8 frågor inför säsong 8!

2012-07-02
Det är långt kvar tills Supernaturals åttonde säsong börjar men jag kan väl inte vara den enda som funderar över hur säsong åtta kommer vara. Säsong sju lämnade verkligen en hel del saker att önska och jag hoppas verkligen att säsong åtta är lite närmare säsong tre och fyra som är dom säsongerna som jag tycker har varit bäst!


Hur kommer Dean fly från Skärselden?

När säsong fyra startade vaknade Dean i en kista fyra månader efter sin död. Frågan är ju om Dean och Castiel kommer starta upp säsong åtta i Skärselden eller tillbaka på jorden. Jag hoppas på att dom spenderar ett par avsnitt i skärselden i alla fall. För att öppna en dörr till skärselden är inte lätt, det vet vi ju sen säsong sex men jag antar att Sam måste ha något att göra under tiden Dean försöker överleva bland monster.

Är den gamla Castiel tillbaka?
Sedan Castiel tog över Sams plågor har han varit väldigt annorlunda. Han har varit galen i bin, apor och sällskapsspel och till och med tonen på hans röst har varit annorlunda. Men när Dean och Castiel fördes med Dick Roman till Skärselden så kändes det lite som att den gamla Cas var tillbaka. Han betedde sig mer som den gamla Cas än den galna Cas helt enkelt. Kanske tvättade turen till Skärselden bort det galna?

Var tog Castiel egentligen vägen?
Efter ett litet tag tillsammans med Dean Skärselden försvann Cas. Kunde han verkligen ta sig ifrån Skärselden så enkelt och om han kunde det så varför tog han inte med sig Dean i så fall? Antagligen kunde han inte ta sig ut. Letar han efter något i Skärselden som kan hjälpa honom och Dean att ta sig ut? Jag hoppas på det alternativet hellre än det första för en Cas som lämnar sin bästa vän på ett sånt ställe vill jag inte vara med om.

Vem eller vad finns i Skärselden?
Det enda vi egentligen vet om Supernaturals Skärselden är att det är där monster hamnar när dom dör. Dean har ju onekligen dödat en hel del monster. Kommer vi få se några bekanta ansikten? Det kan man ju verkligen hoppas på för varför skulle dom se till att Dean hamnade på ett ställe fullt med döda monster om vi inte får se några av dom?

Vad kommer Sam göra nu när han är ensam?
Förra gången Sam lämnades ensam under en längre period (när Dean var i helvetet) började Sam dricka demonblod och det slutade med att Lucifer bröt sig ur sin bur. Då hade han åtminstone Bobby, denna gången har han inte ens det. Kommer han göra något ännu värre denna gången eller har han lärt sig av sina misstag och håller sig på mattan?

Vad ska Crowley ha Profeten till?
Efter att Dick Roman var besegrad så var Profeten, Kevin Tran, det enda Crowley ville ha. Vad är det för plan som Crowley har och varför inneblandar den Profeten? Ska han ge sig på ett krig med himelen för att kunna ta över nu när änglarnas styrkor är förminskade? Dom sista avsnitten av säsong sju såg verkligen till att Crowley kan vara "the big bad" i säsong åtta och jag hoppas verkligen att vi inte har sett det sista av varken honom eller Profeten. Men Supernaural har alltid varit väldigt bra på att knyta ihop trådarna så det inte hänger en massa olösta frågor och dinglar.

Vad kommer Crowley göra med Meg?
Det var inte bara Profeten som hamnade i Crowleys händer utan även den sidbytande demonen Meg blev förd tillbaka till helvetet efter att hon fångats. Kommer han att döda henne eller kommer hon kunna komma tillbaka? Och om hon gör det kommer hon då som vän eller fiende till Sam och Dean?

Kommer Jeremy Carver ändra Supernatural?
Ibland när en showrunner lämnar en serie (titta på Gilmore Girls sista säsong när Sherman-Palladino inte längre höll i tyglarna till exempel) så blir det en helt annan känsla i serien. Detta hände när Eric Kripke lämnade över tyglarna till Sera Gamble efter säsong fem. Dock så jobbade hon redan med Supernatural på ett väldigt nära sätt så det var inte så farligt även om kvaliteten på avsnitten i mitt tycke sjönk. Men nu kommer Jeremy Carver ta över efter Gamble som showrunner och frågan är väl om det kommer märkas av?
Antagligen inte. Carver har varit en del i Supernatural gänget sedan 2008 som både producent och manusskribent men han har aldrig förut varit showrunner för en stor och väldigt populär serie. Dock är ju Supernatual en ganska enkel serie. Det är Sam och Dean som slåss mot monster. Det är Sam och Dean som bröder. Det är deras önskan om att skydda människor. Så länge dom tre pusselbitarna finns kvar så borde väl Supernatural vara i bra händer.
Trackback