Game of Thrones börjar planera för säsong 4

2013-06-30
Det är många, många dagar kvar innan det är dags för Game of Thrones fjärde säsong, som behandlar andra halvan av den tredje boken, men det innebär inte att teamet bakom serien ligger på latsidan. Nu har dom tillsatt rollen för prins Oberyn Martell och den har gått till den chileanska skådisen Pedro Pascal.
Jag tyckte inte att den tredje säsongen var lika bra som den andra men jag ser självklart fram emot den fjärde säsongen ändå. Man har efter fyra böcker fått en relation till de olika karaktärerna som inte är så lätt att släppa. Häromdagen köpte jag bok fem och ska snart sätta tänderna i den.
 
Pedro Pascal

Ny serie: Under The Dome

2013-06-28
Stephen King har jag en väldigt komplicerad relation till. Det hela började med att min 3 år äldre syster läste Jurtjyrkogården av King men hon vågade inte läsa den själv så jag fick läsa högt för henne. Då var jag runt 10-11 år. Inte så passande.
Jag tycker det är jobbigt att bli rädd och jag ser aldrig, eller i alla fall väldigt sällan, på skräckfilmer. Jag tycker helt enkelt inte att det är kul att bli rädd som många tycker. Jag tycker inte om att hjärtat pumpar febrilt och att magen är i knutor. Men så är det ju det med Stephen King att han är en sån fascinerande människa och författare att jag inte har någon motståndskraft när det gäller hans böcker. Därför kunde jag ju självklart inte motstå serien gjord på hans bok Under The Dome. (Jag har faktiskt inte läst just denna boken så jag är helt ovetande när det gäller karaktärer och handling.
 

Helt plötsligt dyker en stor genomskinlig kupol upp över den lilla staden Chester's Mill och ingen vet varifrån den kommer eller varför den finns. Staden är helt avskärmad och allt som var i vägen när kupolen uppstod blev obönhörligt delat. Speciellt makabert är den stackars kon som var precis i vägen och blir till ett väldigt kladdigt stileben.
Karaktärerna är standard i Stephen Kings romaner utan att för den delen kännas repetativa. Det är den mystiska främlingen som gräver en grav ute i skogen, det är småstadsflickan som bara vill komma bort till något annat och något bättre, det är galningen som låser in flickor i stormkällare, det är mystiska händelser och barn som talar i tungor. Och det är så jäkla bra!
 
Det finns vissa saker som är lite för too much, too soon (som galningen som låser in Britt Robertsons karaktär i en stormkällare. Han gick från söt till creepy på mindre än 2 minuter) men på det stora hela så har jag på känn att det kommer bli riktigt, riktigt bra! (Så länge det inte blir för läskigt.) Och det är många som verkar hålla med mig då det första avsnittet sågs av lika många tittare som brukar se de allra största serierna under hösten. Men Stephen King har en förmåga att dra tittare.
Förhoppningen är dock att serien inte drar ut på tiden och bara håller på under denna säsongen. Det är så riktigt bra serier ska vara, en riktigt riktigt bra säsong med ett otroligt bra slut. Om det kommer bli så denna gången är ju bara att vänta och se.
 
Har ni tid över i sommar så är detta verkligen något att se!

Veckans TV (v.26)

2013-06-26
Känns härligt att äntligen vara tillbaka igen! Har saknat mitt TV-bloggande och nu är jag äntligen tillbaka. Hoppas ni tycker det är lika kul som jag tycker!
 
True Blood - 6x02 - The Sun
Ja detta avsnittet var mycket bättre än säsongspremiären. Nu bärjar jag känna för de olika små storylinesen i denna säsongen. Tara gör fortfarande inget för mig och jag tycker hon bara kunde dött när hon blev skjuten i huvudet för ett par säsonger sedan men icke. Henne verkar det som att jag får stå ut med helt enkelt.
Det verkar alltså som hela den där Lillith grejen inte var för att bada i alla människors blod utan snarare att rädda vampyrerna från människan. Eller hade jag fel där? Har aldrig gillat Bill men gjorde det i detta avsnittet. Nu ser jag verkligen fram emot nästa avsnitt!

Falling Skies - 3x04 - At All Costs
Blev inte Hal väldigt snygg så fort han blev "ond" eller vad han nu är? Alltid tyckt att han ser lite mesig ut trots att han ska vara seriens "snygging". Den biten av storyn tycker jag är jätteintressant medans hela babyn är en alien grej är bara jobbig. För vad ska dom göra? Döda bebisen om den nu är en alien? Det går ju aldrig!
Jag undrar verkligen om de "snälla" aliens faktiskt är snälla. Det verkar ju så just nu men dom är så överlägsna att det känns som att dom snart kommer vara serienss baddie. Hoppas det inte är så för det vore alldeles för obvious.
 
The Glades - 4x05 - Apocalypse Now
Zombies! Älskar och hatar dom, som ni vet. Men nu blev folk verkligen sjuka också och började upföra sig som zombies. Storyn har ju helt klart kommit från den tragiska rapporteringen om den stackars hemlösa mannen vars ansikte blev uppätet av en påtänd man...Riktigt läskigt! Inte avsnittet utan den sanna historien då. Som vanligt otroligt lätt att lista ut vem som är mördaren (det är ju alltid den dom intervjuar först) men det gör mig inget för det är lättsamt, roligt och ganska mysigt trots att det handlar om mord och zombies.
 
Rizzoli & Isles - 4x01 - We Are Family *Säsongspremiär*
Åh så glad jag blev att Casey var tillbaka. Inte riktigt lika glad när det visade sig att han skulle åka tillbaka till Afghanistan. Har en dålig känsla om att han inte kommer komma tillbaka därifrån nu när han och Jane är så lyckliga. Veckans mord var en syster som mördade sin egen syster och det är ju bara vidrigt.

Ron Perlman blir Hellboy återigen.

2013-06-25
När jag i morse läste en artikel med titeln "Ron Perlman outs on the Hellboy Make-Up Again" var min första tanke åh nej! Jag gillade första Hellboy, den andra var ett tragiskt drag att försöka tjäna pengar och jag trodde dom återigen skulle liva upp karaktären igen. Men nej, sån otur hade vi inte utan istället var det för välgörenhet som Sons of Anarchy stjärnan drog på sig peruk, en jäkla massa smink och proteser för att bli Hellboy återigen.
 
Det var tillsammans med Make A Wish foundation som han överraskade Caleb och Zachary som drömde om att få träffa Hellboy. Zachary fick även chansen att förvandlas till Hellboy med hjälp av sminkörer.
 

R.I.P James Gandolfini

2013-06-20
TVs största maffiaboss Tony Soprano, eller James Gandolfini, har gått hädan igår i Italien efter en mistänkt hjärtattack. Han blev bara 51 år gammal och har varit verksam ända sedan 1987. Hans genombrott kom dock i filmen True Romance. På senare år har han varit med i Zero Dark Thirty men det han är allra mest känd för är maffiabossen Tony i tvserien Sopranos. Nu är det tyvärr alltså över...

Förhäxad - Säsong 1

2013-06-19
Mitt förra maratonprojekt, Dawsons Creek, avbröt jag för ganska länge sen men ska allt ta upp det längre fram igen. Men mitt pågående maraton är nu Förhäxad. Jag såg nåt avsnitt på TVn för ett tag sen och blev så sugen på att se hela serien igen. Nu har jag precis blivit klar med första säsongen och ska kvickt gå över på säsong 2.
 
Favoritavsnitt. Det måste nog vara pilotavsnittet "Something Wicca This Way Comes". Kanske är det för att det är så många minnen inblandat, jag kommer så väl ihåg vad jag tänkte och kände första gången jag såg det.
Har också alltid gillat avsnitt 15 "Is There A Woogy In The House?"

Favoritkaraktär.
Kanske är det för att jag själv är minstingen i familjen som gör att jag alltid tyckt bäst om Phoebe tidigare. Det hade inte ändrats denna gången heller insåg jag ganska snabbt men samtidigt så hade man en annan förståelse för Prue som jag inte gillade alls första gången jag såg serien.

Bästa paret: Piper och Leo så klart. Prue och Andy retade aldrig min romantiska ådra förutom i sista avsnittet där dom flera gånger säger till varandra att dom älskar varandra. Det är fint!

Sämsta paret. Tjejernas pappa spelades i tredje avsnittet av en man som ganska fort byttes ut till den Victor som var med i flera avsnitt under seriens gång. Anledningen till detta var att mannen som först spelade Victor och Shannen Doherty (Prue) ansågs ha en sån sexuell kemi att det inte var passande att han spelade pappan. What?! Där kan vi snacka dåligt par haha! Men annars så gillade jag aldrig Phoebe med hennes tjuviga ex eller Piper med Josh, hon ska ju vara med Leo.

Bäst i säsongen. Systrarnas framväxande kärlek till varandra. Serien handlar ju i grund och botten om kärlek och familjeband och dom var ju helt splittrade i början av säsongen. Nu är dom sammanväxta och har en grund att stå på.

Sämst i säsongen. Andys död. Även om jag inte var speciellt investerad i hans och Prues förhållande så tyckte jag om Andy och hade gärna haft kvar honom i serien.

Övriga kommentarer. En riktig nostalgikick har det varit att kolla på första säsongen. Gillar fortfarande serien starkt märker jag. Nu ska jag direkt gå på andra säsongen.

Betyg. 3/5 Stundtals dåligt skådespeleri av gästskådisarna och det är riktigt dåliga specialeffekter i första säsongen men jag har för mig att effekterna blir bättre och bättre med tiden så jag står ut med det ändå. Om gästskådisarna blir bättre är jag inte så säker på men eftersom jag gillar serien så struntar jag i det.

Säsongspremiär: True Blood - säsong 6

2013-06-18
Så var True Blood äntligen tillbaka och jag också har jag bestämt mig för. Jag måste bara få till designen. Länkarna funkar ju inte så bra som ni märker men jag ska försöka hitta någon som kan fixa det åt mig. Ingen av er läsare som är duktiga på CSS och koda?
 
För att återgå till True Blood då... Bill blev ett blodigt galet monster i säsongsavslutningen och jag kan väl erkänna att jag inte var speciellt excited över hur säsong 5 utspelade sig. Dock så var jag inte så besviken att jag inte ville kolla in säsongspremiären så klart...
 
Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om säsongspremiären. Det var inte riktigt så där spännande som jag hade velat, kanske kan det bero på att jag inte känner så där jättemycket för karaktärerna längre. Tara har jag alltid avskytt så hon är väldigt ointressant för mig. Inte ens Alcide som jag alltid gillat var intressant. Det enda jag gillade var Sookie och Eric. Men jag kommer fortsätta kolla för det är ändå True Blood.
Jag hoppas på att det blir bättre och blir det inte det så hoppas jag att säsong 7 (om det nu blir någon är bättre). Orkar jag ta mig igenom den sjunde säsongen av Supernatural utan att dö så klarar jag nog en tråkig säsong 6 av True Blood också... Så länge dom fortsätter teasa mig med Eric och Sookie så är jag nöjd.