Previously on "Revenge"...

2011-10-19
Jag vet inte om jag kanske måste ändra helt i "favvo-listan" av TV-serier sedan Revenge började. Fyra avsnitt har gått än så länge och varje torsdag sitter jag som på nålar.

Eftersom jag inte har recenserat denna serien än så tänkte jag att jag slänger ihop alla dom fyra avsnitt som gått i ett inlägg. Och, som vanligt, har ni inte sett alla avsnitt så borde ni inte läsa detta inlägget. Och har ni inte sett något avsnitt så borde ni skämmas. När ni skämts färdigt så går ni genast till valfri sida för att streama TVserier och kollar in Revenge!


Pilotavsnittet introducerar oss för Emily, en ung, otroligt rik, kvinna på jakt efter hämnd. Hämnd för sin fars nedfall och död. Hon hinner inte mer än flytta in i sitt nya hus innan hon riktar in sig på sitt första offer, Lydia Davis, hennes fars före detta sekreterare, som vittnade mot honom i den terroristhärva han blivit felaktigt anklagad för.
Emily, som egentligen heter Amanda, har länge planerat sin hämnd och nu ska hon äntligen få utöva den. Dock hade hon inte räknat med att hennes gamla barndomskärlek, Jack Porter, skulle vara kvar i stan och någon kommer på hennes hemlighet.



Emilys andra offer är en av hennes pappas vänner som även han offrade sin vän för att rädda sitt eget skinn. Medan hon väver sitt nät runt honom går hon på dejt med Daniel men han lurar henne. Ännu ett möte med Jack, tack vare Nolan, får henne att minnas hennes gamla liv och Victoria misstänker att allt inte står rätt till med hennes nya granne.


Emilys tredje offer är den åklagare, numera senatorn, som åtalade hennes far. Hans hemligheter och lögner är inget som Emily inte drar sig för att utnyttja. Declan och Jack sörjer sin döde far medans Emily lurar Daniel till en restaurang bara för att han ska få möta en man som han har en historia med. Daniel visar sig dock vara någon helt annan än den hon trott. Emily upptäcker att Jack har döpt in båt efter henne "Amanda". Daniels vän Tyler kommer på besök.


Emily siktar in sig på sitt nya offer, den psykolog som såg till att hon hölls ifrån sin pappa och spenderade hela sin barndom på en institution. Hon har fått en hel del hjälp med sin plan eftersom psykologen spelar in sina möten med patienter. Tyler verkar ha en dold agenda och Jack kan inte släppa känslan över att det är något bekant med Emily.



Vår "hjältinna" Emily (Emily Van Camp) är en person som genom sin jakt på hämnd gräver sin egen grav djupare och djupare. Man vet inte om man tycker om henne egentligen. Hennes personlighet är inte alls speciellt trevlig och detta är ju en människa som skulle göra nästan vad som helst för att få den hämnd hon anser sin pappa förtjänar. Samtidigt så förstår man henne. Hennes barndom stals från henne, hennes pappa stals från henne. Hon förtjänar egentligen sin hämnd, fast helst av allt hade man velat att hon kunde göra som hennes pappa ville. Förlåta. Fast det blir ju inte speciellt bra TV av det så hennes jakt på hämnd är nog bättre.

Det är svårt att egentligen säga vad exakt som gör detta till 2011s bästa nya serie men det är en perfekt blandning av drama, spirande kärlek, hat, hämnd, vänskap och förfall.
Trackback