Helgens filmer!

2009-12-21
Som vanligt så har vi avverkat ett par filmer under helgen. Någon som tycker att vi är filmtokiga? Haha! Jaja, kan nog leva med det :)
På fredagkvällen satt vi och kollade på På Spåret. Jag menar hur pensionär är det då? Jaja, vi börjar ju närma oss 30 så det kanske är dags... vad vet jag?


Såg iaf Star Trek filmen i lördags. Timmy var inte så där jättesugen men jag sa att det går ju att stänga av om den inte är något att ha. Jag kan säga att jag blev glatt överraskad! Filmen i sig ger ju inte svar på några stora världsproblem men det är underhållande action mest hela tiden. Många härliga skratt bjöds man på också. Hade inte förväntat mig komedi inblandat men det var riktigt kul stundtals.


Sen såg vi ju självklart Ensam Hemma! Det är ju ett måste varje jul. Varenda eviga år kollar vi på Ensam Hemma filmerna och varenda eviga år garvar jag lika hårt åt dom där två idioterna till tjuvar. Lika bra som alltid! :)

Vampyrgalet!

2009-12-18


Började kolla på Vampire Diaries. Såg första avsnittet och som alla CW-serier så älskar jag det lätsedda och ungdomliga uttrycket. Kanske för att jag desperat försöker hålla mig kvar i tjugo årsåldern? Eller så är det bara bra TV? Vad vet jag. Dock så kan jag ju inte låta bli att reflektera över just denna fascination av vampyrer.
Vampyrer har ju fascinerat människor genom hela historien i princip och antagligen var det väl Anne Rice och En vampyrs bekännelser som startade upp trenden på 90-talet igen. Sen var det ju lite halvtyst och nu har det fullkommligen ploppat upp vampyrserier och filmer från alla håll.


Först Buffy och Angel, senMoonlight, sen kom Supernatural med bland annat vampyrer. Sen kom hemskheten Twilight (ja jag kommer bli stenad men filmen är verkligen inget bra, dock uttalar jag mig inte om böckerna då jag inte läst dom.) Sen var det True Blood och nu The Vampire Diaries.


Jag undrar dock varför man i alla dessa filmer och serier har en sån romantisk syn på vampyrer? En kollega tycks tro att det handlar om en sexuell aspekt, just det här med penetration av tänder. Jag är ingen sexualvetare, kanske har han rätt, kanske inte.
En vampyr ska ju ändå vara en ondskefull varelse men ändå handlar alla dessa serier om vampyrer som går ifrån det enda en vampyr är, det vill säga ren ondska. Vill människan inte tro att det "finns" något så ondskefullt att det inte kan ändras? Det är iaf min teori. Det man inte förstår, det som klassas som ondskefullt eller bara annorlunda, vill vi nog gärna mänskliggöra vare sig vi kan eller inte.
Dock är det ju så att godhet kan inte existera utan ondska så därför tycker jag att den onda vampyren är mer intrssant än den slätstrukna vampyren. Den som alltid grubblar och alltid är lite halvt frestad att dricka blod. Det är ju mer intressant med onskan när den är på ett säkert avstånd på TVskärmen också antar jag. Skulle nog låta lite annorlunda om man stirrade ondskan i ögat antar jag.

The Vampire Diaries ska jag iaf se några avsnitt till innan jag bestämmer om det är bra eller ej. Det har iaf potential. Så mycket kan jag säga...


God morgon

2009-12-06
Då var man vaken iaf. Inte så mycket mer just nu tror jag haha! Är hungrig men Timmy har precis ställt in Scones i ugnen MUMS! så det får väntas med att ätas en stund till.

Filmen igår ja... Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Visuellt jättesnyggt. Troligt? Inte det minsta. Man får följa flera olika handlingar, flera olika personer under några dagar då katastrofer träffar jorden för att tillslut leda till jordens undergång. Bästa i filmen? Det visuella och Woody Harrelsons galne konspiratör. Han är ju en första klassens skådis och det var riktigt trist att han inte var med mer.
En underhållande och actionfylld film som visar både bra och dåliga sidor hos mänskligheten dock saknade jag humor. Det blir för svart. Det blir liksom för Doomsday. Fine det är en film om jordens undergång där typ bara ett par hundratusen människor överlever men like humor along the way hade inte skadat.
Jag blev inte livrädd och jag tror inte jorden går under 2012. Gör den det så kan man ändå inte göra något åt det.

Idag ska vi ta en sväng ner till stan för att se om vi kan hitta sånadära "tärnljus" man hade när man var liten. Ni vet, en handhållen lykta typ med ett enda ljus. Det ska vi föräldrar ha på onsdag när dom firar Lucia på dagis. Har köpt en Tomtedräkt till Zakk, lär vara dundersöt haha!

2012

2009-12-05
Ikväll blir det film. Ovanligt va? Av rubriken att döma så vet ni precis vad vi ska se.Får se om jag får panik och blir helt livrädd som alla andra. Tvivlar på det.