Supernatural - 7X11 - Adventures In Babysitting

2012-01-07
Så var Supernatural igång igen efter uppehållet. Det slutade ju med en rejäl cliffhanger och som väntat så fick man inte veta om Bobby gick vidare eller stannade kvar. Här kommer mina tankar om 'Adventures in babysitting', läs inte vidare om du ännu inte sett avsnittet.


Så Bobby är död. Så mycket förstod man ju när det förra avsnittet slutade. Det känns vemodigt och hemskt att Bobby inte längre finns. Frågan nu är ju bara om Bobby gick vidare eller om han beslutade sig för att stanna kvar, där han kunde hålla koll på sina pojkar.

För det var ju hans pojkar, John var aldrig mycket till far, och nu har Dean och Sam förlorat den enda "familjemedlemmen" som dom hade kvar. Det är hemskt att se apatin i vecka ett, ännu värre att se Deans drickande i vecka två och vecka tre har han begravt sig i sorgen och ilskan och är fast besluten att döda Dick Roman och alla leviathains.

Sam ska självklart leka hjälte, eftersom han inte gräver ner sig som Dean gör, och försöker hjälpa en flicka att hitta sin försvunne jägarpappa. Han jagar en Vetala och Dean måste efter ett tag komma och rädda honom. Själva jägarhistorien är inte speciellt intressant i detta avsnittet, mest intressant är hur dom klarar av att handskas med sorgen och förlusten.

Frank Devereaux (som har seglat dom sju haven med Jack Sparrow, fast då hette han Gibbs?) är en rejäl kockosboll men han är ändå en källa till några skratt. Han har, precis som alla andra, en otroligt tragisk historia och han försöker hjälpa Dean med både sorg och Romanproblemen in emellan hans konspirationseorier och idiotier. Han kan nog bli hjälpsam för pojkarna längre fram, fast om dom försöker ersätt Bobby då blir jag otroligt ilsken!

Sista scenen är gripande när Sam erkänner att han inte alls mår bra men att han bara vill jobba. Dean försöker göra som Frank sa åt honom och le sig igenom smärtan tills dagarna gått men hans ögon tåras när han äntligen accepterar den tragiska händelsen som har utspelat sig.

Så vad tror ni? Var det Bobby som "drack upp" Deans öl i ett försök att kommunicera med Dean eller är det någon annan som försöker pocka på deras uppmärksamhet?

2 Comments

2012-01-08 @ 14:34:49

CRAP! Jag vågar inte läsa då jag har typ 3-4 avsnitt kvar att se innan jag kommer hit! Få se till att ta tag i det ikväll.

2012-01-08 @ 22:45:43

SV: Passion Play var ingen höjdare direkt, men den går att se i brist på annat.


Design by: Designbloggar



Leave a Reply



Name *
Remember me!

Email *

Website adress *

Comment

Trackback