När blir det sommarlov?

2012-04-28
Nu är det ju alltid fruktansvärt när serierna tar semester och även om jag älskar sommaren mer än någon annan årstid så längtar jag alltid till september när allt bra sätter igång igen... Nu har vi ju faktiskt några avsnitt kvar av favoritserierna men när är säsongsavslutningarna egentligen?1/5 The Biggest Loser
6/5 GCB
7/5 Castle
8/5 New Girl
10/5 The Vampire Diaries, The Secret Circle
13/5 Once Upon A Time, Desperate Housewives
14/5 Hart of Dixie, Gossip Girl, Bones, How I Met Your Mother
16/5 Criminal Minds
17/5 Missing, Person of Interest, Grey's Anatomy
18/5 Nikita, Supernatural
21/5 House
23/5 Revenge
3/6 Game of Thrones

(Kursiva namn har blivit förnyade för fler säsonger!)

Hej!

2012-04-27
Herre jisses vad tiden går! Livet just nu är inte alls så mycket TV utan snarare träning (måste ju bli riktigt snygg till den stora dagen!) och pillande och planering med tårtor, dukning och menyer... Jag får väl annu en gång säga förlåt helt enkelt... Igår var det bara en månad kvar! Tiden går snabbt!

Men idag har jag faktiskt kollat på fvoritserierna. Har kollat ikapp på The Vampire Diaries och herregud! Förra veckans avsnitt var ju otroligt hett och denna veckans avsnitt grät jag självklart floder till! Men så irriterad jag blir på Elena... Ester står och ska få hennes bror och ex att skjuta på varandra och hon bara står där?! Hoppa upp på ryggen på henne eller slåhenne eller vad som helst! Jag tycker att författarna till The Vampire Diaries borde skriva in lite ryggrad och jävlaranamma i Elena-karaktären nu!


Imorgon är det dags för Revenge igen!

2012-04-18
Efter en väntan som var längre än jag trodde möjligt, nästan två månader, så är faktiskt Revenge tillbaka imorgon. Jag som är totalt besatt av denna serien är självklart överlycklig! Och det verkar som att vi inte kommer bli besvikna på avsnittet "Doubt". Full fart rakt igenom och fler hemligheter! Cant wait!


Julian Fellowes Titanics

2012-04-16
Igår var ju 100års minnesdagen av Titanic tragedin och självklart har det kommit serier och filmer ända sedan det osänkbara skeppet sjönk. Den mest kända är ju självklart filmen från -97 med Leonardo DiCaprio och Kate Winslet och för en historieidiot som mig själv som läst allt som skrivits om Titanic så är ju filmer och serier om detta ämne som lördagsgodis.

Igår passade vi på att titta på det första avsnittet av Julian Fellowes (som självklart är mannen bakom Downton Abbey) miniserie om katastrofen och jag är faktiskt lite besviken. Det första avsnittet gick så fruktansvärt fort och dom har redan skickat iväg livbåtarna. Jag hade hoppats att jag skulle känna lite mer för karaktärerna men som det är nu så sitter jag faktiskt och undrar var Jack och Rose håller hus. Det är tre avsnitt kvar men jag undrar hur dom ska få mig att bry mig om karaktärerna och deras öden.

Självklart tänker jag inte ge något definitivt betyg på denna serie innan jag har sett alla fyra avsnitten men änså länge är jag inte imponerad...


The awesome Sara Ellis

2012-04-15
Nu har jag tittat på alla tre säsongerna av White Collar och jag kan ärligt säga att jag är en otroligt dålig människa som inte har sett denna serien innan. Jag var dock väldigt orolig inför Hilarie Burtons ankomst i säsong två. Henne avskyr jag på ren princip eftersom jag avskydde Peyton och sen så är ju Hilarie tillsammans med världens sexigaste man, Jeffrey Dean Morgan, mannen som jag har frikort på ;)

Men jag är villig att förlåta henne för detta eftersom Sara Ellis är helt jäkla underbar! Jag älskar den karaktären och hennes batong som hon springer runt med! Jag hoppas att hon fortsätter i serien för kemin mellan henne och Neal är underbar!


Bye Bye Glee...

2012-04-11
Så var det avgjort... Glee var tillbaka idag och jag kan ärligt säga att jag har helt tappat hoppet för denna serie så nu säger jag adjö till Glee. Karaktärerna är skrattretande ytliga och även om det är en serie med många komiska inslag så är det så löjligt att jag kan inte ens sätta ord på det...

Jag skyller på författarna som inte ens kan skriva ordentliga avsnitt. Blaines bror kommer och beter sig väldigt svinigt mot sin bror men ingen av Blaines alla vänner, förutom Kurt, märker något? Rachel får Quinns olycka att handla om henne? Nej, nu är jag färdig med Glee.

Men jag fick i alla fall sett Matt Bomer innan jag sa adjö... Jag fortsätter titta på honom i White Collar istället!


A Storm of Swords

2012-04-11
Just så heter den tredje boken i Game of Thrones serien och vet ni... Det kommer bli även en tredje säsong av succeserien! Och jag kan inte vara annat än lycklig för den tredje boken är helt klart den bästa (av dom fyra jag än så länge har läst). Det händer så otroligt mycket spännande och intressanta saker i tredje boken så detta ska bli väldigt intressant att se!

Men än så länge så har vi åtta underbara avsnitt kvar av den andra säsongen att njuta av...


Game of Thrones är tillbaka!

2012-04-10
Ni har väl märkt att Game of Thrones är tillbaka igen antar jag och det är ju självklart ett väldigt kärt återseende. För det mesta. Dock så tycker jag att de två första avsnitten har varit lite slafsiga. Det känns som att man inte ägnar sig alls åt att introducera nya karaktärer utan bara antar att alla har läst böckerna och ska känna igen nya karaktärer. Och sen så måste dom göra något åt den här fruktansvärda grötiga dialekten vissa av skådisarna har. Jag antar att dom i serien som pratar "mer grötigt och slangit" ska visa på ett lägre stånd i livet men ofta så går det inte att höra vad dom säger!
Min stackars sambo sa att han fattade hälften av vad dom sa igår när vi tittade på det senaste avsnittet och så ska det väl inte vara tycker jag... Men jag som har läst böckerna hänger ju i alla fall med och är förutom dessa två saker ganska nöjd med hur dom än så länge har tolkat boken.

Vad tycker ni om säsong två än så länge?


Tiden bara springer iväg...

2012-04-08
Ännu en gång så får jag be om ursäkt för att jag är så otroligt dålig på att blogga men nu har det verkligen dragit igång på allvar med bröllopsplaneringen och det är nu mindre än 7 veckor kvar. STRESS! Jag har inte kollat på TV på jag vet inte när och jag kan säga att jag kommer ha fullt upp med serier i sommar sen istället trots att dom har uppehåll då.

Good bye One Tree Hill

2012-04-05
Så var det över. Bittert måste jag säga för detta är en serie som jag har älskat i så många år! Tänk så mycket som har hänt i ens eget liv under tiden som man har tittat på denna serie... Under nio år så har jag gått ur gymnasiet, träffat min blivande make, fått två underbara barn, flyttat, jobbat, pluggat, gråtit, skrattat och älskat. Det är inte bara mina favoriter i Tree Hill som har levt... Nu har ju inte jag haft galna mördare efter mig eller fått mina barn kidnappade av galna barnflickor (tack och lov!) men jag har allt också haft härliga år under dessa nio som One Tree Hill har varit en del av våra liv.Så vad kan man säga om finalen då? Det var sockersött precis som väntat och det är väl ett ganska amerikanskt sätt att avsluta sina serier eller? Så här på rak arm så kan jag inte komma på någon amerikansk långkörare som inte gett sina karaktärer gullegull avslut. Här tänker man ju direkt på Tre Kronor så klart!

Jag måste säga att det var för sockersött och en frisk blandning av alla "standard" avslutningar som finns. Fast vanligen så väljer man väl bara en... Det dansades och kysstes i regn, det adopterades barn, det köptes barndomshem, det var graviditeter och lyckade satsningar på både TV-serier och företag. Nämn en "Happy Ending" och det fanns nog fan med i One Tree Hills sista avsnitt...

Men jag tänker förlåta detta sockersöta avsnitt ändå för det är ju faktiskt One Tree Hill, som jag faktiskt blev vuxen tillsammans med, som jag älskat och alltid kommer älska!

The Rockstars of Westeros!

2012-04-02
Nu är den äntligen här, dagen som jag och så många andra har väntat på så länge... Idag kan man äntligen se Game of Thrones igen! Jag har precis börjat läsa på bok nummer fyra så jag är lite för då men det ska bli så otroligt spännande att se hur dom har valt att tolka boken och vilka miljöer dom valt och om det matchar det man har i huvudet efter att ha läst boken Kungarnas Krig.

Men jag måste (tyvärr) vänta tills barnen har lagt sig ikväll eftersom min sambo har väntat lika otåligt han...