidinställda inlägg så klart men något annat kommer jag tyvärr inte hinna med...
 
Bjuder på lite bilder på några av mina favoritklänningar från nattens Emmygala...
 

30 dagars TV utmaning - Dag 23

2013-09-23
Mest störande karaktären på TV.
Åh det finns ju så många som man verkligen avskyr. Ta Janice i Vänner till exempel, den människan kunde verkligen spräcka glas med sin röst. Usch! Som Chandler någon gång sa, hon fick hans pungkulor att springa upp och gömma sig. Det skulle mina också göra om jag hade några. Henry i Once Upon A Time är så jäkla jobbig att man ärligt talat vill slå honom rakt igenom TVn och Georgina ifrån Gossip Girl ska vi inte ens tala om. Jag blir ilsken bara jag tänker på henne...
Men värst är helt klart Andrea från The Walking Dead. Hur många gånger har inte hon haft chansen att döda Guvernören och inte gjorde det? Hur många gånger har hon skällt på folk och tjafsat om att dom inte gjort något när hon själv bara slappat? Hur många gånger har hon ändrat åsikt mitt i ett avsnitt för att till nästa ha ändrat sig tillbaka igen? Detta är inte en människa som jag kommer sakna! Jag tyckte knappt synd om henne när hon dog i säsongsfinalen i våras.
 
 

King & Maxwell är nerlagd

2013-09-22
Så har ännu en sommarserie gått i graven och det är en för 2013 nya serien King & Maxwell. Jag tittade från början eftersom Ryan Hurst (från sons of Anarchy) var med och skulle spela en seriemördare. Det visade sig att han inte var någon seriemördare utan världens mysigaste.
En helt okej sommarserie tyckte jag. Lättsam och skämtsam och det var precis en sån serie som jag vill ha under sommaren. Tyvärr kommer King och Maxwell inte få lösa några fler fall och jag kan erkänna att jag kommer sakna deras snicksnack sinsemellan.
 

30 dagars TV utmaning - Dag 22

2013-09-22
Bästa seriefinalen.
 
Den enda som går att välja här är M*A*S*H. Serieavslutningen är så fantastiskt tragisk, sorgsen och mitt i allt väldigt rolig och man kan inte låta bli att gripas. Helt klart den bästa seriefinalen någonsin!
 

30 dagars TV utmaning - Dag 21

2013-09-21
Favoritparet att "shippa".
 
Delena utan tvekan. Jag fullkomligt älskar gnistorna som är mellan Elena och Damon i The Vampire Diaries. Det ska bli spännande att se om de kommer hålla kvar i Delena i serien nu när Ian Somerhalder och Nina Dobrev har gjort slut i verkligheten men de känns som proffs så jag har svårt att tro att dom skulle lämna en av byggstenarna i serien helt bara för att de gjort slut.
 


Sen är det bara att erkänna att jag älskar Dean från Supernatural och Brooke från One Tree Hill tillsammans. Tänk om de kunde göra en serie med dessa två? Då skulle jag vara i sjunge himlen! Jag menar titta på denna videon som någon klippt ihop på youtube... Helt underbar!

30 dagars TV utmaning - Dag 20

2013-09-20
Favoritkyssen.
Need I say more? Detta är så romantiskt, komiskt och underbart och jag satt på moln när jag såg denna scenen första gången.
 

Trailer för True Detective

2013-09-20
Jag har alltid haft väldigt svårt för Matthew McConaughey, han har alltid känns som han är lite för mycket på något sätt. Men jag kan erkänna att denna trailern för hans nya serie True Detective gör mig väldigt nyfiken. Spännande, twisted och mörk är tre ord jag kommer att tänka på när jag ser den. Den 23 januari 2014 kommer den först ha premiär och jag kommer defenitivt kolla in denna, trots Matthew.
 
 

Previously on The Vampire Diaires...

2013-09-20
 
TIDIGARE PÅ...
Stefan som tydligen är Silas dubbelgångare blev inlåst i en kista och slängd i floden av Silas. Elena valde Damon, Katherine blev mänsklig och Bonnie räddade Jeremy fast hon själv är fortfarande ett spöke.

VAD KOMMER HÄRNÄST? Den nya säsongen startar tre månader efter säsongsavslutningen i våras och det har varit en relativt lugn sommar i Mystic Falls. Men i stadens som huserar allt övernaturligt så finns det inte en chans att det ska vara lugnt allt för länge, speciellt som Silas har tagit Stefans plats. På den romantiska fronten så kan Damon och Elenas smekmånad bli avbruten av Elenas vänskap med en collegestudent. Caroline är fokuserad på Tyler även om han ännu inte kommit tillbaka, men när han väl gör det så kommer det bli en väldigt vacker stund.

BONUSSPOILER Matt kommer få en härlig storyline efter hans återkomst från europa. Denna säsongen ska Matt inte bara finnas i periferin utan få en väldigt intressant story i år utlovas det från TVDlägret.

RETURDATUM The Vampire Diaries återkommer fredagen den 4 oktober.

Recension: Sleepy Hollow

2013-09-19
Det är inte så många nya serier denna säsongen som lockat mig faktiskt och Sleepy Hollow var faktiskt inte en av de som gjorde det. Jag tänkte inte se piloten ens en gång för det kändes verkligen inte som nåot jag ville se. Sen läste man på twitter hur galet bra pilotavsnittet varit och då var jag ju tvungen att kolla in denna nya serie.
 
 
Ichabod Crane är officer i brittiska armen och skickas till den kolonin i nordamerika för att slå ner upproret som börjat resa sig där. Istället blir han dubbelspion för General Washington och hjälper dem i deras frihetskamp. På slagfältet träffar han en man i mask som genast försöker döda honom. Han dör inte av kulorna som går in i hans kropp och mannen utan ansikte dör först när han får sitt huvud avhugget. Crane som själv blev skadad tuppar av och när han sen vaknar är det i en underjordisk grotta, begravd i lera. Problemet är bara att han vaknar upp under 2013 och mannen han slogs med på slagfältet nu terroriserar den lilla staden Sleepy Hollow som Den huvudlöse ryttaren...
 
Här tappade dom mig när jag såg trailern och jag trodde verkligen inte att detta skulle vara något för mig. Men jag kan erkänna att jag faktiskt gillade detta pilotavsnittet. Det fanns en större story bakom hela "mannen utan huvud springer runt och dödar folk". I en stad där det finns häxor (både goda och onda), odödliga präster och vita demoner som skrämmer små barn så är det märkligt att folk inte är medvetna om allt som händer i denna lilla staden. Men så är det ju alltid, myndigheterna har noll koll eller så är de så korrumperade att de inte bryr sig. 
Självklart är det löjligt men det är underhållande och det är ibland lite skrämmande. Den läskiga vita demonen var bara fjantig men man får sig några skratt när den huvudlöse ryttaren byter ut sin yxa mot gevär i multum. Skämten mellan Mills och Crane är också ganska roliga och de har en vänskaplig kemi som jag tycker om...
 
Ett väldigt bra pilotavsnitt som sagt som faktiskt förvånade mig mycket men frågan är om de kan hålla kvaliteten uppe och spänningen likaså. Jag hoppas det för även om jag inte ville se denna så kan jag erkänna att jag är väldigt glad att jag gjorde det.

30 dagars TV utmaning - Dag 19

2013-09-19
Bästa rollsättningen i en TV-serie.
 
Jag tyckte att det märktes så väl att alla skådisarna i Vänner verkligen älskade varandra. De matchade varandra och gjorde varandra bättre hela tiden och jag kan aldrig tänka mig att någon annan skulle kunna spela en av rollerna. Det är verkligen en rollsättning som är perfekt!
 
 

Veckans TV (v.38)

2013-09-19
Förra veckan var det Sons of Anarchy och denna veckan var det ännu en höstserie som hade premiär, nämligen Bones. Dock så har vi fått säga adjö till Under The Dome som visade sitt sista avsnitt för säsongen.
 
Bones - 9x01 - The Secrets In The Proposal *Säsongspremiär* 
Usch vilket sorgligt avsnitt. Jag tror faktiskt inte att jag gråtit till något Bonesavsnitt innan men detta satte sig verkligen i hjärteroten. Man är inte vana vid att se Bones och Booth så här, att knappt kunna prata med varandra eller ibland ens kunna titta på varandra. Jag tyckte så synd om Booth som verkligen försöker göra det rätta och så får han lida så otroligt.
Jag tyckte inte om hur Angela betedde sig. Visst hon förstår inte varför han inte ville gifta sig med Brennan och hon vill bara skydda sin vän men jag tycker ändå att de borde känna honom tillräckligt väl nu efter alla dessa år att de kan sätta lite mer lit till honom. Men det var ju tur att Bones faktiskt insåg att hon kan lita på Booth och han kommer berätta sanningen för henne så fort han kan.


Under The Dome - 1x13 - Curtains *Säsongsfinal* 
Så det var alltså Julia som var Monarchen? Jag tyckte faktiskt att det var ett lite tråkigt val, hade varit kul om det var Barbie som var den som skulle leda Chester's Mill egentligen och så försöker Big Jim döda honom.
Tyckte det var lite väl att bygga en galge för att hänga folk utanför stadshuset. Jag menar är det en western det här? Eller kanske medeltiden? Det visar ju bara på hur sjuk i huvudet Big Jim är men det är ingen som reagerar! Inte ens Linda som ska stå på rättvisans och sanningens sida?! Det är för mig helt uppåt väggarna att hon inte reagerar. Alla tror på den där lille dvärgen och springer i hans ledband. Big Jim verkar tro att han, eller kanske Junior, är någon jäkla Gud men jag tror ärligt att han snarare är djävulen. Junior tuggar så klart i sig detta eftersom han inte kan låta bli att tro att han är lite bättre än alla andra.
Är det aliens som det handlar om detta? När ficklampan lös på "varelsen" så var den ju bara svart så jag vet inte vad annat det kan vara. Men den pratade ju i alla fall om att kupolen är till för att skydda dem och dom kommer snart få se från vad... Det spåret har jag varit inne på väldigt länge men frågan är ju vad som de behöver skyddas från och varför just de ska skyddas!
Det ska bli så spännande att få veta mer när Under The Dome är tillbaka nästa sommar!
 
Covert Affairs - 4x10 - Levitate Me 
Så finns alltså inte Annie Walker något mer. Fast hon är ju inte död, det trodde väl ändå inte någon eftersom hela serien hänger på henne, men nu får hon hitta på något annat namn i alla fall. Jag kan erkänna att jag blev väldigt förvånad av att Caulder hjälpte henne, jag har hela tiden trott att han hade teamat ihop sig med Henry men nu hjälper han Annie att sätta dit honom istället. Jag är så nöjd över den twisten! Synd bara att Auggie ska behöva gå runt och tro att Annie är död.
 
Sons of Anarchy - 6x02 - One One Six
Jag gillade inte detta avsnittet, alls! Det var för rått och för grovt och för hemskt bara. Jag vet inte om Juice blev ombedd av Jax att döda den där stackars mamman men han har ju blivit lite av en Prospect igen och att döda de som Jax vill ha dödade faller ju på hans lott då. Jag har en känsla av att Juice inte kommer överleva säsongen om det fortsätter så här... 
Men om nu Jax fick henne dödad så förstår jag inget alls. Han vill gå mot en laglig verksamhet och inte dra på klubben en massa olaglig skit men han har inga problem med att godkänna mordet på en förtvivlad mamma? Jag kan förstå att Tara vill skilja sig ärligt talat. Jag skulle aldrig vilja ha mina barn bland vapen, knark horor och rädslan för att något annat gäng ska skjuta upp klubblokalen. Jag skulle sticka så fort jag bara kunde! Kan inte hon ställa upp som vittna för den där galne expolisen och få en ny identitet som han lovade Clay? Då kommer hon bort med barnen och Clay blir dödad i fängelset. Win - win!

30 dagars TV utmaning - Dag 18

2013-09-18
Bästa titelsekvensen.
 
Jag avskyr titelsekvenser som är långa. Det ska vara kort och koncist och inte stjäla värdefull tid från serien. Supernatural har de perfekta titelsekvenserna som är olika för varje säsong som går... Dessutom har de olika titelsekvenser för lite speciella avsnitt... I love it!
 

Förhäxad - Säsong 6

2013-09-18
Så har jag hunnit med ännu en säsong av Förhäxad och jag börjar tycka det är lite tråkigt att jag närmar mig slutet nu. Jag älskar fortfarande denna serien trots att den har så många år på nacken. Bara två säsonger kvar nu men här kommer i alla fall mina tankar om säsong 6.
 
 
Favoritavsnitt.
Jag skulle nog vilja säga avsnitt nummer 10 för säsongen, "Chris-Crossed". Det är så spännande att få se mer från framtiden och hur hemsk Wyatt kommer bli (fast det kommer han ju inte nu eftersom de räddade honom från Gideon).
 
Favoritkaraktär. Denna gången kan jag inte säga annat än Chris. Han är så spännande, så motsägelsefull och så intressant och jag har verkligen hejjat på honom under hela säsongen. Tur att han fick känna av sin pappas kärlek innan han dog!
 
Bästa paret. Piper och Leo så klart, trots att de inte var ett par under hela säsongen. Men man kände av kärleken emellan dem även om de inte var tillsammans alls. Sen tyckte jag verkligen om Phoebe tillsammans med Jason också men det höll ju inte tyvärr.
 
Bäst i säsongen. Ganska mycket faktiskt, jag gillade ju så klart hela Chris-storyn, Piper och Leos kärleksproblem och Paiges övertagande som "storhäxan".
 
Sämst i säsongen. Phoebes hår? Avskyr den frisyren på henne! Nej men ärligt talat så tyckte jag inte om hela Gideon är ond storyn. Ja, de försökte göra något nytt men The Elders ska ju verkligen stå på systrarnas och Leos sida, inte försöka döda deras barn.
 
Övriga kommentarer. Jag trodde att jag skulle sakna Cole under denna säsongen men det har jag inte gjort så kanske har jag kommit över min Coleförälskelse? Antagligen inte men jag sveptes med i alla andra storys och Chris
 
Betyg. 4/5. Jag tycker inte att denna säsongen har varit riktigt lika bra. Kanske för att jag inte tycker att flera av demonerna hållt måttet denna säsongen men allt annat har varit top notch!

Sweet dreams!

2013-09-17
Efter en dag fullspäckad med jobb och sen på kvällen föräldramöte för den älste så är jag nu riktigt trött och ser fram emot att gå och lägga mig... Men jag kom över några lättklädda bilder på pojkarna i Arrow som jag tänkte att jag i alla fall måste dela med mig av! Lite uppfriskande tycker jag att det är att det inte är tjejerna denna gången som ska klä av sig kläderna för att dra tittare...
 

30 dagars TV utmaning - Dag 17

2013-09-17
Favorit miniserie. 
Band of Brothers. Utan att tveka. Jag har aldrig sett något som är så hjärtskärande och verkligen som denna serien. Detta är enligt mig ett måste och har man inte sett denna 10 delar serie om hemskheterna i andra världskriget så borde man göra det så fort som möjligt. 
  

White Collar har fått ett startdatum...

2013-09-16
Jag satt i början av sommaren och undrade varför White Collar inte kom tillbaka med sin femte säsong och först för ett par veckor sedan fick White Collar äntligen ett startdatum. Närmligen 18 oktober kommer Neal och Peter komma tillbaka till våra TV-apparater. Eller era TV-apparater, för jag får lägga White Collar på vänt lite. Det är så mycket att se att jag måste rensa lite och detta är en av serierna som får ligga på is.Känner jag mig själv rätt så kommer jag titta ikapp under nån vecka när det är dåligt med serier och det kommer säkert komma ett tankeinlägg om hela säsongen så småningom men detta kommer inte bli en av serierna som det kommer veckosammanfattning om. Och jag kan erkänna att jag inte är speciellt ledsen över det heller. Jag tycker tyvärr att White Collar har förlorat lite av charmen och då kan jag lägga den tiden på att kolla in någon av serienyheterna i höst istället.

30 dagars TV utmaning - Dag 16

2013-09-16
Min "guilty pleasure" show.
 
Ärligt talat så har jag ingen serie som jag tittar på fast skäms lite för det. Det jag ser tycker jag är bra och mer än så är det inte. Dock kan jag väl i efterhand tycka att det är ganska pinsamt att jag tyckte Baywatch var så jävla bra som jag gjorde..
 

Previously on Revenge...

2013-09-16
 
TIDIGARE PÅ...
Initiativet hände och det var obeskrivligt. Declan dog efter att Conrad strulat till det i vanlig ordning, detta ledde till att Jack nästan dödade papa Grayson men han avbröts av Emily som avslöjade att hon egentligen är Amanda. Victorias länge sedan försvunne son återkom och Nolan blev arresterad för inblandning i Padmas död. 
 
VAD KOMMER HÄRNÄST? Revenge har fått en ny showrunner och det kan antingen förstöra allt eller få allt så mycket bättre. Vi hoppas på alternativ nummer två, i och för sig kan ju allt bara bli bättre efter säsong tvås Initiativet. Säsongen kommer starta med en flashforward (i vanlig ordning), denna gången till Emilys bröllop. Vi kommer även få se vad som hände med Charlottes graviditet och hur Declans död påverkade henne.

BONUSSPOILER
I premiären så kommer vi få veta vad som hände med Emily och Jack efter att han fick veta hennes stora hemlighet. De har inte precis varit i kontakt och det finns mycket olöst mellan dem. När de löst dessa saker så kommer det vara en helt annan dynamik mellan dem som är väldigt oväntad.

RETURDATUM
Revenge återkommer måndagen den 30 september.

Tomboy KC

2013-09-16
Så har ännu en kändis fallit för "blogga om mode" trenden som har hållt i sig i så många år nu och det är ingen mindre än Arrows Katie Cassidy. Jag är inte jätteintresserad faktiskt av vad hon kan ha att säga om modetrender och annat, hade mycket hellre sett en behind the scenes blogg om Arrow men man kan inte få allt här i världen.
Det som är nytt med denna bloggen är att hon faktiskt har en webshop också så är ni intresserade av den och hennes blogg så gå in på tomboykc.com och kolla in den där!
 

30 dagars TV utmaning - Dag 15

2013-09-15
Kvinnliga favoritkaraktären.
 
Lorelai Gilmore var inte alltid den perfekta mamman men hon gjorde allt hon kunde för sin dotter samtidigt som hon levde sitt liv med humor, kvickhet och en jäkla ryggrad. Samtidigt som hon uppfostrade Rory till en ung kvinna så lyckades hon starta ett eget framgångsrikt företag och hitta kärleken i Luke. Åh som jag saknar denna karaktären på min TV.
 

30 dagars TV utmaning - Dag 14

2013-09-14
Manliga favoritkaraktären.
 
Åh Damon. Han kom in i serien som den onde som ville göra sin Stefans liv till ett helvete för att kvinnan han älskat för över 100 år sedan istället älskade hans lillebror. Sakta men säkert förvandlades han och blev den där farliga mannen som långt inne i bröstkorgen hade ett hjärta av guld. Mycket av hans charm beror ju helt klart på Ian Somerhalder och hans känslomässiga tolkning av rollen och så dom där ögonen...
 

Förhäxad - Säsong 5

2013-09-14
Det gick fort att kolla på denna säsongen av Förhäxad eftersom jag har legat hemma sjuk i ett par dagar. Jag hoppade kvickt på säsong 6 men här kommer lite av mina tankar om säsong 5.
 
 
Favoritavsnitt. "The Day The Magic Died" för då föddes bebisen! Hur kan man inte älska avsnitt där det föds bebisar!?
 
Favoritkaraktär. Fortfarande Phoebe men jag gillar Paige mer och mer för varje avsnitt. Sen gillar jag den mystiska Chris, jag vet ju vem han är och varför han egentligen kommit men jag kommer ihåg när jag såg serien för första gången så var man helt förvirrad av säsongsavslutningen. Nu förstår man alla hans handlingar lite mer och jag tycker det är en intressant situation.
 
Bästa paret. Piper och Leo. Så fort de två började få problem så insåg jag hur mycket jag faktiskt tyckte om de två. Det är så hemskt i slutet av säsongen när Piper inser att Leo håller på att bli en Elder.
 
Bäst i säsongen. Coles alla försök att ta livet av sig var otroligt roliga. Jag gillar uppenbarligen Cole när han är självmordsbenägen och galen. Jag tycker att hela säsongen höll en ganska hög nivå och jag tycker faktiskt att serien blev bättre efter att Cole tillslut dödades en gång för alla.
 
Sämst i säsongen. Första avsnittet efter att babyn är född "The Babys First Demon". Jag vet inte varför men jag har aldrig gillat det avsnittet.
 
Övriga kommentarer. Tyckte så synd om Cole i början av säsongen, han var så sorgsen och alla ville bara bli av med honom. Trots att han var en ond människa, eller demon egentigen, i grund och botten så tycker jag fortfarande väldigt mycket om honom!
 
Betyg. 4/5 Denna säsongen var inte lika bra som säsong 3 och fyra men det är fortfarande en väldigt underhållande serie och jag

Previously on Grey's Anatomy

2013-09-13
 
TIDIGARE PÅ...
Trots att det var en spännande förlossning så kom tillslut Meredith och Dereks son Bailey och Alex och Jo delade sin första kyss. Nyförlovade April erkände sina känslor för Jackson och två par, Cristina och Owen och Arizona och Calle, gjorde slut. Och Richard låg på golvet i sjukhusets översvämmade källare i vatten som var strömförande.

VAD KOMMER HÄRNÄST 
Richards öde avgörs i premiären som startar upp direkt efter säsongsfinalen. Vi kan förvänta oss intressanta följder efter att April erkände sin kärlek för Jackson. Tydligen kommer dessa två inte uppföra sig speciellt vuxet alla gånger över detta. Callie och Arizona har en väldigt massa jobb framför sig. Lauren kommer inte vara med mer för att komplicera saker mellan Callie och Arizona men det kommer ändå vara en lång, om inte omöjlig, väg framför sig. Callie kommer, otroligt nog, vända sig till Meredith och Cristina för att få stöd.

BONUSSPOILER
I den nya säsongen kommer Meredith och Derek tackla stora frågor som "Är det möjligt att ha allt?" och "Om man har allt är det man gör då nog eller gör man inget bra nog?"

RETURDATUM Grey's Anatomy kommer tillbaka fredagen den 27 september med ett dubbelavsnitt.

30 dagars TV utmaning - Dag 13

2013-09-13
Favoritserien som liten.
 
Jag älskade serien om familjen Huxtable. Jag vet inte vad den kallades här i Sverige men den hette The Cosby Show på engelska efter mannen som hade huvudrollen, Bill Cosby. Jag vet inte varför jag gillade den så mycket men det var en sån där perfekt liten sitcom som var så där snäll och gullig. Dessutom lärde jag mig väldigt bra engelska på att titta på den. När den gick hade vi inte ens börjat läsa engelska i skolan men jag förstod väldigt mycket redan då... Så TV är inte bara dåligt...
 

Previously on Revolution...

2013-09-12

TIDIGARE PÅ...  Aaron och Rachel satte på strömmen igen men när dom gjorde detta så startade de en kedjereaktion som ledde till en kärnvapenattack mot Atlanta och Philadelphia. Vem som låg bakom det är oklart men kanske den Kubaboende amerikanske presidenten. Neville avsatte Monroe, som släpptes fri av Miles och Nora dog i kaoset när "Tornet" skulle stormas.

VAD KOMMER HÄRNÄST? 
Livet är inte så lätt för Charlie och de andra när vi återkommer till dem tre månader efter händelserna i säsongsavslutningen. Strömmen fungerar inte längre, två städer är förstörda och till och med halsbanden är döda. På grund av all förstörelse är Matheson familjen förstörd och Charlie lämnar det som är kvar av familjen och slår sig ihop med en prisjägare som heter Adam. Rachel fåt ett nervöst sammanbrott, Neville och Jason åker österut för att hitta mamma Neville och se förstörelsen på egen hand. Monroe å andra sidan försöker ligga med alla kvinnor inom räckhåll samtidigt som han försöker dricka upp alla alkoholhaltiga drycker i närhet.

BONUSSPOILER
Aaron kommer hitta kärleken i en väldigt religös Texasbo. Om kärleken är besvarad låter vi vara osagt.
 
RETURDATUM Revolution kommer tillbaka torsdagen den 26 september. Jag kommer dock spara avsnitten och se hela säsongen i vår. Jag måste korta tittlistan lite så detta är en som ryker tyvärr.

30 dagars TV utmaning - Dag 12

2013-09-12
Ett avsnitt som jag sett mer än 5 gånger.
 
Det är ju inte bara ett avsnitt det utan alla serier som jag tycker väldigt mycket om tittas ju om på x antal gånger... Men Supernatural. Grey's Anatomy. One Tree Hill och Gilmore Girls har jag defini9tivt sett hela serierna fem gånger, Om inte mer!
 
 

Veckans TV (v.37)

2013-09-12
En höstpremiär denna veckan och nu är det inte långt kvar innan varenda dag bjuder på något bra! Denna veckan var det Sons of Anarchy som kom tillbaka med sin sjätte säsong!
 
Under The Dome - 1x12 - Exigent Circumstances
Not guilty! Vilken lättnad att Barbie sa att han inte var skyldig till alla Jims illdåd. Jag satt och var så arg och så rädd att han faktiskt skulle erkänna sig skyldig. Jag hoppas bara att Angie kan få Julia och rädda Barbie innan en pöbel gör slut på honom.
Ärligt talat, hur dålig är inte Linda som polis? Hon kan ju inte bara anta att det är Barbie som dödat Dodie? Det finns ju faktiskt något som heter bevis. Ja det är misstänksamt att han stod med en pistol vid Maxine och Ottos kroppar men Big Jim var också där och honom har hon ju misstänkt innan så varför är hon så lätt att missleda? Det är så märkligt och så jävla irriterande!
Jag hoppas verkligen att dom snart blir av med Big Jim. De skulle verkligen ha dödat honom när de hade chansen! Populationen sjunker i en rasande fart när han är igång. Nu måste väl ändå barnen berätta om alla hot som de fick höra när de satt i cellerna? Det måste väl Linda ändå lyssna på?
Det verkar ju verkligen som att Junior misstänker sin pappa nu. Gick han till kupolen för att få vägledning eller ett svar på vad han ska göra? Döda pappsen säger jag men det är ju så klart inte så lätt som det låter...
Säsongsavslutning nästa vecka och det lär väl vara spännande som tusan gissar jag!
 
Covert Affairs - 4x09 - Hang Wire
Älskade sista scenen när Henry säger på TVn (lite fördolt och finurligt så klart) att hämnden är hans men han borde nog passa sig för Arthur nu. Hans ilska och sorg kommer inte heller vara att leka med nu! Jag är riktigt ledsen över att Teo är död. Jag hade den känslan redan i början av avsnittet när Annie nämnde något om att Arthur skulle säga något till Teo själv istället när de kom tillbaka. Fast frågan är ju om han verkligen är död. Det kanske är som Annie misstänkte, att Henry har spioner överallt, och att han på något sätt kommit åt Teo. Hoppas kan man ju alltid för jag vill verkligen se Teo en gång till!
Kan Caulder verkligen vara snäll? Nu har dom helt plötsligt kastat runt hela spelbrädet men å andra sidan så har man ju fortfarande sett den där flash forwarden där Annie blir skjuten av Caulder. Kanske är det bara en illusion för att få sätta dit Henry på något sätt?
 
Rizzoli & Isles - 4x12 - Partners In Crime *Mittsäsongsfinal*
Så fort jag såg att det var två fall denna veckan så tänkte jag direkt på filmen Främlingar på tåg och tydligen hade jag helt rätt också. Ibland undrar jag varför jag kollar på denna serien för det är så simpla fall men det är lite det som är tjusningen med det också. Man behöver inte fundera speciellt mycket och det är ganska skönt under sommarmånaderna när man har semester.
Två avsnitt kvar under säsongen och när de kommer visas har jag inte en aning om men jag har för mig att de brukar visa de sista avsnitten i november. Så det blir en liten cliffhanger fram tills Rizzoli & Isles börjar igen.
Vad tror ni, kommer Jane säga ja till Casey? Jag vet faktiskt inte, hon är så fast i sina egna banor och hon skulle ha jättesvårt för att faktiskt vara någons fru men å andra sidan så skulle det inte göra något att få in en ny dynamik i serien. (Dessutom behövs det väl komma in någon ny kille nu när Lee Thompson Young har dött.)
Jag måste säga dock att jag känner mig lite lurad... Kunde dom inte komma på ett bra frieri eller hade don inte tid för det? De kunde väl struntat i Mauras sure jäkla farfar och slängt in ett riktigt romantiskt frieri istället!
 
Sons of Anarchy - 6x01 - Straw *Säsongspremiär*
Självklart är det första man ser Otto som bli våldtagen av en annan man. Jag är ledsen men det där var något som jag aldrig någonsin ville se och hoppas att jag aldrig får se igen! Men hans våldtäkt var ju tyvärr inte det värsta i avsnittet.Ett barn öppnade eld i en skola och detta antagligen med ett vapen som SAMCRO har smugglat. Undra vad detta kommer få för efterverkningar på klubben och hela samhället.
Tara sitter i fängelse och där verkar någon ha attackerat henne med en sax! Det var den värsta frisyren som jag någonsin sett! Passar inte Maggie Siff eller Tara alls! Hon verkar ju i alla fall gå på hårt inne i fängelset. Jag skulle dock gissa på att det inte bådar så gott för hennes fall att misshandla någon annan fånge.
Väldigt skönt att se att det faktiskt inte var Gemma som gick till polisen och angav Tara. För en gångs skull så gjorde hon inte fel sak. Någon gång ska väl vara den första! En annan som sitter i fängelse är ju Clay och jag är inte det minsta förvånad över att han vände och nu ska börja snacka med den där påtände expolisen. Avskyr båda två!
Jag är så jävla besviken på Jax. Otrogen igen. Den stackars tjejen han var otrogen med förra gången får huvudet smällt i en bänk av mamma Gemma så den där madammen som han låg med i slutet borde nog se sig för... Var inte hon lite väl gammal för honom? Ick!
Hela den där Chibs/Juice grejen förstod jag mig inte riktigt på. Det är så konstigt att först slå Juice sönder och samman och sen sitter han och plåstrar om honom och det enda Juice säger är att han älskar honom. Jag tycker fortfarande så synd om Juice efter allt han har fått utstå och jag har väldigt svårt att klandra honom för vad han gjorde!
Tig kan jag inte låta bli att älska! Han är så skadad och så förstörd att man inte kan göra annat än att tycka om honom. Dränka någon i piss och sen ställa sig och pissa på honom är helt sjukt men det är inte speciellt förvånande eftersom detta är Sons of Anarchy...

Previously on NCIS...

2013-09-11

TIDIGARE PÅ... Efter jakten på Ilan Bodnaar så gick Parsons på Gibbs team  och visade på ett mönster där teamet hade svårt att följa regler, hans mål verkade vara att bli av med Gibbs. Ziva, Tony och McGee sa upp sig i protest och Gibbs blev insyltad i ett topphemligt uppdrag.

VAD KOMMER HÄRNÄST? Säsongen startar upp där den förra slutade, med Gibbs som har Fornell i siktet på sitt gevär, och de två första avsnitten kommer fylla i luckorna på tidshoppet på 4 månader och även belysa Gibbs hemliga uppdrag. Detta är det som öppnar dörren för Cote de Pablos avhopp. I övrigt kommer vi få träffa McGees nya flickvän Delilah, Palmer funderar på adoption och något "roligt" händer  Ducky längre fram i säsongen. Detta kan ju lika gärna vara en massmördare om man känner denna serien rätt...

BONUSSPOILER
Runt mitten av säsongen när serien firar sitt 250e avsnitt så kommer dom fira det genom att göra något i serien som de aldrig gjort innan. Det är utlovat av NCIS teamet att det kommer vara en unik sak.

RETURDATUM
NCIS återkommer onsdagen den 25 september


30 dagars TV utmaning - Dag 11

2013-09-11
En serie som gjorde mig besviken.
 
Det finns så många som man trodde skulle vara jättebra men som sen visade sig vara jättetråkiga och ganska stereotypiska. Jag gillade Ugly Betty precis is början men sen blev det så löjligt och det kändes som om humorn försvann för att istället bli löjligt bara...
 
 

Previously on Chicago Fire...

2013-09-11

TIDIGARE PÅ... Shay och Severides babyförsök förstordes av att Renee kom tillbaka till Chicago med Severides baby i magen. Dawson och Mills sa adjöken och detta gjorde att Mills funderade på att lämna brandkåren och ansöka till polisen istället.

VAD KOMMER HÄRNÄST? 
Sarah Shahi (som nu fått fast jobb på Person of Interest) kommer komma tillbaka för ett avsnitt för att lösa deras babydrama på ett effektivt sätt. Men hennes baby kommer med en twist som kommer påverka Kellys och Shays vänskap och Kellys förhållande med Renee. Casey försöker gå vidare efter Hallies död men vi kommer fortfarande få se lite romantik mellan honom och Dawson. Och frågan om Mills kommer söka till polisen istället är något som inte kommer lösas i första taget.

BONUSSPOILER Trots att spinoffen Chicago PD inte kommer förän i januari någon gång så kommer det vara en hel del crossovers mellan dessa två serier innan dess. Senare kommer även Chicago Fire finnas med i Chicago PDs storys också.

RETURDATUM Chicago Fire återkommer onsdagen den 25 september


Previously on How I Met Your Mother...

2013-09-10

TIDIGARE PÅ... Barney och Robins bröllop närmar sig med stormsteg och Ted planerad att flytta till Chicago medans vi äntligen såg hans livs kärlek, mamman, köpa en biljett i Farhamton. Marschall å sin sida accepterade en domareposition utan att berätta för Lily bara dagar före dars flytt till Italien.

VAD KOMMER HÄRNÄST? Seriens allra sista säsong kommer utspela sig under Barney och Robins 56-timmar långa destinationsbröllopshelg. Det kommer, precis som vanligt, vara en massa flashbacks och flashforwards  Vi kommer bland annat få se pokerspel, glitterfyllda danser (vad nu det innbär), lavetter och kanske även en Robin Sparkles återkomst. Det tvåhundrade avsnittet kommer dessutom avslöja väldigt spännande information, bland annat om mamman.

BONUSSPOILER Barney och Robin kommer ha fullt upp när deras respektive släktingar dyker upp i början av säsongen. Det kommer vara en hel del tuffa familjesituationer för dem.

RETURDATUM How I Met Your Mother återkommer med ett dubbelavsnitt tisdagen den 24 september.

Previously on 2 Broke Girls

2013-09-10
Jag slutade kolla på 2 Broke Girls eftersom jag blev ganska trött på alla köns- och rasstereotypiska skämten hela tiden men i somras insåg jag att jag saknade det och såg hela säsong två på ett par dagar. Så från och med hösten så är 2 Broke Girls med på min watchlist igen.
 
 
TIDIGARE PÅ... Tjejerna försökte tjäna lite extrapengar genom att städa ut en hemligt litet skyffe på Cafet och hittade ett fönster som leder ut mot gatan... en uppenbarelse om hur de ska föra deras företag vidare kommer så klart!

VAD KOMMER HÄRNÄST? Fönstet som öppnade öppnade även dörrarna för tjejerna som nu kommer ha en nerskalad version av deras cupcake butik. Oleg och Sophie har gjort slut och försöker vara vänner, vad det nu betyder för dessa två och Han kommer både få besök av sin mamma och få en kärleksintresse.

BONUSSPOILER Max kommer att hamna i ett riktigt förhållande med en man som verkligen förstår henne. Denna gången kommer killen i hennes liv inte bara vara en snygging som alla andra män i hennes liv utan även en vän. Men tydligen ska han inte vara exakt vad han säger...
 
RETURDATUM 2 Broke Girls kommer tillbaka tisdagen den 24 september.

30 dagars TV utmaning - Dag 10

2013-09-10
En serie som jag inte trodde jag skulle tycka om men som jag nu älskar.
 
Helt klart Sons of Anarchy. Jag drog mig jättemycket för att se denna men min man tjatade och jag gav med mig. Jag blev helt fast! Så har ni inte sett denna så råder jag er att ge den an chans för den är så bra!
 
 

Supernatural får en spin off!

2013-09-10
Visste ni att Supernatural ska få en spin off? Tydligen så var det så lyckat att ha en "in show spin off" när CW gjorde det för att introducera The Originals i våras så nu ska dom göra samma sak med Supernatural. Avsnittet kommer visas först i vår och om det blir väl mottaget så blir det en ny serie till nästa höst skulle jag gissa.
 
Jag vet inte vad jag tycker om denna nyheten faktiskt. Den gör mig rädd att det snart betyder slutet för Supernatural. Vilket inte skulle vara något konstigt för en serie kan inte hålla på i evigheter men som ni alla vet så älskar jag denna serien. Detta skulle ju kunna vara ett sätt att ersätta Supernatural.
Jag hade kunnat köpa en spin off med Bobby möjligtvis eller kanske med Jo och Ellen men eftersom de alla är döda så finns det ingen som skulle kunna fresta mig att se på serien känns det som. Hela grejen med Supernatural är ju brödernas relation och utan den så är det inte lika bra...
 
Vad tror ni? Skulle det funka med en Supernatural spin off eller är det dömt att misslyckas?

J'ai Obtenu Cette

2013-09-09
Nu har jag kollat på förra säsongens sista avsnitt för att komma i stämning för säsongspremiären på onsdag. Trots att jag visste vad som skulle hända så hade jag ändå panik när Jax lämnade över Tig. Även denna gången blev jag så lättad över att det gick som det gick! Ett underbart skruvat avsnitt och jag längtar så otroligt mycket efter onsdag kväll!
 

Förhäxad - Säsong 4

2013-09-09
Det har tagit mig tid att kolla på säsong 4 men det gör egentligen inte så mycket eftersom då tar bara det underbara ännu längre tid att se. Men nu är jag äntligen färdig med säsong fyra och jag ska så klart gå direkt på säsong fem! 
 

Favoritavsnitt.
Long Live The Queen trots att det är det avsnittet som systrarna dödar Cole. Det får mig alltid att gråta men det visar ändå en otrolig syskonkärlek i slutet som är så fin.
 
Favoritkaraktär. Jag fortsätter köra med Phoebe. Jag gillar henne, trots att hon goes evil. Ibland kan kärlek leda oss på villovägar men hon gjorde ju rätt val tillslut. Även om det gjorde ont i allas hjärta att förlora Cole.
 
Bästa paret. Jag älskar ju Phoebe och Cole tillsammans så är det bara.
 
Sämsta paret. Inget faktiskt. När jag sitter här och tänker tillbaka så finns det verkligen inget par som jag inte gillar. Iofs så var det inte så många par i denna säsongen utan det handlade ju mest om att lära känna Paige och få följa historien om Phoebe och Cole.
 
Bäst i säsongen. Att Cole kom tillbaka. Jag är ledsen men det spelar liksom ingen roll hur dumma och onda saker den demonen gör. Jag kommer alltid älska honom.
 
Sämst i säsongen. Att Phoebe accepterar att hon blev av med babyn bara så där. Nog för att det var en demonbaby men det var det enda hon hade kvar av Cole och det borde ju spela in en hel del kan jag tycka.
 
Övriga kommentarer. Jag längtar efter att Piper får vara riktigt lycklig en liten stund. Det känns som att hon inte fick någon ordentlig story denna säsongen, förutom babydramat och inte ens det var speciellt känslosamt eller utvecklat tyvärr. Men hon fick ju ett bra slut på säsongen i alla fall med sin baby!
 
Betyg. 5/5 Jag vet att jag sa att säsong tre är helt klart bäst men jag hade glömt bort hur bra denna säsongen var! Otroligt bra och väldigt känslosamt med Prues och Coles död.

30 dagars TV utmaning - Dag 9

2013-09-09
Bästa scenen någonsin.
 
Det här är ju jättesvårt men den första scenen som jag började tänka på var en scen mellan Brooke och Lucas när dom dansar under Haley och Nathans andra bröllop. Jag tycker det är en sån mysig scen och trots att man känner hur dessa två glider isår så älskar jag ändå känslan av trygghet hos Brooke. Detta är ju inte den bästa men det är ändå en scen som jag tycker otroligt mycket om...
 

Previously on Castle...

2013-09-09

TIDIGARE PÅ...
Efter en lite skakig relation där det skapats lite drama av att Kate blev kysst av en snygg främling, hon oroade sig för vart deras förhållande var på väg och Kate blev erbjuden ett nytt jobb i Washington. Castle å andra sidan är väldigt nöjd som han är och friar till Kate i de sista sekunderna av säsongsfinalen.

VAD KOMMER HÄRNÄST? Castle kommer starta upp igen vid gungorna där säsongsfinalen lämnade paret. Det är väl då svaret kommer. Om det är ett ja eller ett nej håller Castlegänget hårt i. Efter detta tidshoppar serien framåt några månader och då är relationen mellan de båda mer komplicerad än tidigare.

BONUSSPOILER Beckets fiende, den ganska slemmige senatorn, Bracken kommer komma tillbaka.
 
RETURDATUM Castle kommer tillbaka tisdagen den 24 september.

30 dagars TV utmaning - Dag 8

2013-09-08
En serie som alla bör titta på.
 
Sons of Anarchy helt klart. Det är alldeles för få personer som ser denna serien. Det är verkligen en underbar historia om en man som försöker hitta sitt fotfäste inom en motorcykelklubb samtidigt som han dras djupare och djupare ner i det kriminella MC-träsket. Helt underbart, enerverande, förargande och spännande.
 
 

30 dagars TV utmaning - Dag 7

2013-09-07
Det avsnitt jag tycker minst om i favoritserien.
 
Jag fortsätter väl med mitt Supernatural tema när det gäller min favoritserie. En serie som jag verkligen älskar och då är det svårt att välja ett avsnitt som jag tycker är dåligt eller i alla fall sämst. Fast om jag får välja en säsong så blir det inte så svårt i stället. Säsong sju hade dom ju tyvärr kunnat rensa bort helt och hållet.
Inte nog med att det var sämsta bad guy under århundradet med dessa svartslemmiga Leviathans, denna säsongen dödade även av Castiel och Bobby och det är något som är svårt att förlåta. Även om Castiel kom tillbaka i en del i slutet av säsongen igen så är Bobby för alltid förlorad för oss och jag hatade att Dean och Sam förlorade den bästa far de någonsin haft.
 
 

Trailer för Kinnamans RoboCop

2013-09-07
Jag tycker det är så roligt när svenskar tar sig fram i Hollywood och nu är det Joel Kinnaman från Snabba Cash triologin som står för att bli nästa svenska storstjärna i Hollywood. I alla fall om RoboCop går som förväntat på biograferna under 2014. Nu har det precis släppts en första trailer och jag kan erkänna att jag tycker den verkar helt okej. Inte en film som jag skulle se i vanliga fall men eftersom det är Kinnaman så ser jag den gärna...
 
 

30 dagars TV utmaning - Dag 6

2013-09-06
Favoritavsnittet av favoritserien
 
Här måste jag bara välja ett Supernatural avsnitt och det är inte så lite svårt. Jag älskar Bad Day In Black Rock när Sam och Dean hittar en hartass som är förhäxad och de får en otrolig tur. Ända tills Sam blir av med hartassen och allt som tidigare gick bra går åt skogen för honom helt plötsligt. Det är så otroligt roligt att man kan inte sluta skratta. Där får man även den underbara kommentaren från Dean; "I'm Batman!"
När Dean blir infekterad av ett spökvirus och man till slut skräms ihjäl är också fruktansvärt roligt då han är rädd för allt. Som till exempel katter, söta små hundar och vi ska inte tala om inbillade små Lillithbarn.
Helt klart kan vi konstatera att Supernatural är helt klart som bäst närderas humor är på topp och det är den verkligen här!
 

Männen som kunde varit Christian Grey

2013-09-06
Många är männen som ville få chansen att spela miljardären Christian Grey i filmatiseringen av 50 Shades of Grey men tillslut var det britten Charlie Hunnam som knep rollen. Här är några av männen som kampanjerade, läste och till och med tackade nej till rollen?

 
Ian somerhalder kampanjerade för att få spela miljardären som har ett rött "playroom" och ett tag var han den de flesta trodde skulle få rollen. Det var nog många som ville se honom och Nina Dobrev i rollerna som Christian och Ana och jag kan nog erkänna att jag hade inte varit missnöjd alls.
Robert Pattinson är ju den som karaktären Christian Grey baserades på eller snarare Christian Grey baserades på ett fanfic som skrev om Pattinsons Edward Cullen. Väldigt förvirrat det där men jag tror att det var bra att det inte blir Robert i denna rollen faktiskt. För det första så har han ingen sexappeal alls för mig och för det andra så är det honom alla förväntar sig!
Matt Bomer är ju verkligen en fan favorit och många ville se honom i denna rollen. Vissa så mycket att det startat en internet kampanj för att få honom rollsatt istället som Christian. Han hade definitivt gjort rollen på ett bra sätt för han är en otrolig skådis.
Stephen Amell från serien Arrow har berättat i intervjuer att han har varit på möten om rollen men efter det har han inte sagt ett knyst. Hade gärna sett honom i rollen för jisses denna mannen tåls att titta på!
Garrett Hedlund är för mig helt okänd men han ser ut precis så som jag föreställt mig Christian när jag läst böckerna! Utseendemässigt så hade jag varit helt nöjd med det valet men tydligen så har Garrett tackat nej till rollen eftersom han inte ville binda sig för en triologi.
Alex Pettyfer har till och med spelat in en av bokens hetaste scener som en del i sin egen och regissören Gus Van Sants provfilmning. Med det blev det inget så kanske var han inte så bra...
 
Om det inte hade blivit Charlie Hunnam, vem hade ni tyckt skulle spela Christian? Någon av dessa eller kanske till och med någon helt annan?

Veckans TV (v.36)

2013-09-05
En väldigt klen TV vecka detta med bara tre serier som visade. Men det är ju bättre än inget och snart drar höstserierna igång. Nästa vecka sätter Sons of anarchy igång
 
Under The Dome - 1x11 - Speak of the Devil
Så kupolen vill att Big Jim ska dö? Inte mig emot för nu har han verkligen gått för långt! Han radar upp lik i Chester's Mill men han lyckas hela tiden få lagt skulden på någon annan. Nu är det stackars Barbie som får skulden och även om han inte är någon duvunge så förtjänar han inte att få flera mord och mordförsök på sig...
Jag fattar inte varför inte Linda låser in Big Jim, hon vet ju att han är skum och att han gör olagliga saker. Ska hon låta en kriminell människa springa runt bara för att de inte kan komma längre än till kupolens gräns?
Nu kommer Linda jaga Barbie och det lär väl resten av staden också göra. De enda som kanske kan stå på Barbies sida lär väl vara de fyra även om Junior kan ha svårt för den biten gissar jag...
Vem är det egentligen som är monarken? Är det Barbie? Julia? Junior? Eller kanske Joe rent av? Jag har verkligen inte en aning men jag kan erkänna att jag är väldigt nyfiken!
 
Covert Affairs - 4x08 - I've Been Waiting For You
Jag älskade scenen mellan Joan och Teo. Han såg så sårad ut när dom pratade om Arthur och vem hade inte varit det egentligen? Det skulle vara intressant att se Teo som en riktigt medlem i Joans team men om han nu ska åt Henry så lär det aldrig hända. Teo kommer antagligen dö innan denna säsongen är över och det gör mig väldigt ledsen för honom tycker jag vekligen om.
Så det var alltså Henry som låg bakom bombningen  som dödade Teos mamma. Inte konstigt att han är ute efter blod nu. Jag blir så arg när jag tänker på allt som Henry gör och allt han kommer undan med. Och så har han Calder som hjälper honom (i och för sig så är jag inte så säker på det men skum är han) och ställer till det för både Annie, Auggie och Joan. Avskyr den människan!
 
Rizzoli & Isles - 4x11 - Judge, Jury and Executioner
Inte så mycket att nämna i detta avsnittet annat än att det är väldigt svårt att se Lee Thompson Young fortfarande. Jag kommer sakna hans detektiv Frost i serien och jag sitter och grämer mig över den dagen han inte längre är med i Rizzoli & Isles heller...
Väldigt fint av Tommy att hjälpa sin mamma på det där viset. Lite tråkigt att inte Jane tänkte på det när hon fick reda på mammans skulder men samtidigt ville ju inte mamman att hon skulle veta så det är väl kanske inte så konstigt.

30 dagars TV utmaning - Dag 5

2013-09-05
En TV-serie jag inte tycker om
 
Detta är ju en otroligt svår sak att prata om för jag tittar ju inte på serier som jag inte tycker om. Därför blir det ju väldigt svårt att uttala sig om det. Jag kan ju säga att jag har svårt för att bli rädd så en serie som American Horror Story kan jag inte påstå att jag skulle tycka om. Men jag vet ju faktiskt inte eftersom jag aldrig sett den. Jag vågar helt enkelt inte.
 
 

Previously on Bones...

2013-09-04
 
TIDIGARE PÅ...
Booth bröt ju hastigt förlovningen mellan honom och Bones när seriemördaren Pelant hotade att döda ett antal okända människor. Brennan blev hjärtekrossad när Booth bröt förlovningen hastigt och hon har inte ens velat gifta sig innan. Sweets å andra sidan känner skull för den del han spelat i Pelants senaste mördarturne.

VAD KOMMER HÄRNÄST? Bones startar upp flera månader efter "Den stora lögnen" och Booth och Brennans förhållande håller på att förstöras av det som hänt. Det första avsnittet kommer i stort handla om att bröllopet blev inställt men vi behöver inte oroa oss speciellt mycket för paret kommer så småningom lappa ihop förhållandet. Sweets flyttar till staden för att utforska ett nytt jobb och Hodgins återförenas med en familjemedlem.

BONUSSPOILER Någonting kommer hända i avsnitt två som slår ner som en bomb i Cams liv och det kommer påverka hennes romans med Arastoo. Det ska inte vara en sjukdom men det är något som påverkar henne under resten av säsongen.
 
RETURDATUM Bones kommer tillbaka tisdagen den 17 september.

30 dagars TV utmaning - Dag 4

2013-09-04
Din favoritserie
 
Oj. Det finns ju så många. Ska man kolla på komedier så är det Vänner. Tänker man på drama så är det Grey's Anatomy, Revenge och Gilmore Girls. Är det "skräckhumor" man funderar över är det Supernatural. Miniserie kategorin vinner helt klart Band of Brothers. Tjejserie kategorin vinner så klart Sex and the City. Fantasy vinner Game of Thrones och kategorin för ungdomsminne vinner Mitt Så Kallade Liv.
Nåja, detta var en del av dom... Mina favoritserier varierar efter humör men några som alltid kommer tillbaka är dessa ovan. Åh vad jag blev sugen på att se om alla dessa serier igen...
 
 

True Bloods sista säsong!

2013-09-04
Så var det officiellt att True Bloods sista säsong blir säsong sju. 10 avsnitt kommer visas under sommaren 2014 och sen är det bye bye till Sookie och alla de andra övernaturliga varelserna i Bon Temps. För egen del så gör det inget.
Jag tyckte nästan att det hade kunnat sluta redan nu efter denna säsongen (om dom hade struntat i hela "zombievampyr" grejen som jag kallar den). Man ska sluta när man är på topp och det gör ju True Blood nu innan dom (förhoppningsvis) spiller över till överdrivetlandet. Vem försöker jag lura? Där har dom varit många gånger förr...
 
Presidenten för  HBO hade detta att säga om nyheten “Alan Ball took the books by Charlaine Harris, assembled a brilliant cast led by the magnificent Anna Paquin in the role of Sookie Stackhouse, and crafted a show that has taken its many devoted fans on an unforgettable journey. Alan passed the baton to Brian Buckner, who led our fantastic writers and crew in crafting a spectacular sixth season, and he will lead us through the seventh and final season of this amazing show. Together with its legions of fans, it will be hard to say goodbye to the residents of Bon Temps, but I look forward to what promises to be a fantastic final chapter of this incredible show.”
 
Vad tycker du om nyheten om True Bloods sista säsong?
 

30 dagars TV utmaning - Dag 3

2013-09-03
Favoriten av de nya serierna
 
Nu har ju inte höstens serier satt igång än men jag har stora förhoppningar på The Tomorrow People, som startar om 38 dagar, och Star-Crossed, som tyvärr ännu inte fått ett premiärdatum men som antagligen kommer i januari.
CW har ju en förmåga att göra riktigt bra tv så jag hoppas att dom fortsätter i samma bana med dessa två. Vilka nya serier ser ni fram emot av höstens utbud?
 
 

Castingen för 50 Shades of Grey är klar!

2013-09-03
Efter månader och månader av spekulationer, gissningar och önsketänkande för många så har castingen för den kommande filmen om Anastasia Steele och hennes Christian Grey blivit klar. Det är inga mindre än motorcykelbusen Charlie Hunnam från Sons of Anarchy som spelar Christian och Dakota Johnson som var med i 21 Jump Street och Social Network.
 
 
Vad tycker ni om castingen? Charlie Hunnam kommer defenitivt göra ett bra jobb, han är en fantstisk skådespelare som kan få en sten att fälla tårar. Dakota Johnson vet jag inte så mycket om skådespelarmässigt annat än att hon kommer från Hollywood anor i och med att hennes föräldrar är Don Johnson och Melanie Griffith.
Tydligen ska Hunnam och Johnson ha fantastisk kemi och de var tvugna att inför castingen göra något som kallas en "chemistry read" där dom helt enkelt testar kemin mellan dem. Det gick ju uppenbarlien bra!
 
 
Jag är ju inte en av de som sitter och längtar efter filmen eftersom jag tyckte böckerna var ganska dåliga och det kändes som att de var skrivna av en 15åring. Det fanns tyvärr ingen författartalang bakom orden tyvärr och även om böckerna hade kunnat vara bra så sumpade E.L James hela storyn med bok två och tre...
 
Men jag kommer självklart kolla in filmen när den kommer, säg en som inte kommer göra det!

Damon Salvatore

2013-09-02
Jag gissar att det inte bara är jag som längtar tills The Vampire Diaries börjar igen och nu är det faktiskt bara 32 dagar kvar. Det är ju tyvärr inte så bara men tills dess så kan vi passa på att njuta av denna vackra bilden på denna vackra mannen. Allas vår favorit Damon.
 

30 dagars TV utmaning - Dag 2

2013-09-02
En TV-serie som du önskade att fler människor såg.
 
Just nu vore det The Glades eftersom den precis blev nerlagd efter en säsongsavslutning med en cliffhanger utan dess like. Antagligen ett sätt för dom att försöka få bolaget att förnya serien trots dåliga tittarsiffror. Men det gick inte vägen...
 
Men annars så är det så klart Supernatural. Jag vet att detta inte är en serie som på något sätt har dåliga tittarsiffror men jag pushar ändå för denna serien till alla som jag kan. Och de flesta faller precis lika hårt som jag har gjort. Det är humorn, det är känslorna, det är all action och det är broderskapet mellan Sam och Dean. Det är helt enkelt underbart och detta är verkligen en serie som man inte borde missa!

30 dagars TV utmaning - Dag 1

2013-09-01
Nu har jag kommit hem efter en helg helg på östersjöns vackra hav där jag och maken har intagit god mat, druckit god dryck och bara umgåts. Därav den inläggstomma helgen...
Jag hittade en lista hos http://karostvserier.blogg.se/ som jag tänkte att jag skulle norpa. Hoppas att det inte gjorde någonting! Vi börjar med dag ett med en gång.
 
En serie som aldrig skulle blivit nerlagd
 
Vänner. Helt klart. Jag ÄLSKAR denna serien, den var så otroligt rolig och sorglig och jag kände för varenda eviga karaktär. Den var den ultimata komediserien som jag hade hoppats på att den skulle stanna kvar i evighet. Men allt gott måste tyvärr någon gång ta slut och det gjorde även Vänner efter 10 fantastiska år.