I Fokus: Kate Bosworth

2011-11-27

Catherine Ann Bosworth föddes den andra januari 1983 i Los Andeles men växte upp i staden Cohasset, Massachussetts. Efter att ha varit med i en teateruppsättning av "Annie" fick hon blodad tand och började gå på auditioner. På sin första audition fick hon en roll i Robert Redfords "The Horse Whisperer" och hon spelade Scarlett Johanssons bästa vän. Dock så dör hon i första scenen.

18 månader efter att hon varit med i The Horse Whisperer, då hon hade tagit ett uppbrott för hon inte ville sluta vara ett barn och ha kul, så fick hon en roll i den alldeles för kortlivade "Young Americans". Young Americans var en spin off på Dawsons Creek och introducerade bland annat faktiskt The Vampire Diaries Ian Somerhalder.
Efter att Young Americans blev nerlagt var hon med i filmer som "Remember the Titans" och "The Newcomers" men det var först i filmen "Blue Crush" (som för övrigt fick mig att vilja flytta till Hawaii och börja surfa) som hon fick sitt stora genombrott.

Hennes ögon har olika färg, det vänstra är blått medans det högra är mestadels brunt. Detta är ett tillstånd känt som heterokromi. Kate är medlem i "National Honor Society" vilket i princip är Mensa. Hon var antagen till det anrika universitetet Princeton men tackade tillslut nej till platsen.

I flera år dejtade hon skådisen Orlando Bloom. Hon har även varit väldigt känd i Sverige dom senaste åren eftersom hon har dejtat Sveriges golden boy Alexander Skarsgård. Numera dejtar hon regissören Michael Polish.
"I'm in love with what I do but it's not the only thing that fulfills me."

0 Comments


Design by: Designbloggar



Leave a Reply



Name *
Remember me!

Email *

Website adress *

Comment

Trackback